Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
mreza problem, ko ga resi kupicu mu malog bambija!!
STRANA 1 OD 1
repsi mreza problem, ko ga resi kupicu mu malog bambija!! 08.11.2010. 22:29 T30802

status: user
broj poruka: 1276
ljudi treba pomoc pod hitno! treba mi neko ko se stvarno razume u mrezhenje jer nemam prostora za gresku!! ako zajebem ostajem bez interneta celu godinu! dakle da pocnem... u domu sam trenutno i imam retardiranog administratora za net itd itd.. trebam nekako da spojim ps3 online e sad pitanje je kako? fora je u tome da taj retard ne sme da skonta da sam shareovo na bilo koji nacin mrezu! Cini mi se da ceo dom 5-6k kompova ima istu IP adresu.. ja nemam pojma oko mrezenja.. znaci kako bi mogao da shareujem konekciju ps-u a da me ne skonta papak? preko ip-a ili mac adrese jer kapiram da samo tako i moze da skonta... imam ruter spreman i ps3 ima wireless ako je potreban... preko ad hoca je moguce ? za pocetak mislim da bi mi bilo pametno da promenim MAC adresu kompa na onu koju ima ps3 jer je na ps3 ne moguce menjati MAC. Oce li me on skontati ako ja zakacim router na komp? koje su mi opcije otvorene i da li ih uopste ima ?
ko ovo resi stvarno cu mu biti zahvalan do kraja zivota i vise ! !

edit: koristim xp sp2, ako je jos nesto od podataka potrebno samo pucajte!
pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Tebi ne treba da kloniras MAC adresu PS3 08.11.2010. 22:35 #261044

broj poruka: 9420
Vec MAC adresu uredjaja koji je propusten na WAN mac adresu rutera.
Posle toga sve ce najbormalnije da ti proadi.

S1000RR

MilivojeS Очекујем бамбија! 08.11.2010. 22:40 #261050

broj poruka: 439
Можда помогне преслушавање овога:

http://www.kobajagrande.com/346_totalnaKonfuzija.html

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!

repsi re 08.11.2010. 22:51 #261060

@milivoje lol kapiram da i ja ovako zvuchim u ovom trenutku :D

@VMARC
moze ovo malo laickije da se objasni posto veze nemam sta si hteo da kazes to na routeru onda trebam da cackam ili ?

zaboravio sam da napomenem jako bitnu stvar a to je da mi ovde u domu imamo neki program `SecureW2` koji ima neku autentikaciju a to ne mogu na ps3 da instaliram naravno.. e sad kako pitam ja vas..

edit: najbitnije mi je to da mi je ps3 nevidljiv.. jer ako me skonta mogu se j...t
VMARC Re: re 08.11.2010. 23:13 #261076

Ako je tako onda je najbolje da kupis jos jednu LAN karticu, ubodes je u komp i sharujes tu internet konekciju. Izlaz iz te LAN kartice ubacis u WAN rutera i na ruter nakacis PS3. Ne moze te niko provaliti.

S1000RR

:: zaboravio sam da napomenem jako bitnu stvar a to je da mi ovde u domu imamo neki program `SecureW2` koji ima neku autentikaciju a to ne mogu na ps3 da instaliram naravno.. e sad kako pitam ja vas.
::
:: edit: najbitnije mi je to da mi je ps3 nevidljiv.. jer ako me skonta mogu se j...t
repsi re 08.11.2010. 23:19 #261080

imam jos jednu lan karticu potpuno sam se opremio sve sto mi je palo na pamet.. sad jedino ostaje to dal me moze provaliti da sam shareovo? jesi 100% siguran? ja nisam bas siguran da nece videti da je router nakacen na main pc... moze ovo neko da potvrdi/opovrgne?
ako je tako onda mi je jos lakse da ne bacam nikakav wifi signal (kako me slucajno ne bi skontao ako scanira mobom ili slicno) nego da ubodem direkt iz routera ethernet u ps3 i cica mica gotova prica, ne ?

saxija re 08.11.2010. 23:58 #261094

broj poruka: 4016
ako kloniras MAC adresu pitanje je da li ce on videti dva uredjaja sa apsolutno istom adresom pa da posumnja, inace ja sam menjao MAC sa SMAC (mac spoofer) programom, samo ukucas koja treba da bude i vozi, meni se WIFI kontrolise preko mac-a pa sam na lap stavljao mac od antene koju inace koristim za desktop

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

VMARC Re: re 09.11.2010. 00:10 #261101

Ili ti uopste ne treba ruter, mozes direktno PS3 u drugi LAN racunara, samo ti treba Cross Over kabal, a mozda ne treba ni to, mislim da PS3 podrzava direktnu konekciju Straight kablom.

I da, 100% te NE MOZE provaliti jer ti racunar rutira sve konekcije iza sebe. Glavni server vidi samo njega, sve druge konekcije i zahtevi dolaze njemu kroz odvojenu LAN karticu i onda on to sve trazi / prima kao svoj zahtev, tj. zahtev LAN kartice kojoj je propusten MAC.
Eto pokusao sam uprosteno da ti objasnim.

S1000RR

:: imam jos jednu lan karticu potpuno sam se opremio sve sto mi je palo na pamet.. sad jedino ostaje to dal me moze provaliti da sam shareovo? jesi 100% siguran? ja nisam bas siguran da nece videti da je router nakacen na main pc... moze ovo neko da potvrdi/opovrgne
:: ako je tako onda mi je jos lakse da ne bacam nikakav wifi signal (kako me slucajno ne bi skontao ako scanira mobom ili slicno) nego da ubodem direkt iz routera ethernet u ps3 i cica mica gotova prica, ne
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs