Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
sbb kablovski internet i preporuka za ruter?!
STRANA 1 OD 1
milanml sbb kablovski internet i preporuka za ruter?! 05.02.2011. 09:15 T33390

status: user
broj poruka: 158
Poštovani forumaši

Nisam odavno posećivao ovaj forum, pa vas prvo pozdravljam, i stare i nove, i molim da me posavetujete za odgovarajući ruter.
Otkačio sam se od Telekonja, i od juče sam na Sbb kablovskom internetu sa D3 televizijom. Oprema je Cisco sa modemom DPC 2100. Pošto ćerka ima lap-top u potkrovlju, kakav ruter, do 25 evrova, preporučujete da lepo radi sa ovim Ciscom, na wirelles-u, i da obezbeđuje pun protok od 4/0,256 Mbit-a i na utp i na wirelles vezi. Gledao sam i ovde ina IT svetu, po temama razne komentare, i buni me što i za skupe i jeftine modele ima po neka žalba da veza hoće da puca, pa resetovanje pa zajebancije itd. Šta po vašem iskustvu radi kontinuirano i bez problema.

Pozdrav od Milana iz Mladenovca
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Seerauber re: 05.02.2011. 09:25 #292116

broj poruka: 946
ja imam sbb internet i ovaj ruter:
TP-Link TL-WR340G
sasvim zadovoljava kucnu upotrebu

proveri da li ga negde ovde ima:
http://spedr.com/3d5nt

ovde pise da stize(vec dosta dugo):
http://www.nebo.co.rs/

djbranko ruter 05.02.2011. 10:01 #292117

broj poruka: 108
TP-LINK 740N

je moja prporuka tu je negde i cenovno ,izmedju potkrovlja i prizemlja dvospratne kuce radi bez problema

166 Mhz Intel.16 MBedo rama,GK 4MB int,HDD 1,6 Gb WD,Goldstar CDR 8x,FDD NEC Philips 14`

Sub-Z Re: re: 05.02.2011. 11:52 #292130

broj poruka: 1620
+1 od mene, ista situacija, imas ga ovde http://goo.gl/c5I9q
Fiat iustitia, et pereat mundus

:: ja imam sbb internet i ovaj ruter:
:: TP-Link TL-WR340
:: sasvim zadovoljava kucnu upotreb
::
:: proveri da li ga negde ovde ima
:: http://spedr.com/3d5n
:: ovde pise da stize(vec dosta dugo)
:: http://www.nebo.co.rs
tsp303725 evo dve marke 05.02.2011. 11:56 #292132

broj poruka: 79

CERI

tp-link ili netgear mada je prvi jeftiniji i manje imas problema oko podesavanja
CrniGrujan re 05.02.2011. 12:57 #292149

broj poruka: 128
Kod mene TPlink TL-WR541G radi na SBB-u bez problema. Mislim, ne bi ni smelo da ih bude.

zvrndov Re: 05.02.2011. 13:02 #292152

broj poruka: 132

I ja imam sbb internet + TP-Link TL-WR340G
lap-top na istom spratu kroz 4 zida, bez problema
cena oko 2500 rsd
preporuka...

vladarko Nectar- nije svejedno 05.02.2011. 15:50 #292195

broj poruka: 4228
Milane,

1. Kolika je udaljenost od mesta gde bi stajao ruter do mesta gde bi stajao laptop?
2. Koliko ima fizičkih prepreka između ta dva mesta i od kog su materijala (zidovi, ploče, vrata od sefa...)

Posao hoće da vrši i WR340 koji većina ovde preporučuje - jeftin, a radi. Treba uzeti u obzir da, kao i WR541, dolazi sa fiksnom antenom, što za slučaj da ti treba neko usmerenje signala ili jednostavno jači signal predstavlja ograničenje ili promašenu investiciju.

Mada, instalirao sam 541 ili 542 kod mušterije koja ima WN442 (mislim) USB adapter sa antenom i to je prolazilo kroz nekoliko zidova, a udaljenost je 15-20 m.

Pozdrav!

Vlada

offline71 re 05.02.2011. 16:25 #292206

broj poruka: 462
TP-Link TL-WR340G i TL-WN422G provereno rade na 80 metara,doduše tada je signal dve crtice od mogućih pet,net radi super,a signal prolazi kroz četiri zida,doduše `obična`od blokova.Veza je stabilna,ni jednom do sada nije pukla,nikakvih problema nije bilo.Doduše vezan je na adsl,ali ne verujem da ćeš imati problema da ga nakačiš na taj kablovski.Suma sumarum moja preporuka za TP-Link TL-WR340G.

milanml Hvala za predloge... 06.02.2011. 00:26 #292374

broj poruka: 158
Iskustva su poučna,
@Vladarko, kuća je porodična P+1+potkrovlje,u osnovi 9x9, zidana blokovima,a modem je na prvom spratu. Do sada je telekonjov huawei 520c dobijen uz IP tv sa antenicom za wireless radio posao perfektno. Pošto je konkurencija postala dostupna, i za 1360 din., dobijam ono što sam kod telekonja adsl, plaćao 2100, odlučio sam se za sbb.
Oni, kao što znate, daju samo ciscov modem, sa jednim mrežnim i jednim usb interfejsom, koji je na W7 64, neupotrebljiv. Zato sam tražio pomoć, da ne bih, pošto sam stari baksuz, natrčao na neki kineski škart, pa da posle moram i kabal da razvlačim, do ćerkine sobe u potkrovlju.
Zahvaljujem se na predlozima, uzeću TP 340, jer distance i barijere nisu toliko zahtevne, vršiće to posao sigurno kao huawei, ako ne i bolje.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs