Treba mi vasa pomoc u izboru usb wifi adaptera, dvoumim se izmedju tp linkovog wl-7200nd i ovislinka wl-1700usb. Po karakeristikama vidim da je ovaj ovislinkov bolji ali i skuplji za 1000 din. Meni treba samo za internet a i imam dobru opticku vidljivost jer zivim u soliteru na vrhu. Ako imate iskustva u koriscenju ova dva usb wifi adaptera preporucite, da li dati novac za skuplji ili ce isti posao zavrsiti i jeftiniji. Napominjem da imam opticku vidljivost prema celom Zemunu.
ako ti je primarna jacina ovaj Ovislink WL-1700 je jaci, ima 1000mW, ali ne podrzava IEEE 802.11n standard,radi na 54 Mbps http://goo.gl/igxvg
ako ti je vaznija brzina ovaj TP-Link TL-WN7200ND je brzi podrzava IEEE 802.11n standard 150Mbps (ali samo u slucaju ako uhvatis ruter koji radi na IEEE 802.11n standardu) http://goo.gl/ytM9C
Druze, onda samo AP. Ne zezaj se sa tim USBovima. Imas TP-Linkove za oko 20 evra, sto ti je oko cene tih stikova. Sa tim stikovima ces se samo muciti, domet im je na papiru OK, u praksi je ocajan.
S1000RR
:: :: da zelim samo pristup internetu preko provajdera ::
Šalu na stranu, i u praksi, i na papiru, ovo što ti VMARC predlaže je bolje rešenje - malo skuplje, ali jeftino u odnosu na nerviranje.
Pozdrav!
Vlada
:: Druze, onda samo AP. Ne zezaj se sa tim USBovima. Imas TP-Linkove za oko 20 evra, sto ti je oko cene tih stikova. Sa tim stikovima ces se samo muciti, domet im je na papiru OK, u praksi je ocajan :: :: S1000R :: :: :: :: :: da zelim samo pristup internetu preko provajdera :: ::
Pitanje za VMARC i naravno ostale, trenutno imam usb wn-422 kojim mogu da uhvatim i otkljucane mreze ali ne mogu bas sve, uzgred pretpostavljam da moze ali da proverim da li cu AP moci da hvatam i otkljucane mreze osim mreze mog maticnog provajdera. Da li treba vrsiti podesavanja AP u smislu IP adresa i ako moze neka preporuka za AP u rangu do 2600 din. Unapred hvala
Sa APom mozes hvatati i druge mreze i kaciti se njih. u osnovi AP ti radi kao WLAN kartica u client modu. Uzmes lepo preskeniras mrze, vidis koja je slobodna, zakacis se za nju i fino krades komsijama net. Ukoliko znas sifru za neku zakljucanu mrezu, procedura je ista, samo u nekom trenutku ukucas sifru :) Naravno, u trenutku kacenja na drugu mrzeu, moraces da se otkacis od svog maticnog provajdera.
Preporuku nemam, uzmi najjeftinij, svaki radi posao bolje od USB kartice. S1000RR
:: :: Pitanje za VMARC i naravno ostale, trenutno imam usb wn-422 kojim mogu da uhvatim i otkljucane mreze ali ne mogu bas sve, uzgred pretpostavljam da moze ali da proverim da li cu AP moci da hvatam i otkljucane mreze osim mreze mog maticnog provajdera. Da li treba vrsiti podesavanja AP u smislu IP adresa i ako moze neka preporuka za AP u rangu do 2600 din. Unapred hvala :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.