Vec posedujem 7 racunara koji su umrezeni u firmi i imam potrebu da svi racunari dele neki sadrzaj. U pitanju je G- bitni switch pa bih da dodam jedan HDD za sada na tu mrezu. Interesuje me sta je najbolje i koja je jeftinija varijanta (imam jedan slobodan 10/100/1000 port) . Ako neko ima iskustva sa ovako necim neka se javi.
najeftinije ti je da neki od tih 7 racunara pretvoris u storage server, to bi mu bila primarna funkcija a sekretarica - sekundarna, npr...
ako nisi u stanju da odvojis racunar za tu funkciju, onda napravi svoj nas - ubaci jos jedan stariji racunar (npr. barton/a7n8x deluxe/1-2gb), ili bilo koji pri ruci sa sata plocom i dva gigabita za svaki slucaj (ubedljivo najeftinija i najkomfornija varijanta)... tako neces udariti u zid prilikom upgradea/raid egzibicija/riknjavanja - kao sto bi to verovatno bio slucaj sa 1. varijantom (2TB WD My Book World Edition)...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.