U njega ide power kabli, lan i ovaj RG11 kabli sto ide sa tavana. E sad posto ja planiram da na taj internet povezem 2kompa i 1 laptop (preko wirelessa) odlucio sam da uzmem:
Meni nije jasno kako mogu sbb internet da prikacim na ovaj modem? Pozadi nema prikljucak za ovaj kabli RG11, da li cu morati da prikljucim prvo sbb modem pa ovaj ili se ovaj RG11 ubacuje u prikljucak za ovu malu antenicu? Ako se uspostavi da ide kabli u mesto za antenicu da li onda radi wireless na tom modemu?
Imas bre klasican koaksijalac sa kabolvske koji ide u modem. Imas RJ45 ciji strejt kabl ide do rutera (iz modema ka ruteru) a od rutera bezicno li zicno sa drugim kompovima. To je to
Ne znam da li moze direktno. Meni iz modema ide u ruter(microtic) odatle u switch i onda u pc. Keep cool, keep al the power.
:: Ok. Skapirao sam da ipak moram da kupim i ovaj Tp link ruter. Jos jedno pitanje :: :: da li mogu npr da povezem na SBB modem jedan switcher pa preko njega da saljem net lan-om dalje :: :: ::
mora glavni komp da ti bude stalno upaljen preko koga bi isao internet da bi ostali dobijali vezu sa netom, ergo ako je glavni iskljucen ostali nece imati internet
seerauber je u pravu, ja imam isti sbb modem i ruter, kod mene sve radi kako treba, i wireless i zicno. mada sam ja drugaru prikljucio ruter za koji si ti zainteresovan wr543g, takodje sve radi bez problema u kombinaciji sa sbb netom, napominjem da je to moje iskustvo, vidim da su neki imali problema sa podesavanjem modema.
Zaboravi na switch, mora prvo ruter... Posle rutera mozes sta hoces...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
:: Ne znam da li moze direktno. Meni iz modema ide u ruter(microtic) odatle u switch i onda u pc :: Keep cool, keep al the power. :: :: :: :: :: Ok. Skapirao sam da ipak moram da kupim i ovaj Tp link ruter. Jos jedno pitanje :: :: :: :: da li mogu npr da povezem na SBB modem jedan switcher pa preko njega da saljem net lan-om dalje :: :: :: :: :: ::
Cisco je kupioo scientificatlanta tako da SBB daje cisco modeme. Imam Cisco modem i TP-Link wireless router WR340G i sve radi bez greške (jedan desktop i dva laptopa).
Imam Air Liver 5460AP Ruter, i on ima svega 2 LAn prikljucka, e sad mene interesuje jer is modema sbb vodim jedan lan kabli i ubacujem u ruter, pa iz rutera iz Lan2 prikljucka do kompa? Msm meni treba dva lan za kompove i jedan wireless. Ako iz modema idem lanom do lan1 prikljucka i posle iz lan2 do kompa ja fakticki dobijam samo wireless posto necu imati ni jedan prazan lan prikljucak za drugi komp. Koliko max moze da se nakaci klijenta na ovaj AP?
:: :: :: Cisco je kupioo scientificatlanta tako da SBB daje cisco modeme :: Imam Cisco modem i TP-Link wireless router WR340G i sve radi bez greške (jedan desktop i dva laptopa) ::
Kabl iz modema ide u Ethernet dzek na ruteru tj. na dzek za dolazni signal(negde pise internet,negde ethernet,negde adsl,...),a ostala dva kompa prikljucujes na lan 1 i lan2 dzekove.Ne mozes da dovedes signal za net prikljucivanjem za odvodni dzek.Znaci,taj tvoj ruter treba da ima tri ethernet prikljucka,jedan za dolazni signal i lan1 i lan2 za odlazni signal.Ja imam SBB i neki ruter PLANEt koji mi je ostao jos od wi-fi neta.Iz modema ruter dolaznim,a od rutera preko lan1,2,3... i wi-fi-ja na jedan komp,drugi,laptop,ves masinu... http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
:: Imam Air Liver 5460AP Ruter, i on ima svega 2 LAn prikljucka, e sad mene interesuje jer is modema sbb vodim jedan lan kabli i ubacujem u ruter, pa iz rutera iz Lan2 prikljucka do kompa? Msm meni treba dva lan za kompove i jedan wireless. Ako iz modema idem lanom do lan1 prikljucka i posle iz lan2 do kompa ja fakticki dobijam samo wireless posto necu imati ni jedan prazan lan prikljucak za drugi komp. Koliko max moze da se nakaci klijenta na ovaj AP? :: :: :: :: :: :: :: :: Cisco je kupioo scientificatlanta tako da SBB daje cisco modeme :: :: Imam Cisco modem i TP-Link wireless router WR340G i sve radi bez greške (jedan desktop i dva laptopa) :: ::
pa ja koliko vidim na netu pod ovom oznakom je access point ,a ne ruter!On je namenjen za prijem signala putem bezicnog interneta,znaci za wireless internet,a ne za kabl!Tebi treba ruter,ne access point.Kupi neki tp-link i resen problem. http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
Pa da Ja sam uspeo da moju wireless konekciju seriju, pa da preko lan1 porta ubacim na ap i dalje delim net na lan2 i wireless... Mogao bi isto to da uradim na sbb samo sto bi jedan komp morao stalno da bude upaljen.
:: pa ja koliko vidim na netu pod ovom oznakom je access point ,a ne ruter!On je namenjen za prijem signala putem bezicnog interneta,znaci za wireless internet,a ne za kabl!Tebi treba ruter,ne access point.Kupi neki tp-link i resen problem. :: http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos :: :: ::
resis problem.Ruter deli jednak signal svim racunarima i jos pritom nema potrebe da bude upaljen drugi racunar.A sto se tice tog povezivanja `wireless konekcije serijepreko lan1 i lan2 i ostalo wireless` ,nista mi nije jasno,uopste ne razumem sta si ti izveo i povezao.Access point je uredjaj koji prima sa bazne stanice wireless signal i salje ga dalje u racunar ili ruter.Koliko ja znam,on ne moze da se koristi kao ruter.Ruter je uredjaj koji sluzi za primanje signala od modema i jednako rasporedjivanje signala za vise racunara. http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
Ja imam na PC-u (1) wireless karticu i odakle hvatam internet. Taj PC sam lanom povezao sa ruterom u LAN1. Zatim sam drugi PC povezao isto lanom sa ruterom u LAN2. Serovao sam konekciju na prvom PC-u tako da svi racunari povezani na ruter dobijaju net. A koristim wireless na laptopu tako da po celoj kuci imam net, stim sto uvek prvi PC mora da bude konektovan. Inace kupicu TP link ruter, ovaj air link sam uzeo od druga cisto da probam, mislio sam da je isto wireless i adsl ruter...
:: resis problem.Ruter deli jednak signal svim racunarima i jos pritom nema potrebe da bude upaljen drugi racunar.A sto se tice tog povezivanja `wireless konekcije serijepreko lan1 i lan2 i ostalo wireless` ,nista mi nije jasno,uopste ne razumem sta si ti izveo i povezao.Access point je uredjaj koji prima sa bazne stanice wireless signal i salje ga dalje u racunar ili ruter.Koliko ja znam,on ne moze da se koristi kao ruter.Ruter je uredjaj koji sluzi za primanje signala od modema i jednako rasporedjivanje signala za vise racunara. :: http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.