Imam problem sa povezivanjem,bezicnim putem,drugog kompa(u drugoj sobi).Na prvom kompu normalno radi internet.Internet je adsl,4mb/s,i njega dobijam preko tp-link adsl+Modem
rutera td-8817,koji nema u sebi wi/fi,ima samo jedan usb,i jedan lan port.Prvi komp sam povezao preko usb porta,i sve radi ok.Na (tp link adsl modem ruter) sam nakacio (wireles
ruter netgear MR814)sa kojim bacam signal.Usao sam u podesavanja Netgear-a i namestio sam enkripciju wap 128,i normalno stavio sifru za pristup.Kad sam probao da se nakacim sa
laptopom,uspeo sam bez problema.E sad problem je nastao kad sam probao da se nakacim sa drugim kompom u drugoj sobi.Tu sam probao da se nakacim sa ap-om wl-5450ap,marke air
live.Sve radi ok,ap vidi netgear,i extra je signal oko 50,ali kad treba da se nakacim,i da dobijem polje gde treba da ukucam pristupnu sifru ,ap odjednom zabaguje i
zablokira.Samo jos da kazem da ap radi ok,jer sam probao da se nakacim na neki net u blizini koji nije zasticen.Sta li tu moze biti problem.Jos da kazem jednu stavr,lan kabal
sam ubo u lan port na tp linku i u netgear lan port 2.Na netgear-u imaju standardna 4 lan porta,i jedan odvojen lan port,gde pise internet.Kad tu ubodem mrezni kabal,internet
nece da mi radi,jedino hoce da radi kad ubodem u bilo koji port od 1-4 na netgear-u.
je što ne ideš na Internet port. A na njega ne možeš, jer je verovatno IP adresa NetGear u istom opsegu kao i od TD8817. Dakle, promeni IP adresu: ili na Net Gear ili na TD8817.
Evo sad sam probao na airlive da se nakacim,i kad se nakacim ispise mi poruku:Encryption type mismatch,da li to znaci da airlive ne moze da procita tu enkripiciju?
Probao sam i sa 64-bitnom enkripcijom,istu mi poruku izbacuje,na kraju sam sve poo0vezao bez enkripcije,do daljnjeg,mada mi je cilj da napravim bezicnu kucnu mrezu sa enkripcijom.Imam jos jedan acces point,planet,wap-4033,ali ni sa njim ne mogu da udjem i da dobijem polje za sifru.On mi samo izbaci poruku Succesful connected,i na kraju ja pritisnem ok,i nista se ne desava,internet i dalje nemam na tom kompu.E jedino kad na netgear-u ne stavim enkripciju,net mi radi na drugom kompu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.