Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Hoće - neće
STRANA 1 OD 1
Brainstorm Hoće - neće 08.06.2011. 17:03 T36486

status: user
broj poruka: 52
WL ruter D-link 300 je ukačen na jedan desktop (radi pod W7 64bit ultimate) a na drugom je instalirana WL kartica Realtek RTL 8185 (radi pod XP). Problem je počeo kad sam stavio WEP2 šifru i zaštitio mrežu. Od tada mi se ovaj drugi komp muči sa kačenjem na WL mrežu i uglavnom se NE ZAKAČI. Nekad uspe, a kako, nemam pojma. Napominjem još jednom da je pre postavljanja šifre sve išlo bez problema. Svi drugi uređaji i sada se kače bez problema (mobilni i lap topovi), jedino ovaj desk-top pravi problem.

Šta da uradim da ovo rešim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toocool Re: Hoće - neće 08.06.2011. 17:21 #332541

broj poruka: 1092
ne znam koje sve opcije ima taj d-link
probaj samo WEP ili WPA (ako ima)
ocigledno da zeza taj xp
najjednostavnije je da i na taj desk instaliras win7 i radice sigurno (ako je masina dovoljno jaka)

http://bit.ly/mx7ZPJ

:: WL ruter D-link 300 je ukačen na jedan desktop (radi pod W7 64bit ultimate) a na drugom je instalirana WL kartica Realtek RTL 8185 (radi pod XP). Problem je počeo kad sam stavio WEP2 šifru i zaštitio mrežu. Od tada mi se ovaj drugi komp muči sa kačenjem na WL mrežu i uglavnom se NE ZAKAČI. Nekad uspe, a kako, nemam pojma. Napominjem još jednom da je pre postavljanja šifre sve išlo bez problema. Svi drugi uređaji i sada se kače bez problema (mobilni i lap topovi), jedino ovaj desk-top pravi problem.
:: Šta da uradim da ovo rešim
Brainstorm No way! 08.06.2011. 17:24 #332542

Ma kakav crni W7, nema pojma, mašina je fosil, stoji klincima u sobi za zezanje ali na net ne može pa onda dolaze na moj komp i tu nastaje frka.

codeus ... 08.06.2011. 17:25 #332543

broj poruka: 4054

taj RTL nepodrzava WEP2 .. samo WEP .. ili stavi mac filtere i iskljuci key ..
toocool Re: No way! 08.06.2011. 17:29 #332544

broj poruka: 1092
to si mogao da kazes u prvom postu :)
(da je masina fosil)
kako god, dobio si konkretan odgovor od codeus-a

http://bit.ly/mx7ZPJ

:: Ma kakav crni W7, nema pojma, mašina je fosil, stoji klincima u sobi za zezanje ali na net ne može pa onda dolaze na moj komp i tu nastaje frka
Brainstorm Pa dobro... 08.06.2011. 17:52 #332560

Kad je tako. Stavih WEP i sad radi. TNX
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs