Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
wi fi me nervira :)!!!
STRANA 1 OD 1
tihimil wi fi me nervira :)!!! 05.04.2007. 20:06 T3873

status: user
broj poruka: 216
napravio sam ad-hock mrezu,ukucaoi sam adrese 192.168.1.1 i 192.168.1.2 i subnety maskove ali sada ne vidim u my work grupu kompjuter iz mreze,svako vidi sebe!!!stvarno neznam sta da radim
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 05.04.2007. 21:45 #15364

broj poruka: 3529
A jesi dodelio obojici istu workgroup-u!?
BTW, i ako nisi kompovima mozes da pristupis i preko Internet Explorera, naime, u polje gde se inace u I.E. kuca adresa ukucaj IP adresu ovog drugog, i eto, pristupio si mu, bez obzira na ostale parametre!!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Re 06.04.2007. 00:36 #15378

broj poruka: 9420
:: BTW, i ako nisi kompovima mozes da pristupis i preko Internet Explorera, naime, u polje gde se inace u I.E. kuca adresa ukucaj IP adresu ovog drugog, i eto, pristupio si mu, bez obzira na ostale parametre!!

Uh a koliko si siguran u svoje tvrdnje?

@tihimil
Suvise si slabo opisao stanje svoje ad-hock mreze. NAime moze biti puno toga...

Za pocetak, koristis li windouzu za konfigurisanje mreze ili software koji stize uz kartice, kako ti stoji stanje sa firewalom i pokusaj da ga na trenutak iskljucis, da li uopste postoji mreza (da li si koristio neki vid zastite ili ti je sigurnost mreze iskljucena)... daj navedi sve cega se setis, generalno je neka glupost u pitanju...
-ShonE- Re: VMARC 06.04.2007. 10:14 #15396

broj poruka: 3529
Uh a koliko si siguran u svoje tvrdnje?

Za ovo sam siguran 100%, proveri, samo je bitno da im je ista sub net maska i naravno da im je IP u istom opsegu! Normalno podrazumeva se da firewall i slicni programi mogu da prave problem kod pristupa drugom kompu, kao i to da ako nisi nista serovao!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko I... 06.04.2007. 10:56 #15407

broj poruka: 6645
.... isključi Simple file and printer sharing.....
VMARC Re: Re: VMARC 06.04.2007. 14:18 #15425

broj poruka: 9420

Normalno podrazumeva se da firewall i slicni programi mogu da prave problem kod pristupa drugom kompu, kao i to da ako nisi nista serovao!

aha, onda ok.
mislio sam da si tvrdio da to moze u svakom trenutku .)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs