Internet na dva racunara bez crossover kabla najjednostavnije
STRANA 1 OD 1
hare
Internet na dva racunara bez crossover kabla najjednostavnije
26.10.2011. 15:39
T39232
status: user broj poruka: 87
Imam USB wireless adapter sa spoljnom antenom preko kojeg stize internet na prvi racunar.Dalje ga preko mrezne kartice i crossover kabla prosledjujem drugom recunaru.To radi vrlo dobro.E sad da bi drugi racunar imao internet prvi racunar mora biti stalno ukljucen. Razmisljam kako da napravim kucnu mrezu za ova dva racunara, a da iskoristim vec postojeci USB wifi adapter.Najbolje bi bilo kada bi mogao na neki ruter da zakacim ovaj USB adapter i razvedem mrezu sa rutera ali neznam dali ruter sa USB portom prepoznaje hardver kao sto je USB adapter.Spreman sam da investiram jos dvadesetak eura u hardver. Ako neko ima informaciju o ovom ili pametnije resenje neka javi
Unapred zahvalan!
PS: Jos kada bi mogao wireless po kuci da imam to bi bilo pravo.
Jedino da kupis neki AP client router, sa dva lan izlaza, da on prima internet bezicno i prosleduje ga racunarima preko LAN-a. Wireless koji sada imas ti ostaje, nema nacina da ga iskoristis. S1000RR
Toga sam se i bojao.Znaci AP sa vise od jednog LAN porta.Jedino sto me jos muci jeste osetljivost i snaga AP u odnosu na ovaj moj adapter posto je deklarisanih 500mW. A ima li bezicnih rutera koji mogu raditi kao AP-ovi?Svi oni vec imaju 4 lan porta a i kasnije mogu da posluze za razne namene.
Gledao sam malo AP rutere pa sam nasao TP linkove TL-WR 543G i TL-WR 743ND.Razlika je samo koliko vidim u n standardu. Dali mi ovi ruteri zadovoljavaju?
Mislim da D kod TP Link-a označava detouchable - promenljiva antenu. Ako ti to ne znači i ako ti je USB Wireless Draft N (150 Mb) - 743 je bolje rešenje.
Pozdrav!
Vlada
:: Gledao sam malo AP rutere pa sam nasao TP linkove TL-WR 543G i TL-WR 743ND.Razlika je samo koliko vidim u n standardu :: Dali mi ovi ruteri zadovoljavaju :: ::
Malo sam istrazivao i naisao na neverovatan podatak vezan za router TP Link WR 743ND
Na zvanicnom sajtu stoji sledece:
The device allows simultaneous connection with the wireless Internet service provider (WISP) and operation as a regular access point enabling local users to access the WLAN
Ako sam dobro razumeo ovaj AP moze istovremeno da prima Wifi signal od provajdera i da ga prosledjuje lokalnoj kablovskoj i WIfi mrezi.Ponasa se kao repetitor. Moze li neko da mi potvrdi ovo?
Znam da TP Link WA-601 (mislim) koji radi u Bridge modu i ima usmerenu antenu, ali unutrašnju, može da komunicira i sa drugim WLAN klijentima, na primer USB. Ali pitanje je da li bi tako radilo, odnosno moglo i sa tvojom spoljnom antenom, pretpostavljam usmerenom.
:: Malo sam istrazivao i naisao na neverovatan podatak vezan za router TP Link WR 743N :: :: Na zvanicnom sajtu stoji sledece :: :: The device allows simultaneous connection with the wireless Internet service provider (WISP) and operation as a regular access point enabling local users to access the WLA :: :: Ako sam dobro razumeo ovaj AP moze istovremeno da prima Wifi signal od provajdera i da ga prosledjuje lokalnoj kablovskoj i WIfi mrezi.Ponasa se kao repetitor :: Moze li neko da mi potvrdi ovo?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.