Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
TL-WA5510G PROBLEM
STRANA 1 OD 1
bojanjov TL-WA5510G PROBLEM 16.06.2011. 12:31 T36661

status: user
broj poruka: 207

Kupio sam ovaj uredjaj da bi iz kuce pored moje(moj burazer) uhvatio signal adsl(koji ima wifi), kuca pored kuce je u pitanju. Sa obicnom USB karticom imam vrlo slab signal pa sam hteo sa ovim uredjajem pojacati signal.
Ali je to izgleda nemoguce :(

Znaci ja sa uredjajem imam signala, i to full , cak vatam i od komsija nezasticene i zasticene mreze. Ali interneta nikako nema.
Sva sam moguca podesavanja probao i isprobao ali nece, pa nece.

Kao prvo u podesavanjima rutera do kojih se dolazi kada se u tcp/ip postavi ovako

Onda ima da se izabere
AP cilent
Ap router
AP

Ja uzaberem AP client jer mi je neko tako rekao :)

Uhvati uredjaj mreze i pronalazi i bratovu koja je sifrovana. Ja kada je izaberem nemam mogucnosti nigde da upisem sifru, a na ostale mreze koje nisu sifrovane se isto nakaci ali interneta nema
Gde ja to gresim?
Uredjaj sam postavio na tavan, doveo mu napajanje sa adapterom koje je ubodeno u svičer. Sa svičera jedan kablić)utp) ide do uredjaja a drugi kablić(utp) do kompa
U rasporedu kablova na sviceru se ne moze pogresiti jer kada se postave drugacije uredjaj ne radi(ne sijaju lampice)

Taj utp kabal sto mi dolazi do kompa je uboden u integrisanu mreznu karticu. Dali je tu problem?

Probao sam i sa lap topom da isto ubodem utp u njega umesto u komp ali desava se isto, mreze ima ali internet ne radi i za moju mrezu netrazi sifru

Molim vas pomagajte provodim svo vreme zezajuci se sa ovim ali bezuspesno

Jos jedna napomena. Kada se udje u podesavanje rutera na 192.168.1.1 ima da se izabere zemlja medju kojima srbije nema i izabrana je USA i kanal na broj6. Dali je to dobro?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dsava re 16.06.2011. 13:47 #335403

broj poruka: 67
wireless-wireless mode-u otvorenom prozoru oznacis client-pa survey-izaberes sa liste mrezu koju trazis pa conect-otvori se novi prozor gde kucas sifru za zasticene mreze-save.

bojanjov Hm 16.06.2011. 14:35 #335433

To sto ti kazes je logicno i ja sam mislio da tako treba ali kada kliknem na konekt i moje mreze gde treba sifra ne otvori se novi prozor nego se i taj zatvori.
Kada pokusam da se konektujem na bilo koju drugu nezasticenu mrezu isto se desava

dsava re 16.06.2011. 17:43 #335541

ako je potrebno skini firmware i updateuj, ima posebno za evropu.
http://tinyurl.com/3w33jmc
Inace nemogu da nadjem 5510, tako da pretpostavljam da je 5110.
Izabiranje broja kanala se radi kada ga podesis da radi kao AP, znaci da predaje signal.
Resetuj na fabricka podesavanja i kreni iz pocetka.
Kad hoces da promenis namenu ruteru uvek se resetuje na default.

bojanjov ... 16.06.2011. 19:56 #335603

Da, 5110 je uredjaj

Nemogu ga nastelovati nikako
Hvatam signal ali interneta nema.
Jel zna neko tacnu proceduru stelovanja ovog uredjaja?

codeus ... 16.06.2011. 20:05 #335611

broj poruka: 4054

probaj AP ruter mod
bojanjov ... 16.06.2011. 21:17 #335644

Probavam vec 2 dana sve zivo i nikako nemogu, svetli ikonica da je net povezan ali interneta nema :(
codeus ... 16.06.2011. 21:26 #335651

broj poruka: 4054

izvini .. kakav to svicher spominjes ??? .. utp ubodi u komp a drugi kraj u AP (lan) .. sta ce ti swicer izmedju ?
dsava re 16.06.2011. 22:24 #335672

Tacna procedura je objasnjena. Pozovi nekoga ko se razume. Ipak je za pojedine stvari potrebno poznavanje mreza, ma kako to izgledalo malo, prosto i jednostavno. Ako nemozes da se snadjes, verovatno ces morati platiti umrezavanje.

bojanjov ... 16.06.2011. 22:49 #335684

Tacna procedura je objasnjena i tako ne radi
saladin 5110 17.06.2011. 17:49 #336112

broj poruka: 229

ovako reset uredjaja na fabricki default, tvom kompu das staticku ip adresu 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 i konektujes se na uredjaj onda u netvorks ides lan pa promenis 192.168.1.1. u 192.168.10.1 restartujes, ona na tvom kompu promenis na 192.168.10.100 ip adresu. ponovo se konektujes na uredjaj kucanjem 192.168.10.1 u pretrazivac, ides quck setup wan setup odaberes dinamic ip,. predpostavljam da ruter tvog burazera podesen da automatski daje adrese odnosno da mu je dhcp ukljucen.onda ides wirless-wirlessmode-klijent, ove odaberi mac of ap na dnu strane survey kad nadjes mrezu koju hoces conect. ponovo se vratis na wirless pa security setings pa odaberes enkripciju koja ti odgovara WEP ili WPA WPA2 ili sta vec i tu ukucas sifru, pitaj burazera koju je enkripiju postavio i ti moras isto, ako ti posle ovoga neradi net imas ozbiljan problem daj adresu na mail ako si blizu da dodjem da podesim

bojanjov ... 17.06.2011. 20:33 #336162

@saladin

Brate mili, 3 dana na elitesecurity sajtu mi objasnjavaju i crtaju i nista, ispadam budala,

Ti si mi u 4 reda objasnio i iz prve sam pustio uredjaj, samo sto sam na kraju morao staviti ip na auto, i odmah je proradilo.
Hvala ti, do neba, :)
saladin uvek 19.06.2011. 19:30 #336727

broj poruka: 229

nema na cemu tu smo da pomognemo.....pozdrav..
lenak Saladine da te nije od blata bi smo te pravili 05.11.2011. 19:27 #373779

broj poruka: 60

SALADINE, da te nije bilo nebih podesio 5110 nikada. Ali prateci tvoje objasnjenje u predhodnom izlaganju i koristeci malo logike, podesio sam svoj AP u klijent rezimu i sad imam net od svog ISP.
Hvala ti iako si mi indirektno pomogao. POZDRAV

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs