Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Internet na dva racunara bez crossover kabla najjednostavnije
STRANA 1 OD 1
hare Internet na dva racunara bez crossover kabla najjednostavnije 26.10.2011. 15:39 T39232

status: user
broj poruka: 87
Imam USB wireless adapter sa spoljnom antenom preko kojeg stize internet na prvi racunar.Dalje ga preko mrezne kartice i crossover kabla prosledjujem drugom recunaru.To radi vrlo dobro.E sad da bi drugi racunar imao internet prvi racunar mora biti stalno ukljucen.
Razmisljam kako da napravim kucnu mrezu za ova dva racunara, a da iskoristim vec postojeci USB wifi adapter.Najbolje bi bilo kada bi mogao na neki ruter da zakacim ovaj USB adapter i razvedem mrezu sa rutera ali neznam dali ruter sa USB portom prepoznaje hardver kao sto je USB adapter.Spreman sam da investiram jos dvadesetak eura u hardver.
Ako neko ima informaciju o ovom ili pametnije resenje neka javi

Unapred zahvalan!

PS: Jos kada bi mogao wireless po kuci da imam to bi bilo pravo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Nikako 26.10.2011. 16:18 #370984

broj poruka: 9420
Jedino da kupis neki AP client router, sa dva lan izlaza, da on prima internet bezicno i prosleduje ga racunarima preko LAN-a. Wireless koji sada imas ti ostaje, nema nacina da ga iskoristis.
S1000RR

hare re: 26.10.2011. 16:52 #370994

Toga sam se i bojao.Znaci AP sa vise od jednog LAN porta.Jedino sto me jos muci jeste osetljivost i snaga AP u odnosu na ovaj moj adapter posto je deklarisanih 500mW.
A ima li bezicnih rutera koji mogu raditi kao AP-ovi?Svi oni vec imaju 4 lan porta a i kasnije mogu da posluze za razne namene.

vladarko Brena ili dva puta 26.10.2011. 17:16 #371004

broj poruka: 4228
Ne može sa dvadeset. Može sa malo više. AP sa promenljivom antenom priključen kablom na bežični ruter.

Mislim da USB port na ruterima više služi kao file/print server.

Pozdrav!

Vlada

hare RE: 26.10.2011. 17:59 #371013

Gledao sam malo AP rutere pa sam nasao TP linkove TL-WR 543G i TL-WR 743ND.Razlika je samo koliko vidim u n standardu.
Dali mi ovi ruteri zadovoljavaju?

vladarko Re: RE: 26.10.2011. 18:30 #371026

Mislim da D kod TP Link-a označava detouchable - promenljiva antenu. Ako ti to ne znači i ako ti je USB Wireless Draft N (150 Mb) - 743 je bolje rešenje.

Pozdrav!

Vlada

:: Gledao sam malo AP rutere pa sam nasao TP linkove TL-WR 543G i TL-WR 743ND.Razlika je samo koliko vidim u n standardu
:: Dali mi ovi ruteri zadovoljavaju
::
hare re: 26.10.2011. 18:40 #371034

Radio bi u g standardu trenutno.Ipak se to kupuje na duze vreme pa je bolje da ima n standard ako ikada predjem na njega.Razlika u ceni je simbolicna

VMARC 743ND 26.10.2011. 18:43 #371035

Ce ti savrseno odraditi posao.

S1000RR

hare Re: 27.10.2011. 12:39 #371271

Malo sam istrazivao i naisao na neverovatan podatak vezan za router TP Link WR 743ND

Na zvanicnom sajtu stoji sledece:

The device allows simultaneous connection with the wireless Internet service provider (WISP) and operation as a regular access point enabling local users to access the WLAN

Ako sam dobro razumeo ovaj AP moze istovremeno da prima Wifi signal od provajdera i da ga prosledjuje lokalnoj kablovskoj i WIfi mrezi.Ponasa se kao repetitor.
Moze li neko da mi potvrdi ovo?
vladarko Ne znam za to. 27.10.2011. 14:33 #371318

Znam da TP Link WA-601 (mislim) koji radi u Bridge modu i ima usmerenu antenu, ali unutrašnju, može da komunicira i sa drugim WLAN klijentima, na primer USB. Ali pitanje je da li bi tako radilo, odnosno moglo i sa tvojom spoljnom antenom, pretpostavljam usmerenom.

Pozdrav!

Vlada

VMARC Re: Re: 27.10.2011. 16:49 #371357

Kupi pa nam javi :)

S1000RR

:: Malo sam istrazivao i naisao na neverovatan podatak vezan za router TP Link WR 743N
:: Na zvanicnom sajtu stoji sledece
:: The device allows simultaneous connection with the wireless Internet service provider (WISP) and operation as a regular access point enabling local users to access the WLA
:: Ako sam dobro razumeo ovaj AP moze istovremeno da prima Wifi signal od provajdera i da ga prosledjuje lokalnoj kablovskoj i WIfi mrezi.Ponasa se kao repetitor
:: Moze li neko da mi potvrdi ovo?
hare re: 28.10.2011. 00:08 #371539

Javljam ovih dana cim kupim uredjaj!!
Pozdrav!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs