Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Windows 7 šerovanje particije, kako?
STRANA 1 OD 1
Vaskev Windows 7 šerovanje particije, kako? 28.02.2011. 10:47 T34074

status: user
broj poruka: 1673
Mreža podešena i wide se računari (Win 7 i Win XP) sve to lepo radi ali nikako mi ne dozvoljava da šerujem celu D particiju sa Guest korisnikom. Zna li neko kako podesiti?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
brutos pre 12 dana bila identicna tema i mrzi te da potrazis 28.02.2011. 11:33 #299968

broj poruka: 190
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=33688&forid=17&katid=2

Vaskev re 28.02.2011. 11:37 #299970

Nema to veze sa ovime što sam ja pitao. Šerovanje cele particije, ako si ikada radio znaš u čemu je problem.

Shomiman Ima toga i u reci i u slici. Samo treba da je voljan... 28.02.2011. 12:12 #299980

broj poruka: 1187
da potrazi...

http://www.youtube.com/watch?v=6-W3L3Luvfw

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

Vaskev re: 28.02.2011. 12:23 #299985

Pa pročitaj bar komentare na kraju:

i still can`t share my drive to a win xp pc

i jesam voljan da tražim ali puno ljudi ima takav problem a rešenja niotkuda.

Shomiman Ovo je bio samo `primer`... 28.02.2011. 13:15 #300014

Ne serujes valjda system-sku particiju..? Koji je to Win 7, ja bre brate serujem moje dve bez problema. Ajd, sad cu da pogledam... Bitno je i pitanjce `Using a workgroup or a homegroup?`...

Vaskev re 28.02.2011. 13:31 #300021

U pitanju je Homenetwork, a sve ostalo je već bilo napisano, nije sistemska particija (D ali ajde neko možda i na D instalira sistem kad nije dual boot). Windows 7 Ultimate je u pitanju mada mislim da to nema nikakve veze jer bi svaka verzija trebala isto da radi po tom pitanju. Šerovanje direktorijuma nije problem, to radi ali ne postoji opcija (po defaultu) za šerovanje cele particije (ili diska, nebitno) a da prilikom pokušaja pristupa ne izbaci poruku da mi nije dozvoljen pristup itd, itd....

raic Re: re 28.02.2011. 13:38 #300023

broj poruka: 9006
Onda probaj ovako, idi na d: - properties - security
videćeš tamo group or user names koji imaju dozvolu pristupa
idi na edit pa add i kucaj everyone i daj im full control ili samo read/execute, šta god ti odgovara

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

:: U pitanju je Homenetwork, a sve ostalo je već bilo napisano, nije sistemska particija (D ali ajde neko možda i na D instalira sistem kad nije dual boot). Windows 7 Ultimate je u pitanju mada mislim da to nema nikakve veze jer bi svaka verzija trebala isto da radi po tom pitanju. Šerovanje direktorijuma nije problem, to radi ali ne postoji opcija (po defaultu) za šerovanje cele particije (ili diska, nebitno) a da prilikom pokušaja pristupa ne izbaci poruku da mi nije dozvoljen pristup itd, itd...
::
-ShonE- re 28.02.2011. 14:00 #300039

broj poruka: 3529
I ja sam svojevremeno imao isti problem, nece pa nece, a reseno je ovako:

Najnormalnije odradis serovanje D particije(desni klik na nju pa bla bla....), pa po tom odes u Computer Management/Shared Folders/Shares i tu nadjes tu particiju koju si serovao, u mom slucaju `D` particija, pa desni klik/Properties, i u okviru properties-a imas tri taba, u drugom tabu `Share Permissions` i u trecem, poslednjem tabu `Security` u grupi user-a dodas user `Everyone` i cekiras mu opcije koje zelis, read, change itd., u zavisnosti sta zelis. Eventualno ako bude zezalo mozes da dodas i user-a `Guest`.
To je to, nakon ovoga sa drugog kompa, ukljucujuci i sa XP, bez ikakvih problema pristupas particiji, provereno radi.

Pozz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Iiiiiiii, jel` sta, il` jel` ko pomogao..? 28.02.2011. 14:26 #300053

Vaskev re 28.02.2011. 14:49 #300068

Svaka čast ShonE, sve sam to i ranije radio ali nikako nije htelo, rešenje je baš u dodavanju Guest accounta i naravno setovanja permissions. Sada se vidi ceo disk (particija) i može joj se normalno pristupati. Nekada davno sam imao taj slučaj sa WinXP sp2 i SP3 ali se zaboravilo (jer obično radi i bez toga). Hvala još jednom svima koji su se potrudili da pomognu.

Shomiman Odlicno... 28.02.2011. 15:02 #300080

To je objasnjenje i iz help-a. U cemu je onda bila greska..? Mislim `sporan` detalj.

Vaskev re 28.02.2011. 15:18 #300086

˝To je objasnjenje i iz help-a. U cemu je onda bila greska..? Mislim `sporan` detalj.˝

Ja to nisam uspeo da nađem pa sam lepo pitao ovde.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs