Sinoc sam kupio TP-LINK TL-WN350GD (http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wn350gd/comp_comp_networkadapter/317/232) ubacio je u komp, prvim paljenjem prijavio mi XP novi uredjaj ali ga prepoznao kao VGA, instalirao drajvere koje idu uz karticu, ali nakon instalacije u Network Connections nema nicega, tacnije nema mreze u XP.
U Device Manageru prijavljuje Network Adapter ali sa greskom, tacnije na sebi postavio onaj zuti !
Da nisu drajveri losi koji idu uz karticu? Da li je postupak los, jer sam video da prvo treba drajver pa tek onda ubacivanje kartice? U pitanju je TF560 A2+, na kojoj ne radi GLAN, koliko se razumem to nebi trebalo da ga koci?
Deinstaliraj to što si pokušao, iz Device managera. Ispoštuj proceduru instaliranja iz RTFM-a. Ako i tada neće, sa internet strane TPLinka, skini novije drajvere.
Postovao bih ja, ali mi je to kucni racunar a trenutno sam na poslu.
I ubacio sam ga u PCI3 jer u 1 ne mogu bas zbog graficke, kao sto si i sam rekao. Instalirao sam prvo TPWCU, pa kad nije htelo, probao sam ponovo ali samo drajvere, opet nista.
Najvise me je bunilo sto je XP detektovao kao neki VGA kontroler.
Danas cu instalirati drajvere koje sam skinuo sa neta, pa cu prebaciti u PCI2, verujem da ce XP onda sam detektovati kako treba.
Inace imam SP2, probacu i SP3 da ubacim, mada to nebi trebalo da predstavlja problem.
Prilikom instalacije se obično nudi da instalira sa Utility (to je ono što preporučuje) ili samo drajvere. U 99% slučajeva sam instalirao samo drajvere i nije pravio problem. U 1% slučajeva sam mogao SAMO preko TPLWCU da podesim da radi.
Proveri da li su ti u BIOS-u uključeni neki portovi koje ne koristiš: serijski, paralelni, možda i IDE. ono što ti ne treba isključi. IDE će ti možda nekad i zatrebati, ali serijski i paralelni...
:: Nisi probao na silu da ubaciš njegove drajvere? Mogu li da se raspakuju negde pa da mu iz device managera pokažeš na njih :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.