Imam problem sa mreznom kartom na laptopu, ima tema pre neki dan postavljena, ali smo ustanovili da je jedino resenje kupovina USB to Ethernet nastavka. Imam ja sad jedno pitanje.
jel postoji mogucnost, posto na laptopu nije dostupna Ethernet karta zbog nedostatka drajvera, da se on poveze sa Routerom preko USB kabla posto na ruteru ima nekoliko opcija za povezivanje (4 za UTP, 2 za razlicite USBove i jos neke..)?
Ako je ovo izvodljivo onda bi ustedeo puno vremena i malo para.
:: :: jel postoji mogucnost, posto na laptopu nije dostupna Ethernet karta zbog nedostatka drajvera, da se on poveze sa Routerom preko USB kabla posto na ruteru ima nekoliko opcija za povezivanje (4 za UTP, 2 za razlicite USBove i jos neke..) :: :: Ako je ovo izvodljivo onda bi ustedeo puno vremena i malo para ::
Proveri prvo za taj adsl-ruter modem, za šta služi USB, da li je to u stvari port za back-up mreže ili priključak za printer, ili stvarno podržava povezivanje preko usb-a što mi nekako ne izgleda da će biti... imao sam to čudo u rukama pri podešavanju u komšiluku, ali se nešto ne sećam šta beše osim da sam nakon prvobitnog oduševljenja što ima USB splasao.
Imam pljosku i koliko sam ja razumeo i probao, jedan usb je kao i kod svakog ruter-a da ustekas u komp-za mrezu, a ovaj drugi (klasicnog izgleda) je da gurnes usb flash ili hard i onda zaboga cela mreza moze njime da se sluzi...
evo ovako se to desilo :) Uspeo sam da naguram u laptop Audio drajver za Xp, pa sam ponovo pokusao sa Ethernet drajverom za XP ali sam mu ovaj put daoo malo vise vremena i nisam odmah restartovao komp. Onda je on posle nekih 10ak minuta pitao Software instaled corectly ili kako vec i Reinstall using recommended settings. Druga opcija je resila problem i svi drajveri sa Xp-a rade odlicno za sad.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.