juce sam pravio temu oko adsl konekcije ali IZVINJAVAM se sto ponovo pravim... Oko ovog se stvarno ne razumem tako da mi je bas potrebna pomoc. Da li na modem koji imam (tp-link TD-8816) mogu da stavim router TL-WR841N??? Posto je ovaj modem sto imam kao i router...ali potreban mi je bolji ruter... E sad ako moze...Kako da prikljucim taj ruter na modem? Hvala svima unapred...
i sta onda? :) na sta prikljucim komp? trebalo bi da bude ovako: ako sam dobro skontao: iz splitera u modem (na line) i ethernet iz modema u ruter, i onda iz rutera LAN u komp. Jel tako ili ne?
brate ja kolko znam,radish ovako:kabal koji povezuje telefonsku liniju sa telefonom,izvucesh kod linije i umesto njega stavish drugi isti takav (Pozeljno kraci)i jedan kraj u telefonski liniju drugi u spliter. Spliter ima dve strane:jedna sa jednom rupom,druga sa dve rupe:) taj novi kabl stavljash na stranu gde je jedna rupa,a sad stari kabli na kome je telefon stavish sa druge strane u rupu koja pokazuje slicicu(znak)telefona. na kraju treci kabal ta druga rupa na drugoj strani ,u nju po do modema. ako je to problem,eto,al ako shvatish kako sam ti ovo objasnio :)
Pošto im je po defoltu ip adresa 192.168.1.1,na ruteru stavi da je njegova adresa na primer 192.168.0.1,ubodi iz modema lan kabl u wan od rutera kao što ti @raic rekao,iz rutera lan kabl u komp,restartuj ruter i trebalo bi da radi.
Ajd ovako posto je stvarno tesko objasniti kucanjem txt, a i samo kucanje bi bilo jedna knjizica, resenje je prosto procitaj Uputstva za Ruter i Modem:
:: juce sam pravio temu oko adsl konekcije ali IZVINJAVAM se sto ponovo pravim.. :: Oko ovog se stvarno ne razumem tako da mi je bas potrebna pomoc. Da li na modem koji imam (tp-link TD-8816) mogu da stavim router TL-WR841N??? Posto je ovaj modem sto imam kao i router...ali potreban mi je bolji ruter.. :: E sad ako moze...Kako da prikljucim taj ruter na modem :: Hvala svima unapred...
da javim...ali mi nesto slabo hvata signal na nekih 15-ak metara od rutera... Jel moze nekako da se podesi signal tj. ako ima neki limit... ili bi ja previse... :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.