Pozdrav, dobio sam ovaj ruter, pa ako nije problem da mi neko ko ima iskustva baci neki savet kako da ga povezem na telekom adsl.. Imam user i pass za ppoe .. Sta mi jos treba? Da li treba da instaliram nesto sa diska uopste?
Ako se nisi snasao, evo kratkog ali detaljnog objasnjenja za podesavanje.
Pristupis web interfejsu rutera preko browser-a. adresa: 192.168.1.1 user: admin pass:admin
klik na `interface setup` klik na `internet` virtual circuit: PVC4 isp: `pppoa/pppoe` username: password: encapsulation: pppoe llc tcp mss option: 1360 tcp mtu option: 1400 sve ostalo ostavi na default-u! klik na save Ako hoces bridge mode, izaberi isti pod `isp`. Mada, ne znam sta ce ti bridge pored ovakvog rutera... jedino ako imas neki cisco broadband ruter=]
klik na `access management` klik na `acl` klik na `activated` acl rule index: 1 active: yes secure ip address: [0.0.0.0] ~ [0.0.0.0] interface: lan klik na save
opciono: klik na `upnp` upnp: `activated` auto-confgured: `activated` klik na save Ovim poslednjim omogucavas programima [najcesce torrent client i sl.] da automatski otvore portove na ruteru. Naravno, ukoliko je to podeseno i u os-u, i u samom programu koji se koristi.
klik na `maintenance` izaberes `current settings` klik na restart
Ne moze jasnije.
Pozdrav!
:: Pozdrav, dobio sam ovaj ruter, pa ako nije problem da mi neko ko ima iskustva baci neki savet kako da ga povezem na telekom adsl.. Imam user i pass za ppoe .. Sta mi jos treba? Da li treba da instaliram nesto sa diska uopste? :: :: Hvala unapred ... :: :: :: Bem ti telekom adsl
Ma jasno je sta on ima i hoce ali je apsolutno besmisleno zasto. ADSL ruter je logicno stavljati u bridge mode samo ako vec ima neki kvalitetniji broadband ruter [ne adsl], pa da ga iskoristi. Jasno bi bilo da jedan od 2 adsl rutera koristi samo kao switch ali sve ostalo :S.
Inace, desilo se da sam bas sinoc podesavao jednom coveku ovaj ruter pa je zato i objasnjenje ok... jos je sveze.
Pozdrav!
:: Čovek ima 2 ADSL rutera koja hoće da stavi u bridge :: :: Inače, tvoje objašnjenje je odlično - detaljno :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Hteo sam samo da vidim kako sljaka u bridge mode, cini mi se malo stabilnije, ali ne radi wireless, tako da sam odustao.. Hvala za ova podesavanja.. Pozdrav
Da ne otvaram novu temu,kupio sam ovaj ruter da napokon zamenim stari dsl modem. E sad,problem je u tome da ne mogu da se konektujem na internet a kada udjem u setap koji se nalazi u cd-u izadje mi poruka `the network cable is unplugged` Napominjem da sam uradio setovanja koja je gore stavio user luja 88 i uradio upgerade firmware-a i opet isto sve. I da ne svetli mi lampica od interneta a od ADSL-a da. Ako neko zna da pomogne bicu mu zahvalan.
edit uradio sam i ping sa adresom rutera i sve je ok.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.