Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Wireless nedoumica
STRANA 1 OD 1
offline71 Wireless nedoumica 26.12.2010. 22:44 T32153

status: user
broj poruka: 462
Imam hg 520c telekomov ruter,i komšinica je preko lan kabla vezana na njega,i to naravno šljaka bez problema.E sad,pošto će da kupi laptop,hteo bih kod nje u kući da napravim malu wireless mrežu,na koju će ona da se kači laptopom.Moja ideja je da kupim neki wireless uredjaj sa mogućnošću ap-a,na primer TP-Link TL-WR543G Wireless AP CLIENT Internet Router ili TP-Link TL-WA500G PoE Wireless Access Point,i da ga preko njegovog wan priključka spojim na lan priključak hg520c rutera,i da on,tp link,odašilje signal na koji će komšinica da se kači laptopom.Da napomenem,od mene do nje je razvučen lan kabl,a wireless signal sa hg520c kod nje ne može da se uhvati jer ima oko 60-70m.Da li sam ja to dobro zamislio,ili imate neko bolje rešenje?Da li bi to radilo kako sam ja zamislio?

P.S.odgovore ću moći da pročitam sutra posle posla,tako da imate vremena...:)
Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Ako hoćeš da deliš fajlove sa njom 26.12.2010. 23:00 #276895

broj poruka: 4228
samo povežeš preko LAN, a ne WAN priključka. Ako je ruter. Ako je AP - osuđen si da deliš fajlove sa njom!

Ostalo je u redu. WR-340G ti je OK i sa cenom, i sa performansama.

Pozdrav!

Vlada

zeka1 fi-wi odgovor 26.12.2010. 23:04 #276897

broj poruka: 15
Na toj udaljenosti može da se komšinica nakači jedino ako kupiš neki ruter sa 2 antene i po mogućnosti da je N pošto je time jači signal.
Te rutere koje si naveo bih preskočio. Ja imam BELKIN ruter sa 2 antene i net sam mogao da uhvatim preko puta zgrade a živim na 4-tom spratu.
Uvek možeš da zamoliš prodavca da ti dozvoli da probaš ruter pa ako ne hvataš signal ti zameni za jači ali čisto sumnjam da ćeš sa tim navedenim ruterima uspeti.

offline71 re 26.12.2010. 23:26 #276906

Po vašim odgovorima mi se čini da me niste razumeli,a možda i grešim.Ona se na moj hg520c neće kačiti bežično.Nego meni treba urađaj koji ću staviti kod nje u kuću,povezati ga na moj hg520c preko lan kabla,koji je već razvučen,i da taj uređaj što je kod nje emituje signal interneta,koji je dobio sa mog rutera preko lan kabla,bežično i da se ona kači na taj signal.
@vladarko da li ovaj ruter,što si mi predložio,može da emituje signal?Deljenje fajlova nije problem,i ovako ih delimo.

drax re 27.12.2010. 00:41 #276934

broj poruka: 246
Pošto ti je kabal već razvučen i to šljaka dobro, prikači bilo koji bežični ruter na kraj kabla kod komšinice i radiće bez problema. Pretpostavljam da joj treba za stan, tako da domet i nije neki problem. Obrati samo pažnju na IP adrese tvog hg520c rutera i tog novog rutera da ne budu iste. Na tvom nek ostane default: 192.168.1.1 a na tom novom neka bude 192.168.2.1

Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.

Ruff re 27.12.2010. 01:33 #276955

broj poruka: 829

ako sam dobro shvatio, ti trazis ruter sa `repeater` funkcijom. slab sam sa mrezama, ali mislim da je to otprilike ono sto ti treba (ako ime znaci bas to sto znaci XD ), pa proveri dalje...

ili, jednostavnije, lepo poslusas draxa.:)

asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent, roccat kone :)
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p

IceCream ajd sad 27.12.2010. 12:59 #277021

broj poruka: 791
a da prebacis huaweja kod komsinice ?? (nemoras nista kupovati samo malo preurediti kabel)
ionako imas postavljen utp kabel (u kome ima cetiri slobodne zice, pa preko njega prevuces i DSL liniju) nije bas po PS-u ali ce da dira
a moze i bilo koji wireles ruter da odradi posao( kod komsinice) .........

offline71 re 27.12.2010. 19:48 #277146

Ljudi hvala svima na trudu,razjasnili ste moje nedoumice,sad mi je jasno šta treba raditi.A opcija prebacivanja hg520c kod nje nije u opciji pošto i meni treba kod mene wireless.Pozdrav svima.

Edit:ako mi ruter vrši posao čemu onda služi acess point?Ja sam bio ubeđen da mi za ovo treba AP?Bio sam ubeđen da ruter može samo da primi wireless signal preko svojih antena i da ga onda prosledi kroz svoje lan portove.

IceCream re 27.12.2010. 20:36 #277162

broj poruka: 791
kontra `ruter` moze samo da salje signal a nemoze da vrsi prijem dok AP ima i taj rezim

offline71 re 27.12.2010. 20:50 #277167

E sad je sve jasno :) Još jednom hvala svima na pomoći.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs