Zanima me koja bi mi kartica pcmcia odgovarala za laptop koja koja bi mi radila za umrezavanje do 100 m obavezno sa izlazom za spoljnu antenu ( dodatnu) I koliko je efikasan taj izlaz za spoljnu antenu jer vidim da ga u budzenjima obavezno izbacuju kao skart?
Sto ne uzmes ovo: PLANET 802.11g Wireless Lan USB Adapter
Kompatibilan sa IEEE 802.11g 2.4GHz (OFDM) standardom Maksimalni protok podataka do 54Mbps Podržava WEP 64/128/256-bitnu, WPA zaštitu Podržava Infrastrukturni Ad-Hoc mod Softverska AP podrska Data rate automatic fallback â povećava pouzdanost Podrška za najrasprostranjenije operativne sisteme: Windows 98SE/Me/2000/XP Demontirajuća antena USB 2.0 interfejs
Imas u Samprou u Zemunu, to ti jeftino resenje, 37e, ja cu je uzeti za desktop racunar da delim net sa laptopom.
Uzeo sam tp linkovu TL-WN510G, bez ext. antene i cudio se par sati zasto nece da radi a pokazuje skoro full domet. Cak do 90% Onda sam uklonio prateci gomnjivi program za merenje signala koji ide uz karticu i iz windowsovog provalio da ima jedva vidljivost. Znaci LAZE kao pas :)
Nema nikakav nahvaljeni domet extended range... Pristojna je u kucnoj varijanti.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.