e ovako imam d-link 2100AP koji radi kao AP client i sve radi odlicno,ali imam problem sto ne mogu da mu podesim da preko d-link DI 624+ rutera pc dobije konekciju. znaci internet - - -DWL 2100 AP - - - DI 624+ - - - ??? molim za pomoc...
povezujem se na mrezu sa korisnickim imenom i lozinkom...to je wireless provajder.sve mi je radilo preko kartice i rutera na starom provajderu,to su mi oni namestili,ali u medjuvremenu crkla kartica,pa sam uzeo ovaj AP,a u isto vreme promenio provajdera.lik mi je bio i namestio da radi AP,ali nije mogao da mi mi namesti ruter,a vrlo mi je potreban.znaci sve je radilo preko kartice i rutera,a sada treba podesiti AP i ruter...molio bih ako znas da mi objasnih kako da to odradim,sa sve IP adresima i svim bogovima posto se ne razumem u te kerefeke... Pozdrav...
sada sam morao da ugasim net,da bi prikacio ruter u komp i kada kucam 192.168.0.1 nece da otvor,dali treba preko AP-a da je povezano...a kada ide samo AP kucam 192.168.0.50 otvpri za AP program
Neće, jer je ručno podešena LAN konekcija da bi mogao da pristupa AP-u.
Pogledaj koja su podešavanja LAN konekcije, ali pre toga mi reci koji Win koristiš?
Pozdrav!
Vlada
:: :: sada sam morao da ugasim net,da bi prikacio ruter u komp i kada kucam 192.168.0.1 nece da otvor,dali treba preko AP-a da je povezano...a kada ide samo AP kucam 192.168.0.50 otvpri za AP progra ::
Pokušaj da pritisneš Start -> Conect To -> Show All Connections i otvoriš Cocal Area Connection (dupli klik)
Pritisneš dugme Properties i u listi nabrojanih protokola pogledaš da li imaš Internet Protocol TCP/IP. Pazi da on ostane štikliran, klikni jednom na njegov naziv i pritisni dugme Properties malo desno ispod njega
Tu bi trebalo da imaš karticu General i Alternate Configuration, pa napiši šta tu piše, tj, napiši koja su polja popunjena brojevima i kojim.
Kad završiš pritisni Cancel, Cancel, Close.
Sve ovo možeš da radiš dok si na internetu.
Pozdrav!
Vlada
:: :: svaki put kada ugasim net i gasim Ap duze mi traje dok se konektuje pa zbog toga sporo odgovaram....sorr ::
Zapiši negde ovaj tekst, kopiraj u neki TXT ili Word.
Zapiši te parametre.
Zatiim, ponovo se vratiš na konekciju Start -> Conect To -> Show All Connections, i otvoriš Local Area Connection (dupli klik)
Pritisneš dugme Properties i u listi nabrojanih protokola pogledaš da li imaš Internet Protocol TCP/IP. Pazi da on ostane štikliran, klikni jednom na njegov naziv i pritisni dugme Properties malo desno ispod njega
Zatim, tamo gde su ti upisane ove adrese postavi na oba mesta, i za IP, i za DNS da uzima automatski - tačkica gore.
Potvrdi sada sve sa OK, OK, CLose.
Sada bi trebalo da možeš da priključiš ruter.
U donjem desnom uglu, pored sata, trebalo bi da imaš konekciju sa ruterom, tj, da ne bude prekinuta veza, još nemaš vezu sa internetom.
Klikneš 2 puta na konekciju koja je u donjem desnom uglu i izabereš karticu Support.
Ako piše Address Type : Assigned by DHCP videćeš i adresu rutera na Default Gateway.
Trebalo bi fabrički da bude 192.168.0.1.
Zatvoriš taj prozor na x.
Kucaš u browser-u 192.168.0.1 ili ono što ti je u konekciji pisalo za Defaul Gateway.
Kor.ime je admin Pass ostavi da bude prazan - ne upisuj ništa.
U horizontalnom meniju treba da izabereš HOME, a u vertikalnom WAN.
Zatim izabereš PPPoE, upišeš korisničko ime za internet i lozinku za internet - one koje koristiš u konekciji.
Upišeš ove dve adrese za DNS servere.
Pritisneš zeleno dugme APPLY
Zatim, ideš na Tools u horizontalnom meniju i pritsneš Reboot.
Priključiš AP na WAN priključak od rutera i sada bi trebalo za par minuta da imaš internet bez da ručno pokrećeš konekciju.
Probaj ovo da uradiš, trebalo bi da uspe, ako ne uspe, ponovo vrati AP, pa da probamo dalje.
Ako ovo ne uspe vrati podešavanja koja si mi malopre napisao u LAN konekciju i ponovo vrati AP da ti kažem šta još možemo da probamo
EDIT: jednim kablom povežeš AP i WAN port rutera, a drugim kablom LAN port rutera i računar!
Pozdrav!
Vlada
:: pise IP 192.168.0.22 :: 255.255.255. :: DNS prefered 93.87.24. :: alternate 93.87.24. :: ::
e ovako uradio sam sve po uputstvu i dobio sam internet gateway,ali ne ide konekcija. local lan tcp/ip sam stavio na automatic ruter je 192.168.0.60 i uradio po uputstvu,u DNS kucao 93.87.24.2 i 93.87.24.9 i reboot ap je 192.168.0.50 probao sam da pingujem ruter vidi komp,ali ne vidi ap.
Samo da proverim podešavanja za AP, pa ti se javljam.
P.S. Možeš da probaš da ova podešavanja za konekciju staviš u Alternate Configurations za TCP/IP protocol, mislim da onda nećeš morati stalno da podešavaš konekciju. Mislim da je tako, probaj!
Podešavanjem konekcije da automatski uzima IP adresu
23.01.2011. 11:14
status: user broj poruka: 4228
omogućili smo mu da IP adresu tvom računaru daje ruter.
Postavljanjem i alternativne konfiguracije omogućujemo da kada isključiš ruter, a priključiš AP ne moraš više ništa da podešavaš u konekciji, već će se ona podešavati prema priključenom uređaju (bar su takva moja iskustva).
Povežeš ruter i računar, kucaš u browser-u 192.168.0.60
Kako sam shvatio ti si uspeo da uđeš u podešavanja rutera, zar ne? I podesio WAN kao što je bila podešena ručna konekcija za AP?
Dobro, ako je tako, proveri samo, tamo gde si unosio podešavanja za konekciju, Advanced, WAN, da li pored toga što je izabrano PPPoE stoji i da je izabrano Dynamic PPPoE - treba da bude izabrano. Takođe, treba da bude potvrđena i opcija Auto Reconnect. Pritisneš zelleni znak APPLY.
Zatim ćemo promeni IP adresu samog rutera. Ideš na LAN, Home i promeniš IP adresu koja je u 192.168.0.60 na 192.168.1.50, subnet mask na 255.255.255.0. Pritisneš zelleni znak APPLY
Ako ti sam ne ponudi restartovanje ideš na Tools -> Reset.
Ruter i dalje treba da bude povezan sa računarom, AP sa ruterm na WAN port!
Računar bi trebalo da dobije novu IP adresu iz opsega 192.168.1.x, gtw bi trebalo da bude 192.168.1.50.
Ako je ovako jedan deo posla smo uradili. Možda, zato što default adresa tog rutera nije ta, verovatno ti je neko podešavao taj ruter već i možda je još nešto podešeno kako ne treba, a ja podrazumevam da su fabrička podešavanja.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.