Brat je `koristio` digi televiziju i sad mu je ostao resiver i satelitska antena. Da li postoji mogucnost da se resiver reprogramira ili ona kartica u njemu i da ta oprema sluzi necemu, tj da hvata satelitsku televiziju ili necemu drugom?
Kartica je njihova, ne moze ici u trajno vlasnistvo. Nije mogao ni da raskine ugovor ako je nije vratio. Mogao je samo da ne placa, da mu se iskljuci, ali kad tad ce nekoga poslati po risiver i karticu. Antena ti ostaje. E sad, svejedno, sa karticom ne mozes nista, nikakvo reprogramiranje niti bilo sta slicno. Zaboravi. Neupotrebljiva. Risiver i antenu mozes koristiti za slobodne kanale, na bilo kom satelitu, samo naravno prvo moras da je usmeris i na risiveru da ponovo preskeniras kanale za taj satelit na koji je antena usmerena. Nikakvo dekodiranje sa tom opremom ne moze da se se radi, tako da i na zakljucane kanale mozes da zaboravis.
Ma bre nece oni nista da uzmu, opeljeshili su ga samo tako. Placao 1god onako, nije imao nikakve kanale, zalio se oni kao ce da nameste i nista nisu uradili. Zatim je platio 1500din raskid ugovora + 3meseca unapred koje nije koristio i jos neke gluposti.
Vmarc: Znaci sve sto treba jeste da usmere antenu negde?!?! A gde? I da pusti da resiver skenira kanale? Daj malo pojasni ja nemam blage veze sa tim.
:: Kartica je njihova, ne moze ici u trajno vlasnistvo. Nije mogao ni da raskine ugovor ako je nije vratio. Mogao je samo da ne placa, da mu se iskljuci, ali kad tad ce nekoga poslati po risiver i karticu. Antena ti ostaje :: E sad, svejedno, sa karticom ne mozes nista, nikakvo reprogramiranje niti bilo sta slicno. Zaboravi. Neupotrebljiva :: Risiver i antenu mozes koristiti za slobodne kanale, na bilo kom satelitu, samo naravno prvo moras da je usmeris i na risiveru da ponovo preskeniras kanale za taj satelit na koji je antena usmerena :: Nikakvo dekodiranje sa tom opremom ne moze da se se radi, tako da i na zakljucane kanale mozes da zaboravis :: :: S1000R :: ::
Nije negde , treba da vidi sta ce gledati a potom da ukuca transponder recimo na Asttri uneses parametre i okreces lagano tanjir, u odnosu na sadasji polozaj ako je nije razmontirao, evo sta moze da se gleda gledaj nekodirane
Znaci antena za odredjeni satelit, ukuca se njegova frekvencija a potom trazi treba tu malo rutine, nie tesko ali za pocetnika jeste, 1cm levo desno gore ili dole drasticno pogorsava prijem ili se gubi!!! nadam se da mozes da shvatis kolika preciznost treba, kada se uhvati transponder lagano vrsiti stelovanje i po horizontali i po vertikali koliko god moze, odrazavace se vecim kvalitetom signala gledas u signal metar i stelujes, pomerajuci po malo...i na kraju snazno zatezes kako je nebi pomerio vetar.
Moze da ti koristi za SAT free kanale. Usmeri na hotbird ili Astru. Evo i spisak kanala: http://www.lyngsat.com/hotbird.html : http://www.lyngsat.com/28east.html `F` su ti free. Ako nemas spravicu za usmerivanje antene, pogledaj kod komsije pa odokativno. Mislim da ces morati i zeru da podignes elevaciju. Otprilike kada gledas vrh liba, treba da ide gore za oko 1-2cm. Za horizont ces se vec nekako snaci. Najlaksa varijanta ti je da pozajmis od drugara receiver na kojemu su vec podeseni kanali za neki od gorepomenutih satelita, skopcas i polako okreces u levo(kada si iza parabole) Ako si bio na thor-u 1w, onda ides ulevo za jedno 20-ak cm, ako se ne varam. Ne mogu da iskopam neku mapu satelita, pa da vidis vizuelno de se koji nalazi... Nadam se da ce neko pronaci i postaviti. Moze i preko google eath-a, ali ti je mnoogo zajebanije, ako nisi to nikada radio i nemas kompas...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ma bre nece oni nista da uzmu, opeljeshili su ga samo tako. Placao 1god onako, nije imao nikakve kanale, zalio se oni kao ce da nameste i nista nisu uradili. Zatim je platio 1500din raskid ugovora + 3meseca unapred koje nije koristio i jos neke gluposti. :: :: Vmarc: Znaci sve sto treba jeste da usmere antenu negde?!?! A gde? I da pusti da resiver skenira kanale? Daj malo pojasni ja nemam blage veze sa tim. :: :: :: :: Kartica je njihova, ne moze ici u trajno vlasnistvo. Nije mogao ni da raskine ugovor ako je nije vratio. Mogao je samo da ne placa, da mu se iskljuci, ali kad tad ce nekoga poslati po risiver i karticu. Antena ti ostaje :: :: E sad, svejedno, sa karticom ne mozes nista, nikakvo reprogramiranje niti bilo sta slicno. Zaboravi. Neupotrebljiva :: :: Risiver i antenu mozes koristiti za slobodne kanale, na bilo kom satelitu, samo naravno prvo moras da je usmeris i na risiveru da ponovo preskeniras kanale za taj satelit na koji je antena usmerena :: :: Nikakvo dekodiranje sa tom opremom ne moze da se se radi, tako da i na zakljucane kanale mozes da zaboravis :: :: :: :: S1000R :: :: :: ::
Kao sto rece Antimatery, ako nisi vican bolje ne diraj. Ukoliko je antena trenutno ustelovana, mozda ces i imati srece da cistim pomeranjem levo - desno zabodes neki satelit, ali brate, ako je rastelovana... Za ponovni ulazak u liniju satelita morao bi da koristis neki analogni risver ili zujalicu. Mislim da bi ti bilo bolje da platis nekom 10-20 evra da ti to namesti. Posto su u pitanju milimetri a digitalni kanali kasne zbog nemogucnosti obrade signala u realnom vremenu, prakticno ti je nemoguce naselovati antenu uz pomoc digitalnog risivera, jer u trenutku prelaska preko satelita ti ne dobijas sliku u realnom vremenu, vec treba sekund dva da se pojavi, a do tada ti si ga vec prosao... U stvari moguce je, mozes imati srece i zabosti ga za 5 minuta, ali najcesce se desi da izgubis nekoliko sati, puknes i sve batalis.
S1000RR
:: Vmarc: Znaci sve sto treba jeste da usmere antenu negde?!?! A gde? I da pusti da resiver skenira kanale? Daj malo pojasni ja nemam blage veze sa tim. :: ::
Ja sam moju usmeravo, pa jedno 5 dana po sat-dva, pa batalim... Na kraju sam izneo komp u dvoriste i laganica(bilo mi lakse, jar imam neki matori crt od 2 metra i 100 kila:)) Tako da je najbitnije da imas pored sebe neki tv, pa okreces i gledas. Mada nema nista pametno ni da se pogleda. Kada mi je sledeci put vetar srusi necu je vise ni postavljati:)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.