Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
moze ovo da se poveze? wireless-lan-wire-lan
STRANA 1 OD 1
FAQ moze ovo da se poveze? wireless-lan-wire-lan 25.01.2011. 22:07 T33051

status: user
broj poruka: 532
PC prima internet od privatnog provajdera preko spoljne antene i kabl ide u PCI bezicnu karticu TPlink. Taj kompjuter ima slobodan ethernet LAN na ploci. Dali ja mogu da moj laptop povezem tako da iz PC ide kabl (crosslink?) do ethernet LAN na laptopu pa da nekako sherujem vezu na glavnom PC? Kako ovo da se uradi odnosno da se podesi internet i mreza odnosno parametri na LAN karticama na PC i laptopu?

veliko hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 25.01.2011. 22:15 #287690

broj poruka: 2836
Ja bash tako kachim drugi komp na net!

1. PC - udjes u lan karticu (desni klik propertis) pa imash TCP/IPv4 i tu ubacish sl:
Ip adress - 192.168.0.1
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway 192.168.0.2

Prefered DNS : 192.168.0.1 (ako zeza, tj nemas net kad sve zavrsis stavi 192.168.0.2)
alternative ostavis prazno

2. laptop

Ip adress - 192.168.0.2
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway 192.168.0.1

Prefered DNS : 192.168.0.1

I sad samo ides desnki klik na wlan konekciju na pc-u i stavish SHARE!

TO je to, e sad ja sam u pocetku imao samo wlan konekciju, medjutim uveli su PPPOE tako da je sad mng drugacije. Ako imas pppoe konekciju javi pa da ti napisem podesavanja za nju
VMARC Ne, ne mozes... 25.01.2011. 22:22 #287692

broj poruka: 9420
Osim ako ne procitas jednu od XY tema ovde na forumu kako to da uradis...
S1000RR

markopvict Re: Ne, ne mozes... 25.01.2011. 22:40 #287699

broj poruka: 4515
Lik je Dijabola!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop

:: Osim ako ne procitas jednu od XY tema ovde na forumu kako to da uradis..
:: S1000R
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
FAQ Re: Re: Ne, ne mozes... 26.01.2011. 00:13 #287740

broj poruka: 532
I cemu opet vredjanje?

:: Lik je Dijabola
:: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
:: 8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop
:: :: Osim ako ne procitas jednu od XY tema ovde na forumu kako to da uradis..
:: :: S1000R
:: ::
markopvict Re: Re: Re: Ne, ne mozes... 26.01.2011. 01:04 #287778

broj poruka: 4515
To je za tebe kompliment :)

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop

:: I cemu opet vredjanje
:: :: Lik je Dijabola
:: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
:: :: 8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop
:: :: :: Osim ako ne procitas jednu od XY tema ovde na forumu kako to da uradis..
:: :: :: S1000R
:: :: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Re: Re: Re: Ne, ne mozes... 26.01.2011. 01:07 #287780

Ne preteruj, uobrazice se :P

S1000RR

:: To je za tebe kompliment :
Snoopy- - - 26.01.2011. 01:11 #287784

broj poruka: 6083
U cemu je fora da iznapusavate lika ovako? Sta treba da se radi kad se postavi pitanje `koja konfiguracija do 350 evra`? Da ga zapalimo? Bitno je da ste vi najpametniji a ostali su dijabole, mislim da nema potrebe za time, al dobro, nije ovde mesto da se neko vaspitava

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

VMARC Snupi jel si ti juce sisao sa drveta... 26.01.2011. 01:21 #287786

Ili si juce dosao na ovaj forum?

S1000RR

Snoopy- Re: Snupi jel si ti juce sisao sa drveta... 26.01.2011. 01:36 #287791

Cek da razmislim..

Ma, poenta je da nema potrebe da se ljudi vredjaju, samo to. Jedino ako je neka notorna glupost koja se iz dana u dan ponavlja, onda mora se odreaguje, ovako.. sta znam.. necu ja da vam pricam kako se treba ponasati. Carry on, as if nothing had happened.

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: Ili si juce dosao na ovaj forum
VMARC Re: Re: Snupi jel si ti juce sisao sa drveta... 26.01.2011. 01:46 #287795

Bambi za tebe.
Lik upada kad god mu je dosadno i smara ovde prezvakanim temama. Ako ti je dosadno procesljaj forum pa pogledaj kakve sve teme postavlja. A brate mili, ako se o icemu ovde pricalo, pricalo se o Internet connection sharingu.

Dobro je, popravljas se... ucis :) Jos samo da zaboravis na prvu ljubav Futuramu i da prihvatis iPhone kao legitmnu spravu za moderan oblik bezicnih komunikacija i bice od tebe nesto .)

S1000RR

:: Cek da razmislim.
:: Ma, poenta je da nema potrebe da se ljudi vredjaju, samo to. Jedino ako je neka notorna glupost koja se iz dana u dan ponavlja, onda mora se odreaguje, ovako..
imarkovic Re: Re: Re: Snupi jel si ti juce sisao sa drveta... 26.01.2011. 01:56 #287801

broj poruka: 18996
ja sam se zaljubio u taj iPhone kad sam uzeo da baratam njim.. bem ti iPhone

:: Bambi za tebe
:: Lik upada kad god mu je dosadno i smara ovde prezvakanim temama. Ako ti je dosadno procesljaj forum pa pogledaj kakve sve teme postavlja. A brate mili, ako se o icemu ovde pricalo, pricalo se o Internet connection sharingu
:: Dobro je, popravljas se... ucis :) Jos samo da zaboravis na prvu ljubav Futuramu i da prihvatis iPhone kao legitmnu spravu za moderan oblik bezicnih komunikacija i bice od tebe nesto .
:: :: Cek da razmislim.
:: :: Ma, poenta je da nema potrebe da se ljudi vredjaju, samo to. Jedino ako je neka notorna glupost koja se iz dana u dan ponavlja, onda mora se odreaguje, ovako..
VMARC Re: Re: Re: Re: Snupi jel si ti juce sisao sa drveta... 26.01.2011. 01:58 #287803

AJMO! AJMO!!!
Pa nek se zahukta :)
aJfon je zivot, ostalo je HTC.

S1000RR

:: ja sam se zaljubio u taj iPhone kad sam uzeo da baratam njim.. bem ti iPhon
:: :: Bambi za tebe
:: :: Lik upada kad god mu je dosadno i smara ovde prezvakanim temama. Ako ti je dosadno procesljaj forum pa pogledaj kakve sve teme postavlja. A brate mili, ako se o icemu ovde pricalo, pricalo se o Internet connection sharingu
:: :: Dobro je, popravljas se... ucis :) Jos samo da zaboravis na prvu ljubav Futuramu i da prihvatis iPhone kao legitmnu spravu za moderan oblik bezicnih komunikacija i bice od tebe nesto .
:: :: S1000R
:: :: :: Cek da razmislim.
:: :: :: Ma, poenta je da nema potrebe da se ljudi vredjaju, samo to. Jedino ako je neka notorna glupost koja se iz dana u dan ponavlja, onda mora se odreaguje, ovako..
:: :: :: ::
Snoopy- Re: Re: Re: Snupi jel si ti juce sisao sa drveta... 26.01.2011. 01:58 #287804

Pa i nije bilo toliko ovakvih pitanja, i dalje mislim da je bilo bespotrebno zaivati ga dijabolom.
futuramu ne zaboravljam jer je genijalna (kreni da gledas od prve epizode, zahvaljivaces mi se), a taman sam hteo da i ja tebi dam bambija ali vidim da me nisi shvatio.. ja prihvatam eyePhone kao legitmnu spravu za moderan oblik bezicnih komunikacija, a jedina poenta je bila da je preskup za ono sto nudi i to je to. Ko ima pare da baca njemu mozda nije. Nebitno. Aj z.

:: Bambi za tebe
:: Lik upada kad god mu je dosadno i smara ovde prezvakanim temama. Ako ti je dosadno procesljaj forum pa pogledaj kakve sve teme postavlja. A brate mili, ako se o icemu ovde pricalo, pricalo se o Internet connection sharingu
:: Dobro je, popravljas se... ucis :) Jos samo da zaboravis na prvu ljubav Futuramu i da prihvatis iPhone kao legitmnu spravu za moderan oblik bezicnih komunikacija i bice od tebe nesto .
:: :: Cek da razmislim.
:: :: Ma, poenta je da nema potrebe da se ljudi vredjaju, samo to. Jedino ako je neka notorna glupost koja se iz dana u dan ponavlja, onda mora se odreaguje, ovako..
VMARC E Snupi 26.01.2011. 02:04 #287807

Neces verovati, ali ja sam gledao prvu epizodu Futurame, negde cini mi se 2003, ne znam koliko si ti tada imao godina, citavih par minuta. I ugasio. Licno South park ih dere sve, to je jedini ozbiljan crtani koji gledam kad god stignem... Dobro si me podsetio.odoh malo do southparkstudios nisam bio davno. Ajd cao...
I nemojte puno da vadite oci oko iPhone vs. HTC.

S1000RR

Snoopy- Re: E Snupi 26.01.2011. 02:09 #287808

Taman posle se vade oci, onaj lik je bio malo prsnut, poceo da mesa babe i zabe.
Mozda ti se tad nije svidelo, ko zna, meni jeste kad sam gledao pre 6 godina. Jedna od fora koja mi ostala u pamcenju je kada liku sjebu telo, i on kaze: `Without my body, I`m nobody` :)

Southpark se deli na ljude koji ga skroz gotive i koji ga ne podnose. Ja naravno gotivim. To , Simps, Futurama. Mnogo je bitno to da se gleda na engleskom, i da se skontaju njihove fore i igre recima. to je car. Odoh sad da jos malo nesto procitam pa odmaram.

:: Neces verovati, ali ja sam gledao prvu epizodu Futurame, negde cini mi se 2003, ne znam koliko si ti tada imao godina, citavih par minuta. I ugasio. Licno South park ih dere sve, to je jedini ozbiljan crtani koji gledam kad god stignem... Dobro si me podsetio.odoh malo do southparkstudios nisam bio davno. Ajd cao...
:: I nemojte puno da vadite oci oko iPhone vs. HTC
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs