Malopre sma vršio probu i moj Dell inspirion laptop nemože da se nakači na mrežu tj jedva je vidi. Komšijin stariji IBM R51 vidi signal ali na 28 do 30% snage. Laptopovi su korišćeni za test a cilj je da se njegov desktop računar poveže na mrežu. Bitno je da napomenem da se njegov IBM nije povezao iako mrežu vidi,ali ne znam da li je tu faktor taj da je to stariji komp ,pa ima problem sa kompatibilnošću enkripcije (što je jedan od softwera i napisao, a drugi nije).
Na mom ruteru nije moguće stavlljati jače antene. Da li je možda rešenje da on za desktop uzme wireless karticu,sa jačom antenom,a da je nekako izbacimo kroz prozor (ako je to moguće).hvala
relativno blizu, 30 ak metara,ali smo u prizemlju i izmedju nas je jedan stan,jedna firma i jedna ulaz u zgradu. Mnogo komplikovano da se veremo a i znajuci komsije koji grebu kola i slicno, iskeli bi nam kabl. Posotji ta opcija,ali da se ide kroz svetlarnik jer postoji prolaz izmedju mog i njegovog kupatila pa bi tu moglo nešto,ali sam dzabe kupovao ovaj rutet a i izbegao bih kablove. Zgrada ima 7 spratova, dakle 7x3 metra, je 21 m visine x2 , jer je i on u prizemlju, sto mu dodje42 metra + 30 razdaljine = 72 metra kabla i dodati jos 10 za razvlacenje po stanovima,ako ne i više. Ne znam ni kolko je izvodljivo 90 metara kabla mreza,zato bih pokusao sa wirelessom. hvala
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.