Do pre tri dana radilo super, onda me samo šibnulo sa net-a. Sad vidim repetitor, ali ne mogu da zakačim karticu na isti, izbacuje kao ranije kada me je izbacivao njihov firewall. Oni kažu da je (gle čuda, kao i sto puta do sada) problem kod mene, ali da ne mogu da me vide u opšte. Šta činiti, kako proveriti, a da ne moram da se penjem na krov kuće? :)
Edit: kartica je asus wl-138g V2
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Pokusaj u devajs menadzeru desni klik na karticu/advanced, pa postavi opseg kanala na koje dreba da se zakacis, oce to da zabaguje. Postavi 1-13, bar su to najcesci kanali.
Hm, a da vidis sta ti kontrolise kartu, dal aplikacija u task-u ili microsoft zero. probaj desni klik na aplikaciju u tasku i vidi da li imas da postavis da ona kontrolise konekciju. Cimni nekog drugara koji je na istop AP-u i vidi da li njemu sljaka.
Nemam nikog koga bih m,ogao pozvati. `Tehnička podrška` se ne javlja ceo dan, lokalnom administratoru predpostavljam da ne pada na pamet da dođe preko vikenda i isproverava. Šta tačno tražim u tasku?
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Trazis asusovu aplikaciju tj. wireless manager za tu karticu. Da li je uopste imas taj manager ili si instalisao samo driver? Koji je operativni sustav?
:: Nemam nikog koga bih m,ogao pozvati. `Tehnička podrška` se ne javlja ceo dan, lokalnom administratoru predpostavljam da ne pada na pamet da dođe preko vikenda i isproverava :: Šta tačno tražim u tasku? :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Ok, nema onda sta drugo da kontrolise. Da nisi mozda menjao kartu, jer mogu da zabrane konektovanje na njihov AP kartice cije MAC adrese nisu u bazi? Ako nisi, onda je najverovatnije do njih neku problem.
Tebe covek ne moze sada ni sa 100L nitro razredjivaca da opere, hehe. Pa to je moguce, ali sanse su jaaaako male. Probaj i da je reinstalises, ubaci je i u drugi slot, pa probaj.
:: Nisam. Rekoše da mi je možžda crkao deo za upload pa trebam da je menjam. -.- :: Opet neko farbanje izgleda :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Već jesam. Odmah izbacuje kada probam da se nakačim na njihov repetitor. (Jer ja moram da se prvo nakačim na repetitor pa onda kao dial up-om da uspostavim konekciju) AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Stvarno ne znam sta bi jos moglo biti, ali kartica ti nije zveknula 99%. Da jeste, kao sto su ti rekli, da je riknuo deo za upload, onda ne bi kartica ni mogla da preskenira raspolozive AP-e. Jedino jos da probas da oboris sistem, jbg. Ja bih na kraju krajeva u ocaju i to pokusao.
Mada ovaj slucaj nista ne govori o izdrzljivosti W kartice...Ova je prezivela udar groma, skoro sve u kucistu je izgorelo, cak u napajanju su procvetala dva elektrolita u mreznom delu od 330/220V a ona radi k`o nova:)): Inace je radila sa PCI to miniPCI, jer je kartica za laptop. Vidi se tamo gde je trebao biti onaj mali jack.
:: Već jesam. Odmah izbacuje kada probam da se nakačim na njihov repetitor. (Jer ja moram da se prvo nakačim na repetitor pa onda kao dial up-om da uspostavim konekciju :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Situacija je zaista nezgodna, samim tim što tehnička podrška ne radi svoj posao i sve je ostavljeno meni da nagađam i pogađam. A da je sve riknulo (zvučnici i kartica), sa obzirom da ratujem sa onim dugom oko struje, jedino da se bacim u mutno Dunavo. :)
Deinstaliraj karticu. Rucno iz device managera, pa rucno instaliraj drajver po principu da ti instaliras doticni drajver za poznati uredjaj. Da joj komandu za force paketa i proveri da li ista prolazi. operator
imam velikih iskustva sa wireless netom... u 99.99% sluchajeva je problem do njih, koji ti oni saopshte nakon shto ti svoju mashinu bukvalno UNISHTISH reinstalacijama, menjanjem slotova..mozhda chak i unishtish sebe ako se penjesh na krov/tavan chesto e.e
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.