Imam ADSL ruter i jedan slobodan port preko kojeg ide kabl do komsije za jedan njegov komp. Dali je moguce da se nabavi takav uredjaj (dali je to AP?) u koji bi komsija utakao taj LAN kabl od mene a potom taj uredjaj (valjda lici kao baza od telefona) slao bezicno internet po njegovom stanu tako da moze da surfa preko laptopa u drugim sobama ili da uz sebe imaju i onaj USB stick koji se ubode u PC? Ako ima takav uredjaj zajedno sa USB stickom koliko to kosta?
Ja koristim TP-Link g340, veoma sam zadovoljan, chak sam ga skorije preporuchio svom bliskom prijatelju. Domet je otprilike 10 do 15 metar (kroz dva zida).
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
ali slicno pitanje,imam lelekom dsl normalno treba da ukljucim wlan u podesavanjima,a sta je komsiji preko puta potrebno da ima da bi bezicnim putem mogao da uhvati signal,da li je taj tp link dovoljan,ima mozda cak i 30-ak metara??
komsiji treba pci ili usb adapter ~15e, ne treba mu ruter. ako nema mnogo prepreka daljina nije problem. ako zidovi blokiraju signal, mozda ce morati da izbaci antenu napolje ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
znaci treba mi access point (to je naziv) koji nazad prima mrezni UTP kabl? Dali u paketu ide jedan USB stick? Znam da moze posebno da se uzme to ili PCI kartica sa malo vecom antenom. Sta ja kada to ubodem od podesavanja treba da uradim. ADSL ruter je sve podesen. Kako da zastitim tako da signal koji salje AP bude samo za odredjene korisnike? Recimo da ga koristi samo komsa preko svog laptopa koji ima integrisan WLAN? Dali ove naprave mogu da dobace nekih 10m u dijametru i recimo da prodju 2-3 zida?
dobijas uputstvo u kutiji za konkretan model. usb stick je wireless adapter i kupuje se posebno. stavis sifru na ap. dokle moze da dobaci ne znas dok ne probas. ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Dali je to ovakav recimo uredjaj koji mi treba? Mali je povoljan a nije nepoznata firma. Zanima me jos samo dali svaki od dnjih osim sto ima 1 ulaz za UTP ima osim bezicne konekcije i makar jos jedan UTP konektor za kabl ukoliko bas hocu preko kabla tj da sluzi i kao switch sa makar 1 portom?
Jeli to to? I kako se to zove uopste? AP, ruter, switch, bridge ili sta vec? Znaci da mi deli zicu na bezicnu vezu
:: dobijas uputstvo u kutiji za konkretan model. usb stick je wireless adapter i kupuje se posebno. stavis sifru na ap. dokle moze da dobaci ne znas dok ne probas :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.