Ne dozvoljava da delim konekciju.Evo sta kaze: http://img403.imageshack.us/i/capturewp.png/ Kako mogu povezati racunare? Jedan,na kom je win 7 i jedan xp u drugoj prostoriji.Preko kabla je konekcija.Na usb je povezan host racunar,sa njega pisem...U pitanju je SBB,a modem je sisko 2100...
nece da moze tako imas dve varijante: prva da kupis jos jednu mreznu kartu, pa u jednu mreznu kabl od modema a u drugu mreznu kabl za drugi komp pa napravis bridge mod sa te dve konekcije i to je to u to slucaju racunar u koji ukljucujes modem mora da bude uvek ukljucen da bi ovaj drugi mogao na net druga da kupis neki ruter (tp link,d link, ...) pa preko njega da ide sve u tom slucaju ne mora da ti bude ukljucen bilo koji komp da bi onaj drugi izlazio na net eto
:: Ne dozvoljava da delim konekciju.Evo sta kaze :: http://img403.imageshack.us/i/capturewp.png :: Kako mogu povezati racunare? Jedan,na kom je win 7 i jedan xp u drugoj prostoriji.Preko kabla je konekcija.Na usb je povezan host racunar,sa njega pisem...U pitanju je SBB,a modem je sisko 2100...
I molim pojasnjenje,da li znaci da pored dve lan karte koje imam na dva racunara ( na svakom po jedna) treba da na host racunaru imam jos jednu da bi sve radilo?
P.S Meni internet ide preko modema na USB.tako da mi je lan karta slobodna.Ima poseban kabal koji ide uz siska....Njega sam stavio,instalirao drajver i radi...
Sad ti se taj servis uvezao u čvor, desilo se i meni jednom, uninstaliraj kablovski modem tako da nestane taj njegov usb mrežni adapter pa onda uključi servis, restartuj se pa instaliraj modem ponovo.
Ne treba ti još jedna mrežna, ono što sam napisao u drugoj temi će da radi i kod tebe, samo zameni u mom uputstvu `mrežna u koju ide adsl` sa `usb mrežna koju dobiješ kad instaliraš modem`
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Ukljucio sam servis i stavio na automatic,ali se opet javlja isti eror...Kad pokusam manualno da startujem servis evo sta kaze :: :: http://img402.imageshack.us/i/capturebh.png :: :: I molim pojasnjenje,da li znaci da pored dve lan karte koje imam na dva racunara ( na svakom po jedna) treba da na host racunaru imam jos jednu da bi sve radilo :: :: P.S Meni internet ide preko modema na USB.tako da mi je lan karta slobodna.Ima poseban kabal koji ide uz siska....Njega sam stavio,instalirao drajver i radi...
Uradio sam kako si rekao,deinstalirao modem,restartovao servis nakon restarta racunara,ali on i dalje nece da se pokrene....ICS Servis...Javlja istu gresku.Sve ostalo sam stavio kako si rekao.Ne znam zbog cega nece da se pokrene ovaj servis...Mozda neko drugo resenje?
Ček, ček, jesi li povezan mrežom s drugim kompom? Ajd idi disable na mrežnu od sbb-ovog modema, umreži oba kompa, dodeli im ip adrese pa onda tek upali modem i probaj da mu uključiš sharing.
Govno od servisa neće da startuje ako nemaš s kim da deliš mrežu.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Uradio sam kako si rekao,deinstalirao modem,restartovao servis nakon restarta racunara,ali on i dalje nece da se pokrene....ICS Servis...Javlja istu gresku.Sve ostalo sam stavio kako si rekao.Ne znam zbog cega nece da se pokrene ovaj servis...Mozda neko drugo resenje :: ::
Da nista od toga kako je mali Perica zamislio nece raditi sa obicnim LAN kabelom. Znaci da bi uvezao dva racunara moraces da se otvoris za ukrsteni LAN kabel... U tom slucaju ti je mozda povoljnije da na oglasima potrazis neki jeftiniji tp-link ruter (1500din) i resis se muke jednom za svagda...
Tako sam i ja uradio, sve ostalo je polovicno... jos ako je pomenuti ruter (ovde u KL najjeftiniji bezicni tp-link je ispod 10E) bezicni ima da kacis sve zivo od telefona do privezka za kljuceve na net bez zica.
Mozda ce ti se uciniti skupo resenje ali ako se odlucis za njega ima da progledas, pogotovu sto oba racunara idu na net zasebno bez potrebe da onaj prvi bude operativan. Moje iskustvo po pitanju povezivanja mozes naci u nekoj od ranijih tema samo potrazi SBB.
Mali Abnere, gde je to TP Link ruter 10 €, kod tebe u KoLoradu? Koji model? Ja znam da za te pare može da se nabavi NOV USB WiFi adapter, ali ruter...
Pozdrav!
Vlada
:: Da nista od toga kako je mali Perica zamislio nece raditi sa obicnim LAN kabelom :: Znaci da bi uvezao dva racunara moraces da se otvoris za ukrsteni LAN kabel.. :: U tom slucaju ti je mozda povoljnije da na oglasima potrazis neki jeftiniji tp-link ruter (1500din) i resis se muke jednom za svagda.. :: :: Tako sam i ja uradio, sve ostalo je polovicno... jos ako je pomenuti ruter (ovde u KL najjeftiniji bezicni tp-link je ispod 10E) bezicni ima da kacis sve zivo od telefona do privezka za kljuceve na net bez zica :: :: Mozda ce ti se uciniti skupo resenje ali ako se odlucis za njega ima da progledas, pogotovu sto oba racunara idu na net zasebno bez potrebe da onaj prvi bude operativan :: Moje iskustvo po pitanju povezivanja mozes naci u nekoj od ranijih tema samo potrazi SBB :: :: Srecno :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Vredi pogledati cenovnike trenutni kurs je okolo 3.1RM za 1CAD ili 4.15RM za 1E, vecina stvari je prilcno jeftinija od onoga sto se prodaje u BGD.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Mali Abnere, gde je to TP Link ruter 10 €, kod tebe u KoLoradu? Koji model? Ja znam da za te pare može da se nabavi NOV USB WiFi adapter, ali ruter.. :: :: Pozdrav :: :: Vlad ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.