Opticki kabal ide u neku kutiju, pa iz te kutije ide normalnim kablom do rutera, pa iz rutera jedan kabal u TV kutiju pa u TV, a drugi ide u LAN ulaz na kompu.
Preci sa telekoma na nesto konkretno u cilju smanjenja laga i povecanje upload/download brzina.
Imam jos dva-tri ADSL provajdera, ali em su skuplji, em su gluplji. Telekom izgleda bolje pored njih.
Za kablovski imam opciju Avcom, ali sad ne znam da li jos da cekam SBB u moju ulicu ili da prekinem cekanje jer ga cekamo vise od dve godine. Ovo vise lici da su se SBB i Avcom udruzili i podelili gde ce ko da bude.
Off: Vlado moram da te pitam, ovo tvoje `Pozdrav! Vlada` ti stalno kucas ili ti je to potpis? :)
Mnogo si kutija naveo, nisam bio siguran da li si ozbiljan ili ne
05.10.2011. 20:57
status: user broj poruka: 4228
Kakav je taj AVCom? Nisam čuo za njih, tj ne znam nikoga ko ima njihov internet. Vrlo je moguće da su podelili plen, tj svako ima svoj reon. Mislim da bi i SBB došao, ako je u blizini i ako ima interesa. Da li ste probali da ih nazovete i da pitate kada imaju u planu vašu ulicu?
Offtopic: mislim da sam nekad davno u svojim podacima stavio ovo kao potpis, ionako bih to kucao stalno, ovako mi lakše.
sklapaš ugovor na ne više od godinu i dana i čekaš bolju priliku.
Ne verujem da su se SBB i AVCom javno dogovorili, postoji prećutna podela ili su jednostavno prvi stigli do određenih korisnika i sproveli kablove.
Inače, nisam ja siguran da tu postoji optika uopšte, veliki broj veza je razvučen preko krovova, a optika je i skupa za implementaciju do krajnjih korisnika.
udaljenost pocev od optickog kabla tj. one prve kutije (ako je ima), pa preko svega onoga do mojeg LAN ulaza? Gledam svaki ms da skratim jer ovih prosecnih 60-80 me u srce pogadjaju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.