Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
SBB deljenje interneta problem?
STRANA 1 OD 1
ralebrale SBB deljenje interneta problem? 20.02.2011. 21:52 T33831

status: user
broj poruka: 678

Ne dozvoljava da delim konekciju.Evo sta kaze:
http://img403.imageshack.us/i/capturewp.png/
Kako mogu povezati racunare? Jedan,na kom je win 7 i jedan xp u drugoj prostoriji.Preko kabla je konekcija.Na usb je povezan host racunar,sa njega pisem...U pitanju je SBB,a modem je sisko 2100...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Re: SBB deljenje interneta problem? 20.02.2011. 21:58 #297323

broj poruka: 4537

Mislim da ce ti trebati ruter za deljenje veze.....
toocool Re: SBB deljenje interneta problem? 20.02.2011. 22:14 #297326

broj poruka: 1092
nece da moze tako
imas dve varijante:
prva
da kupis jos jednu mreznu kartu, pa u jednu mreznu kabl od modema a u drugu mreznu kabl za drugi komp
pa napravis bridge mod sa te dve konekcije i to je to
u to slucaju racunar u koji ukljucujes modem mora da bude uvek ukljucen da bi ovaj drugi mogao na net
druga
da kupis neki ruter (tp link,d link, ...)
pa preko njega da ide sve
u tom slucaju ne mora da ti bude ukljucen bilo koji komp da bi onaj drugi izlazio na net
eto

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568

:: Ne dozvoljava da delim konekciju.Evo sta kaze
:: http://img403.imageshack.us/i/capturewp.png
:: Kako mogu povezati racunare? Jedan,na kom je win 7 i jedan xp u drugoj prostoriji.Preko kabla je konekcija.Na usb je povezan host racunar,sa njega pisem...U pitanju je SBB,a modem je sisko 2100...
raic re 20.02.2011. 22:16 #297328

broj poruka: 9006
Imaš ovde šta i kako
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=32329&forid=17&katid=2

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

Equinoxe Re: 20.02.2011. 22:16 #297329

broj poruka: 12057

Taj error što vidiš je verovatno posledica isključenog Internet Connection Sharin servisa.

raic Re: Re: 20.02.2011. 22:18 #297330

Jes vala, tako je, proveri to.

::
:: Taj error što vidiš je verovatno posledica isključenog Internet Connection Sharin servisa
ralebrale re 20.02.2011. 22:36 #297333

Ukljucio sam servis i stavio na automatic,ali se opet javlja isti eror...Kad pokusam manualno da startujem servis evo sta kaze:

http://img402.imageshack.us/i/capturebh.png/

I molim pojasnjenje,da li znaci da pored dve lan karte koje imam na dva racunara ( na svakom po jedna) treba da na host racunaru imam jos jednu da bi sve radilo?

P.S Meni internet ide preko modema na USB.tako da mi je lan karta slobodna.Ima poseban kabal koji ide uz siska....Njega sam stavio,instalirao drajver i radi...
raic Re: re 20.02.2011. 23:03 #297350

Sad ti se taj servis uvezao u čvor, desilo se i meni jednom, uninstaliraj kablovski modem tako da nestane taj njegov usb mrežni adapter pa onda uključi servis, restartuj se pa instaliraj modem ponovo.

Ne treba ti još jedna mrežna, ono što sam napisao u drugoj temi će da radi i kod tebe, samo zameni u mom uputstvu `mrežna u koju ide adsl` sa `usb mrežna koju dobiješ kad instaliraš modem`

:: Ukljucio sam servis i stavio na automatic,ali se opet javlja isti eror...Kad pokusam manualno da startujem servis evo sta kaze
:: http://img402.imageshack.us/i/capturebh.png
:: I molim pojasnjenje,da li znaci da pored dve lan karte koje imam na dva racunara ( na svakom po jedna) treba da na host racunaru imam jos jednu da bi sve radilo
:: P.S Meni internet ide preko modema na USB.tako da mi je lan karta slobodna.Ima poseban kabal koji ide uz siska....Njega sam stavio,instalirao drajver i radi...
tortojed Onda ti ne treba dodatna karta nego vazi ono sto je napisao... 20.02.2011. 23:07 #297352

broj poruka: 10997
TooCool pod `prva varijanta` (prvi komp sa sve USB-om uvek `on`, pa ovaj drugi `skida` sa njega)...

edit: Raic, brz kao Doc Holiday...poteze pucu, ka` da je namjerio gadjat` bocu, ti Gospe Sinjske

ralebrale re 20.02.2011. 23:25 #297362

Uradio sam kako si rekao,deinstalirao modem,restartovao servis nakon restarta racunara,ali on i dalje nece da se pokrene....ICS Servis...Javlja istu gresku.Sve ostalo sam stavio kako si rekao.Ne znam zbog cega nece da se pokrene ovaj servis...Mozda neko drugo resenje?

raic Re: re 20.02.2011. 23:35 #297377

Ček, ček, jesi li povezan mrežom s drugim kompom? Ajd idi disable na mrežnu od sbb-ovog modema, umreži oba kompa, dodeli im ip adrese pa onda tek upali modem i probaj da mu uključiš sharing.

Govno od servisa neće da startuje ako nemaš s kim da deliš mrežu.

:: Uradio sam kako si rekao,deinstalirao modem,restartovao servis nakon restarta racunara,ali on i dalje nece da se pokrene....ICS Servis...Javlja istu gresku.Sve ostalo sam stavio kako si rekao.Ne znam zbog cega nece da se pokrene ovaj servis...Mozda neko drugo resenje
MaliAbner Sustina svega je u sledecem... 21.02.2011. 03:11 #297455

broj poruka: 7769
Da nista od toga kako je mali Perica zamislio nece raditi sa obicnim LAN kabelom.
Znaci da bi uvezao dva racunara moraces da se otvoris za ukrsteni LAN kabel...
U tom slucaju ti je mozda povoljnije da na oglasima potrazis neki jeftiniji tp-link ruter (1500din) i resis se muke jednom za svagda...

Tako sam i ja uradio, sve ostalo je polovicno... jos ako je pomenuti ruter (ovde u KL najjeftiniji bezicni tp-link je ispod 10E) bezicni ima da kacis sve zivo od telefona do privezka za kljuceve na net bez zica.

Mozda ce ti se uciniti skupo resenje ali ako se odlucis za njega ima da progledas, pogotovu sto oba racunara idu na net zasebno bez potrebe da onaj prvi bude operativan.
Moje iskustvo po pitanju povezivanja mozes naci u nekoj od ranijih tema samo potrazi SBB.

Srecno.

Tomato Republic Of Serbia !!!

vladarko Re: Sustina svega je u sledecem... 21.02.2011. 19:26 #297629

broj poruka: 4228
Mali Abnere, gde je to TP Link ruter 10 €, kod tebe u KoLoradu? Koji model? Ja znam da za te pare može da se nabavi NOV USB WiFi adapter, ali ruter...

Pozdrav!

Vlada

:: Da nista od toga kako je mali Perica zamislio nece raditi sa obicnim LAN kabelom
:: Znaci da bi uvezao dva racunara moraces da se otvoris za ukrsteni LAN kabel..
:: U tom slucaju ti je mozda povoljnije da na oglasima potrazis neki jeftiniji tp-link ruter (1500din) i resis se muke jednom za svagda..
:: Tako sam i ja uradio, sve ostalo je polovicno... jos ako je pomenuti ruter (ovde u KL najjeftiniji bezicni tp-link je ispod 10E) bezicni ima da kacis sve zivo od telefona do privezka za kljuceve na net bez zica
:: Mozda ce ti se uciniti skupo resenje ali ako se odlucis za njega ima da progledas, pogotovu sto oba racunara idu na net zasebno bez potrebe da onaj prvi bude operativan
:: Moje iskustvo po pitanju povezivanja mozes naci u nekoj od ranijih tema samo potrazi SBB
:: Srecno
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
MaliAbner Re: Re: Sustina svega je u sledecem... 22.02.2011. 01:23 #297787

broj poruka: 7769
@vladarko
Nije KoLorado ali je sve jednako prilicno daleko, KL=Kuala Lumpur.

http://www.hardwarezone.com.my/priceguide/
Na prilozenom linku imas cenovnike i to ti je to...

Vredi pogledati cenovnike trenutni kurs je okolo 3.1RM za 1CAD ili 4.15RM za 1E, vecina stvari je prilcno jeftinija od onoga sto se prodaje u BGD.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Mali Abnere, gde je to TP Link ruter 10 €, kod tebe u KoLoradu? Koji model? Ja znam da za te pare može da se nabavi NOV USB WiFi adapter, ali ruter..
:: Pozdrav
:: Vlad
vladarko IDI BEGAJ!?! 22.02.2011. 01:35 #297791

broj poruka: 4228
Ja sam mislio da si u KLadovu, pa nekim crnomorskim linkom dobijaš TP Link.

Da, sad je malo jasnije. I kako tamo da ne bude jeftinije?

Tomato Republic je daleko, pa dok se to doveze, podmaže, pogura, amortizuje, revalorizuje. homologuje...

Svako dobro!

Vlada

toocool re 22.02.2011. 01:42 #297793

broj poruka: 1092
sve je to lepo ali tamo
ovde malo drugaciju pesmu sviraju :)

WR542G nema ispod 23 evra
WR741ND nema ispod 28 evra
(seriju 3 ne racunam jer je mnogo mala razlika u ceni a velika u kvalitetu)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs