Pokusavam dva kompa da umrezim,da se vide u mrezi,i da oba izlaze na net.U komp a imaju 2 mrezne,u kompu b samo jedna,u kompu a u jednu dolazi adsl net kroz integrisanu mreznu,u kojoj su podesavanja na automatski stavljena,e sad kako da podesim ove dve preostale mrezne,koje su povezane direktnim kablom iz kompa a u komp b,tu bi trebalo rucno iskuckati neke adrese.kad tu iskuckam 192.168.0.x umrezim kompove,ali nemam internet na kompu b,dok na kompu a imam.
Reko bi ti da potražiš po forumu al ajd, nova godina je
02.01.2011. 20:01
status: user broj poruka: 9006
Komp A Mrežna u koju ide adsl - TCP/IP sve auto, pod sharing staviš `share this internet connection` Mrežna u koju ide komp B IP address - 192.168.0.1 Subnet Mask - 255.255.255.0
Komp B Jedina mrežna IP address - 192.168.0.2 Subnet Mask - 255.255.255.0 Default Gateway - 192.168.0.1 Preferred DNS server - 192.168.0.1
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Re: Reko bi ti da potražiš po forumu al ajd, nova godina je
02.01.2011. 20:15
status: user broj poruka: 2386
Trebaju li radne grupe ,`workgroup`, da budu identichne?
e, drz` da ti ga nabijem!
:: Komp :: Mrežna u koju ide adsl - TCP/IP sve auto, pod sharing staviš `share this internet connection :: Mrežna u koju ide komp :: IP address - 192.168.0. :: Subnet Mask - 255.255.255. :: :: Komp :: Jedina mrežn :: IP address - 192.168.0. :: Subnet Mask - 255.255.255. :: Default Gateway - 192.168.0. :: Preferred DNS server - 192.168.0. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
ja imam router i dva kompa...net radi na oba kompa..samo zelim da znam kako da namjestim da mi se vide svi fajlovi tj. HDD sa oba racunara na mrezi...na jednom kompu je XP na drugom WIN7 takodje mrerza je preko wirelessa
->SuperAco: Nemoj da deliš sistemski hard, možeš particiju sa podacima ili pojedine foldere na sistemskom.
Stavi oba kompa da budu isti workgroup, onda u sedmici ideš u network and sharing center pa advanced sharing settings: turn on network discovery turn on file and printer sharing turn on public folder sharing turn off password protected sharing
Onda ideš desnim na folder ili particiju pa share with specific people, onda kucaš everyone pa ideš na add. Ako se taj folder ipak ne pojavi kao deljen ideš na njegov properties pa sharing pa advanced sharing pa `share this folder`.
Moguće je da i posle ovog neće raditi, sedmica malo kenja s tim, recimo ne vidi se drugi komp u network locations. Ako je tako ideš u network pa u location bar recimo ako su ti deljeni fajlovi na kompu koji se zove ACO1, kucaš \aco1 i pristupićeš fajlovima
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
... nekad je, čisto onako iz zezancije, potreban i crossover UTP kabal.... dok, ako su gigabitne mrežne na obe strane, ili svičevi-ruteri, nije potreban, čak štaviše, neće da može rodjo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.