Mreža podešena i wide se računari (Win 7 i Win XP) sve to lepo radi ali nikako mi ne dozvoljava da šerujem celu D particiju sa Guest korisnikom. Zna li neko kako podesiti?
Ne serujes valjda system-sku particiju..? Koji je to Win 7, ja bre brate serujem moje dve bez problema. Ajd, sad cu da pogledam... Bitno je i pitanjce `Using a workgroup or a homegroup?`...
U pitanju je Homenetwork, a sve ostalo je već bilo napisano, nije sistemska particija (D ali ajde neko možda i na D instalira sistem kad nije dual boot). Windows 7 Ultimate je u pitanju mada mislim da to nema nikakve veze jer bi svaka verzija trebala isto da radi po tom pitanju. Šerovanje direktorijuma nije problem, to radi ali ne postoji opcija (po defaultu) za šerovanje cele particije (ili diska, nebitno) a da prilikom pokušaja pristupa ne izbaci poruku da mi nije dozvoljen pristup itd, itd....
Onda probaj ovako, idi na d: - properties - security videćeš tamo group or user names koji imaju dozvolu pristupa idi na edit pa add i kucaj everyone i daj im full control ili samo read/execute, šta god ti odgovara
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: U pitanju je Homenetwork, a sve ostalo je već bilo napisano, nije sistemska particija (D ali ajde neko možda i na D instalira sistem kad nije dual boot). Windows 7 Ultimate je u pitanju mada mislim da to nema nikakve veze jer bi svaka verzija trebala isto da radi po tom pitanju. Šerovanje direktorijuma nije problem, to radi ali ne postoji opcija (po defaultu) za šerovanje cele particije (ili diska, nebitno) a da prilikom pokušaja pristupa ne izbaci poruku da mi nije dozvoljen pristup itd, itd... :: :: ::
I ja sam svojevremeno imao isti problem, nece pa nece, a reseno je ovako:
Najnormalnije odradis serovanje D particije(desni klik na nju pa bla bla....), pa po tom odes u Computer Management/Shared Folders/Shares i tu nadjes tu particiju koju si serovao, u mom slucaju `D` particija, pa desni klik/Properties, i u okviru properties-a imas tri taba, u drugom tabu `Share Permissions` i u trecem, poslednjem tabu `Security` u grupi user-a dodas user `Everyone` i cekiras mu opcije koje zelis, read, change itd., u zavisnosti sta zelis. Eventualno ako bude zezalo mozes da dodas i user-a `Guest`. To je to, nakon ovoga sa drugog kompa, ukljucujuci i sa XP, bez ikakvih problema pristupas particiji, provereno radi.
Svaka čast ShonE, sve sam to i ranije radio ali nikako nije htelo, rešenje je baš u dodavanju Guest accounta i naravno setovanja permissions. Sada se vidi ceo disk (particija) i može joj se normalno pristupati. Nekada davno sam imao taj slučaj sa WinXP sp2 i SP3 ali se zaboravilo (jer obično radi i bez toga). Hvala još jednom svima koji su se potrudili da pomognu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.