potreban mi je router optimalne cene, tj. optimalnog odnosa cene i kvaliteta.... kablovska je SBB, modem je cisco 2100.... treba da povezem 3 racunara, sto kablom sto WiFi karticama.... molim vas za predloge, savete iz licnog iskustva... hvala:D
Uspeshno sam povezao jedan rachunar kablom i drugi sprat nize bezichno. Prethodno sam morao da apdejtujem firmware jer je bezichna veza radila dok lan veza nije. Modem webstar atlantic SBB. Ruter koshta 2100din. e, drz` da ti ga nabijem! `ko nema u vuglu, ima u guglu`
Znao sam da je to neki 54x, ali nisi mi odgovorio, pozn`o sam ga po svetlima!
Pozdrav!
Vlada
:: Ok rade jeftiniji TP-Link, ja imam TL-WR541G na sbb-ovom netu, doduše onaj njihov stariji modem scientific atlanta je u pitanj :: :: Ne treba ti neki besan domet :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
domet treba da bude u okviru jednog stana.... net je 4mb/s, a bice 6.... treba samo da sva 3 racunara u isto vreme normalno funkcionisu na netu, bez trzavica nekih i to...
Dozvoljava 54 mbps preko wireless-a shto je i dalje daleko iznad tih 6 mbps. A shto se tiche dometa 10 - 15 metara kroz dva zida i josh po neshto (kroz zidove pide po malim uglom, pa to dodatno oslabljuje signal u dvorishtu) do dvorishta. A u celoj kuci je signal excellent chak i kroz dva zida (ali id gotovo pod 90 stepeni na tu stranu).
A ako ti neshto znachi uzmi TP-Link wr340gd, jer ima zamenjivu antenu, pa je mozhesh zameniti jachom.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Onomad, kad si budžio one diodice na ventilator, nema veze, možda si pomislio da zezam, a jesam (da promeniš boju diodicama na ruteru...)
@pecarski 340 će da završi posao. Za manjak trzavica - preskoči TV kanale sa vestima iz Srbistana i Pink
Pozdrav!
Vlada
:: Svašta, mora da mi je promaklo pitanje, oćoraveh načisto. :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: Znao sam da je to neki 54x, ali nisi mi odgovorio, pozn`o sam ga po svetlima :: :: ::
npr TL-WR340GD - 2.849,00 din TL-WR543G - 3.259,00 din TL-WR741ND - 3.149,00 din
najbolja je je kupovina 741 (odnos cena i kvalitet) prvo 641 ima b/g/n standard, drugo 150Mb/s brzina (a serija 3 i 5 imaju 54Mb/s) trece, mnogo veci domet ako kupujes za sebe, kupij da vredi, sigurno neces za 15 dana da kupujes drugi (ili za 2 meseca) a razlika je smesna (nema ni 400 din) izvor cena je win-win
:: ne isplati ti se serija 3 od tp link :: :: npr :: TL-WR340GD - 2.849,00 di :: TL-WR543G - 3.259,00 di :: TL-WR741ND - 3.149,00 di :: :: najbolja je je kupovina 741 (odnos cena i kvalitet :: prvo 641 ima b/g/n standard, drugo 150Mb/s brzina (a serija 3 i 5 imaju 54Mb/s :: trece, mnogo veci dome :: ako kupujes za sebe, kupij da vredi, sigurno neces za 15 dana da kupujes drugi (ili za 2 meseca :: a razlika je smesna (nema ni 400 din :: izvor cena je win-wi :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568 :: ::
e, super, puno hvala.... imao sam i ja neko, uslovno receno slicno misljenje, nego me pokolebase tako sto mi je napomenuto da se tp link kvari, da nije kompatibilan... bla bla... po ovim predlozima cenim da ne delite to misljenje?... savetovali su mi i dlink itd.... sta kazete na yto?
Da bre!!! TP se kvari svima koji ga nisu kupili. To je tačno, ali onima koji su ga kupili radi bez problema. Elem TP-link predložen od strane kolega i mene i dve D-link w karte rade dve godine bez trzavica i svima lepo :)
support normality
:: e, super, puno hvala... :: imao sam i ja neko, uslovno receno slicno misljenje, nego me pokolebase tako sto mi je napomenuto da se tp link kvari, da nije kompatibilan... bla bla... :: po ovim predlozima cenim da ne delite to misljenje?... savetovali su mi i dlink itd... :: sta kazete na yto ::
:: Da bre!!! TP se kvari svima koji ga nisu kupili. To je tačno, ali onima koji su ga kupili radi bez problema. Elem TP-link predložen od strane kolega i mene i dve D-link w karte rade dve godine bez trzavica i svima lepo : :: :: support normalit
EDIT: au, ovaj što prodaje puter ima i punjač za njega...pa to vredi 4000 barem... :: :: :: e, super, puno hvala... :: :: imao sam i ja neko, uslovno receno slicno misljenje, nego me pokolebase tako sto mi je napomenuto da se tp link kvari, da nije kompatibilan... bla bla... :: :: po ovim predlozima cenim da ne delite to misljenje?... savetovali su mi i dlink itd... :: :: sta kazete na yto :: ::
Ako ne zelis da ti se pokvari nemoj ni da kupujes. Ako si se dezinformisao na itsvet-u, onda si imao priliku da se informises `direktno` od prodavaca. Imam pozitivna iskustva sa TP-Link TL-WR543G i D-Link DAP-1160...
kupio dva puta TP-link rutere za druga i drugaricu...
25.02.2011. 19:31
status: user broj poruka: 3241
i oba puta dobio neispravne uredjaje,baksuz,sta ces.Dva rutera kupljena u dve razlicite radnje,ustanovljena neispravnost i zamenjeni drugim,ispravnim.I pored tog iskustva verujem Tp-linku i mozda cu ga uzeti za sebe kad onaj planet kuci ispusti dusu(a vec mu je peta godina i ne da se).Ali da se kvari-kvari se kao i svi ostali. Putting the laughter back into manslaughter AMD Athlon II X3 455 3,3 GHZ MSI 770 C45 Hynix 2GB DDr3 Asus 8600GT Hitachi Deskstar 500GB SATA2 LC Power 600H-12 Xigmatek Asgard Philips 222el 22` LED
Koristio sam do danas Wr 340 G i sve je super radilo, danas sam se ponovio sa Wr 841n, gde je full N standard, 300Mbps, u netiksu cena 3480 dindzi, mislim da je bolja kupovina od 741 n, a ako ti nije bitno, 340 g za 2030 dindzi ce da sljaka ko lud, kod mene tri kompa vezana preko lana+ dva preko wireless-a+ ponekad i telefon, i sve radi ok, i medjusobno sherovanje podataka sa kompa na komp je islo sasvim zadovoljavajuce, sada je jos dosta bolje, i jaci je dosta signal na ovom routeru, ima 2 antene
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.