Skoro sam prijatelju instalirao ovaj nekvalitetni uredjaj. Signal-nula! Stavimo modem pored antene i on se muci da napravi jednu crtu signala! Na primer: net radi, otvori dve-tri strane, a zatim mu za trecu treba vecnost. Kao dial-up. Za cetvrtu stranu prijavi da nema signal...i tako u krug. Sve vreme, u bilo kojem delu stana, lap-top ima full signal. Da li je uredjaj neispravan ili smo nesto pogresno uradili? Cini mi se da uredjaj uopste ne bi radio da smo nesto pogresili. Ovako, samo imamo katastrofalan signal. Ima li nade za ovaj dresh ili da ide na reklamaciju?
Da u wireless client utilityju proveris podesavanja kojih ima jako malo: npr Network type, ...
Probaj da skines i ponovo postavis antenu
Takodje kod nekih tp-link uredjaja driveri koji su isporuceni sa uredjajem ne rade dobro i bolje je driver skinuti sa njihovog sajta nego koristiti driver koji je isporucen sa uredjajem
To nije nekvalitetan, to je vrlo sloidan SOHO uredjaj. Taj je mozda defektan, ali cisto sumnjam, da bi smo se uverili u to, moraces malo da nam pojasnis neke stvari. Idemo redom:
S1000RR
:: Skoro sam prijatelju instalirao ovaj nekvalitetni uredjaj. Signal-nula! Stavimo modem pored antene i on se muci da napravi jednu crtu signala!
KOJI MODEM?
:: Na primer: net radi, otvori dve-tri strane, a zatim mu za trecu treba vecnost. Kao dial-up. Za cetvrtu stranu prijavi da nema signal...i tako u krug :: Sve vreme, u bilo kojem delu stana, lap-top ima full signal
KAKO MISILIS FULL SIGNAL, KADA SI GORE NAVEO DA SE MUCI, TJ.`SIGNAL NULA`?
:: Da li je uredjaj neispravan ili smo nesto pogresno uradili? Cini mi se da uredjaj uopste ne bi radio da smo nesto pogresili MISLIM DA STE NESTO POGRESILI. NAJCESCI UZROK PROBLEMATICNE BRZINE NETA KOD RUTERA, JESTE PREKLAPANJE IP OPSEGA KOD WANA I LANA. TO SE RESAVA TAKO STO UDJES U PODESAVANJA RUTERA I ZADAS DRUGI OPSEG ZA LAN. POKUSAJ SA OPSEGOM 10.10.1.1
:: Ovako, samo imamo katastrofalan signal.
I DALJE STOJI FAMA VEZANA ZA POJAM `SIGNAL`. STA PODRAZUMEVAS POD TIM? WIRELESS SIGNAL ILI INTERNET SIGNAL (OVO DRUGO BAS I NIJE SIGNAL)
:: Ima li nade za ovaj dresh ili da ide na reklamaciju
:: KOJI MODEM :: Huawei echoLife HG520c maticna msi k9n4 ultra-f am2 :: :: KAKO MISILIS FULL SIGNAL, KADA SI GORE NAVEO DA SE MUCI, TJ.`SIGNAL NULA` :: full signal na lap-topu prijatelj koristi lap-top i desk-top racunar prvi radi besprekorno (full signal), a potonji je grozotan :)
:: MISLIM DA STE NESTO POGRESILI. NAJCESCI UZROK PROBLEMATICNE BRZINE NETA KOD RUTERA, JESTE PREKLAPANJE IP OPSEGA KOD WANA I LANA. TO SE RESAVA TAKO STO UDJES U PODESAVANJA RUTERA I ZADAS DRUGI OPSEG ZA LAN. POKUSAJ SA OPSEGOM 10.10.1. :: to nisam probao, ali prijatelju desk-top ima iste probleme i kad je iskljucen lap-top. zbog toga mislim da nije problem preklapanje ip opsega. :: :: I DALJE STOJI FAMA VEZANA ZA POJAM `SIGNAL`. STA PODRAZUMEVAS POD TIM? WIRELESS SIGNAL ILI INTERNET SIGNAL (OVO DRUGO BAS I NIJE SIGNAL :: mislim na i podrazumevam wireless signal. kad nema crtica kaze `no signal` (sto je u 90% slucajeva), a kad su sve tu, kaze `excellent signal`
inace, antenu sam odvrtao i zavrtao par puta, a drajvere sam odmah skinuo sa njihovog sajta. uffff
520c i 350GD imaju isti 192.168.1.x opseg, tako da to svakako moras promeniti, pa tek onda vidi sta se desava, pa javi da resavamo dalje. U principu, ako sam dobro razumeo, tebi Wireless preko 350GD radi normalno, a zeza preko LAN porta. PS. za ovaj slucaj nikakve veze nema da li je laptop zakacen ili ne na ruter, tj. da li je upaljen ili ugasen...
Preporuchujem promenu firmware ako vec niste spomenuli kao reshenje problema. Obratiti paznju koja je verzija rutera i da li je novi firmware odgovarajuci! Za one koji ne znaju, firmware i drajver su dve razlichite stvari. e, drz` da ti ga nabijem!
Kada bude promenio LAN opseg. To je osnovna stvar koja se uradi kada na mrezi imas dva rutera. I da ne ponavljamo onu prezvakanu temu HG520c je ruter, nije modem :)
:: Kada bude promenio LAN opseg. :: To je osnovna stvar koja se uradi kada na mrezi imas dva rutera. I da ne ponavljamo onu prezvakanu temu HG520c je ruter, nije modem : :: :: S1000R :: ::
:: Nego imas preklapanje IP opsega, svakako.. :: :: 520c i 350GD imaju isti 192.168.1.x opseg, tako da to svakako moras promeniti, pa tek onda vidi sta se desava, pa javi da resavamo dalje. :: U principu, ako sam dobro razumeo, tebi Wireless preko 350GD radi normalno, a zeza preko LAN porta :: PS. za ovaj slucaj nikakve veze nema da li je laptop zakacen ili ne na ruter, tj. da li je upaljen ili ugasen.. :: Dozvolite da se odmah ogradim: ja sam veterinar i samo medju veterinarima vazim za poznavaoca IT opreme :) Nema LAN porta. oba racunara su povezani na wireless. 520c - lap-top=ОK 520c - desk-top=nece da moze ja sam mislio da taj 192.168.1.x opseg imaju samo racunari, a ne i ruteri gde se to menja ruteru?
Udjes sa laptopa na inetrnet browser. Najbolje Internet explorer ( ne mogu da verujem da sam ovo izrekao, ali tako je :-)) U adress bar kucas 192.168.1.1 Pre toga iskljuci Hg520c iz wan porta Tp linka. Kada ti se otvori stranica u polje Username kucaj admin u polje Password kucaj takodje admin (mala slova) Pronadji sekciju lan i promeni IP opseg na vrednost 10.10.0.1 Potom Ok, Apply ili stagod vec i ruter ce ti zahtevati Restart. Obavi to, ukljuci HG520c u WAN port rutera i vidi sta se desava. PS. A sta ce ti tp link kad ti je 520c wireless ruter? Kako se masine ponasaju kada se zakacis na njegov Wireless?
Hahhahahhahahahha Bravo care!!! Al sam se ispro.eravao za dz. Moja greska. U pitanju je pci kartica za komp. Sto se problema tice, menjaj to, verovatno je crklo. Izvini jos jednom, moja greska, mislio sam sa je u pitanju ruter :-))
S1000RR
:: Izgleda da se radi o wireless adapteru a ne router-u... :: `There`s someone in my head, but it`s not me! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.