Molim za pomoć ako je neko imao sličan problem.Koga sam god pitao nema nikakvu ideju pa rekoh da postavim pitanje.Radi se o Wireless ruteru TP-Link TL-WR841 ND. Instalirao sam ga,konfigurisao po uputstvu sa diska i u principu radi ok,međutim nastaje problem sa par sajtova koje nemogu nikako da otvorim,a pre njega sam uredno sve otvarao.Iskreno,to je mali broj od par sajtova,ali meni bitnih(ništa posebno-neke sportske stranice).IE se muči i muči i na kraju nemože da otvori sajt i predlaže kontrolu opcija u Internet options.Mislim da to nepije vodu jer sam probao da ponovo vratim golu kablovsku konekciju bez rutera i sve funkcioniše u najboljem redu.Probao sam i sa drugim browserima,ali ista priča,dakle sve se svodi da je problem u ruteru,ali neznam niti mogu da pretpostavim o čemu se radi.
Ako si na SBB-u, proveri da li treba da ti dozvole za taj ruter pristup tim adresama. Meni se desilo u igraonici, da mi ne dozvole pristup npr. sluzbenim stranicama Wow-a. operator
ali dosta glupih problema ima sa tim glupim TP ruterima ne opravdavaju cenu(ja imam 340g), meni recimo nije hteo da konfigurise WAN konekciju preko kojeg ide modem(sve mora manuelno), onda disablovan je bio Plug and Play, i port forwarding mora manuelno da se konfigurise ko hoce preko rutera da hostuje i da pristupi pojedinim serverima(ja recimo nisam mogao da hostujem COD).....ima sigurno jos nesto sto sam zaboravio da napomenem
Poenta je da sigurno nesto mora da se konfigurise manuelno da bi radili ti sajtovi....
@Gare87: moguće je i da je neko pre trebe kupio uređaj, a da si ti `tek` drugi vlasnik. Prvi je možda probao ili ga je neko testirao pre tebe i zaboravio da ti kaže da ga `samo` resetuješ.
Pozdrav!
Vlada
:: ali dosta glupih problema ima sa tim glupim TP ruterima ne opravdavaju cenu(ja imam 340g), meni recimo nije hteo da konfigurise WAN konekciju preko kojeg ide modem(sve mora manuelno), onda disablovan je bio Plug and Play, i port forwarding mora manuelno da se konfigurise ko hoce preko rutera da hostuje i da pristupi pojedinim serverima(ja recimo nisam mogao da hostujem COD).....ima sigurno jos nesto sto sam zaboravio da napomene :: :: Poenta je da sigurno nesto mora da se konfigurise manuelno da bi radili ti sajtovi... :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Gh :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: ::
Dobro druze, kapiram da me ne znas, pa zato, ali nisam baaaaasss toliki NOOOB :DD Naravno da sam odmah sve resetovao za svaki slucaj, ali naravno opet nije htelo, pa sam manuelno nasao portove za COD i dodao ih i sada je sve ok. Isto tako morao sam da podesim na kompu IP adresu, i subnet masku sa kojom je bio problem, jer glupi hardver ne ume sam to automatski da uradi, nego je bio konflikt sa subnet maskama izmedju modema i rutera i tako dalje, ceo dan sam podesavao, isto tako i problem sa pristupanjem kompa na WI-FI telefona, bila je ta glupost da mora da se stavi na account password da bi mogao preko kompa da pristupim, nece da uvazi pristup bez passworda xD i tako dalje..... :)
:: @Gare87: moguće je i da je neko pre trebe kupio uređaj, a da si ti `tek` drugi vlasnik. Prvi je možda probao ili ga je neko testirao pre tebe i zaboravio da ti kaže da ga `samo` resetuješ :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: ali dosta glupih problema ima sa tim glupim TP ruterima ne opravdavaju cenu(ja imam 340g), meni recimo nije hteo da konfigurise WAN konekciju preko kojeg ide modem(sve mora manuelno), onda disablovan je bio Plug and Play, i port forwarding mora manuelno da se konfigurise ko hoce preko rutera da hostuje i da pristupi pojedinim serverima(ja recimo nisam mogao da hostujem COD).....ima sigurno jos nesto sto sam zaboravio da napomene :: :: :: :: Poenta je da sigurno nesto mora da se konfigurise manuelno da bi radili ti sajtovi... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Gh :: :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: :: WD3200AAK :: :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: :: OCZ MXS-PRO 600 :: :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: :: :: ::
Taman posla da sam to mislio - ovo nije bilo ništa lično!
Već dosta godina radim sa TP Link opremom i mogu da kažem da je uglavnom soldina kada radi ono što bi trebalo da radi.
Skrenuo sam pažnju na slučaj koji se i meni desio. Nemam ništa protiv ako je oprema upotrebljavana i razdešena ako ja to mogu ponovo da podesim i ako imam garanciju.
Drugi slučaj mi se desio skoro: u pitanju je TP Link 542GD ruter koji se tako zaglupeo da običan restart nije rešavao problem. Nešto je radilo, nešto nije. Žao mi bilo da ga priključim direktno na 220 V. Skinuo sam novi firmver za njega i posle toga radi. Idemo dalje.
3. slučaj: print server 310U: radi sačuvaj bože: aplikacije gube fokus, jer on stalno nešto osvežava, blokira štampu itd. Skinuo poslednji drajver za njega, instalirao na sva 4 računara i uživancija. Problem u koš.
Tako da... Možda je neispravan uređaj, ali ono što možeš da probaš sa novijim firmverom, ako postoji. Jednostavno, ponekad su nedorečeni, a ponekad moraš da im softver ažuriraš da ide u korak sa novijim hardverom.
Evo da kažem u čemu je bio problem zbog eventualnih budućih korisnika,naime trebalo je smanjiti sa 1480 na 1400 MTU Size u setovanjima i sada je sve ok. Naravno da sam nisam mogao da dođem do ovog saznanja,već zato i ovom prilikom želim da se zahvalim ljudima iz AVCOM-a koji su rešili nepoznanicu.
hmm zanimljivo resenje kod mene MTU stoji na 1500 (default) i radi sve kako treba od prvog dana (741nd) i nikakva podesavanja nisam morao da radim od kad sam ga kupio sem clone mac adress da bi svi koji izlaze preko rutera na net imali istu mac adseru jer me onda kablovski operater zeza, tj puca veze u tom slucaju kad njihov server detektuje razlicete mac adrese sa istog modema
Dakle nisam naveo ranije,evo nije hteo da otvori sajtove novosti.rs ,zatim blic,zatim msn vremenska prognoza mi nije radila i još po nešto. Toocool ajde proveri ove adrese sa tvojim ruterom i javi radi li,baš me zanima. Unapred hvala.
nemam sta da proveravam :) otvara sve sta hocu (osim onih koje KIS ne dozvoljava) imam ovaj 741nd vec solidno vremena i nikad nikakvi problemi mislim da je u zadnjih 3-4 meseca ugasen samo dva puta u njega udenut motorola kablovski modem SB5101 i to je to
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.