Pitanje jednostavno.... da li mogu 2 router-a (jedan je ADSL a drugi je VDSL/ADSL) na jednu mrezu? Naime, sta bi? U kuci sam koristio jedan wi-fi router (ADSL) do nedavno, kada je poceo da `posustaje`... malo, malo pa nemam konekciju. Zvao ja provider-a, ponovo ga konfigurisao, reset-ovao ko zna koliko puta... ali nista... jednostavno iz nekog razloga izgubi wi-fi??? Odem ja, kupim novi wi-fi router, ovaj put VDSL/ADSL kada iz cista mira onaj prvi proradio??? Evo ga radi vec desetak dana kao da mu nista nije falilo??? Ja sada razmisljam da taj `stari` router ostavim na parteru, gde je uvek i bio a da na spratu na istu mrezu `vezem` ovaj novi sto sam nedavno uzeo. Da li je to izvodljivo? Da li postoji nesto zbog cega ovo ne bi moglo ili nesto na cega treba posebno obratiti racuna ako je moguce ova kombinacija?
Kako mislis da ih povezes medjusobno? Ako ces da razvlacis kabl onda bi trebalo da moze. Ovom drugom pobij DHCP i promeni mu adresu (iz 192.168.1.1 u 192.168.1.5 npr) i vezi ga na onaj sto drzi vezu na ADSL-u. Pobij filtere i firewall za mrezu ako si stavljao - sacuvaj WiFi security da ti se ne kaci svako.
Najlakse resenje je da pozoves pomoc prijatelja i resite to uz koje picence...
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
Moja ideja je sledeca... stari router je vec vezan preko T razvodnika na telefonsku liniju... 1 izlaz za telefon i 1 izlaz za router.... i nalazi se fizicki u prizemlju kuce. Moje pitanje.. da li mogu to isto da uradim i na spratu... T razvodnik... input telefonska linija.. output telefon i router... router konfigurisem isto kao onaj dole??? Moja ideja je znaci... 2 router-a, fizicki odvojena, jedan u prizemlju a drugi na spratu... 1 telefonska linija razvedena svuda po kuci.. na prikljucak u prizemlju je vec vezan jedan... da li mogu to da isto uradim (kloniram?) sa drugim router-om na spratu, da ga vezem na tu istu ADSL liniju i konfigurisem isto kao onaj dole... kao, 2 router-a `podrzavaju` jednu istu mrezu??... nemam problem slabljenja signala.. svuda u kuci imam `Excellent` signal strength?? da li je to izvodljivo?? Skyhawk
Znaci, to bas i ne moze tako kao sto sam ja smislio. Onda cu sutra da zamenim ovaj stari router novim i to je to... a ovaj stari neka stoji kao neka rezerva?.. pametnije ne mogu da smislim.
Hvala xenox-u i KalifNS-u na pomoci... sada bar znam da to kako sam ja smislio ne moze da radi (a ideja je bila dobra, zar ne?:)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.