ili to ne zeli da podeli sa drugima,navodno sam procitao sve teme vezane za ovo na raznoraznim forumima i nista konkretno o tome,samo tipa nagadjanja...cirkus!
IPTV pretvara dolazni signal u nešto što razume klasičan tv prijemnik. PCIE, PCI, USB.... TV kartice za PC, su TV PRIJEMNICI. Pa, poveži tv karticu sa IPTV uređajem. Šta je tu komplexno... ništa. Niko nije hteo da ti odgovori jer je banalno. Ako si hteo nešto drugo da budžiš, e, to ne može (da na neki način kradeš signal ili dobiješ ono što nisi platio i ne stoji u ugovoru o korišćenju).
imam leadtek tv2000 expert...uzeo iptv znaci imam sve u fulu kako su mi dali,samo skart kabl koji u kartu ne moze nikako,a kada povezem koaksijalni kabl sa kartom i iptv modemom nema signala naravno iako nadjem ja na 1 kanalu kao neki signal...pise mi ovako nesto: The requested URL could not be retrieved. Press home to rerty. If the problem persists, cycle power to restart.
:: IPTV pretvara dolazni signal u nešto što razume klasičan tv prijemnik :: PCIE, PCI, USB.... TV kartice za PC, su TV PRIJEMNICI :: Pa, poveži tv karticu sa IPTV uređajem :: Šta je tu komplexno... ništa. Niko nije hteo da ti odgovori jer je banalno :: Ako si hteo nešto drugo da budžiš, e, to ne može (da na neki način kradeš signal ili dobiješ ono što nisi platio i ne stoji u ugovoru o korišćenju) :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
:: Dobro Pisko,jesi li ti povezao IPTV sa PC? :: :: :: IPTV pretvara dolazni signal u nešto što razume klasičan tv prijemnik :: :: PCIE, PCI, USB.... TV kartice za PC, su TV PRIJEMNICI :: :: Pa, poveži tv karticu sa IPTV uređajem :: :: Šta je tu komplexno... ništa. Niko nije hteo da ti odgovori jer je banalno :: :: Ako si hteo nešto drugo da budžiš, e, to ne može (da na neki način kradeš signal ili dobiješ ono što nisi platio i ne stoji u ugovoru o korišćenju) :: :: :: :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: ::
Ti imas signal zapravo ali te ili zeza net ili moras da ides na STB da resetujes modem ili ga u krajnu ruku resetuj manuelno .. Cim si dobio sliku sa obavestenjem znaci da imas signal. Ja sam moj povezao antenskim kablom.Najprostije..
:: imam leadtek tv2000 expert...uzeo iptv znaci imam sve u fulu kako su mi dali,samo skart kabl koji u kartu ne moze nikako,a kada povezem koaksijalni kabl sa kartom i iptv modemom nema signala naravno iako nadjem ja na 1 kanalu kao neki signal...pise mi ovako nesto: The requested URL could not be retrieved. Press home to rerty. If the problem persists, cycle power to restart.
Mora da sljaka ako je sve ispravno i ako imas sliku na tv-u preko skarta.Kao sto neko gore rece,uzmes skart to cinc i povezes video signal na composite in na kartici,kao i audio i radice sigurno.
@Sky: Kakva je slika preko RF-a,moze li da prodje?Mozda bih uzeo IPTV kada budem u mogucnosti tj kada se stvore tehnicki uslovi?
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: ili to ne zeli da podeli sa drugima,navodno sam procitao sve teme vezane za ovo na raznoraznim forumima i nista konkretno o tome,samo tipa nagadjanja...cirkus!
Dobićeš sa skarta na činč koji može u tv kartu samo ako ona ima video in a expert to ima. http://www.ixbt.com/monitor/images/leadtek-2000-expert/units.jpg To ti je ovaj 1 na 4 u kesici. Beli i crveni su L i R audio in a žuti je video in. Tu ćeš da povežeš te izvore sa skart adaptera i da namestiš u softveru od karte s-video kao izvor.
Pošto ćeš da koristiš tv kartu samo kao video ulaz ne moraš da instaliraš njen softver, može da ti posluži i nešto jednostavnije, recimo Dscaler.
TV karta ti ne bi ni trebala da su još popularne VIVO grafičke, sad su samo VO.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Re: Re: Sve u svemu niko ne zna da poveze IPTV sa PC
03.11.2010. 19:33
status: user broj poruka: 18472
Pa sve je to isto..Gledao sam IPTV i na 1920x1200 i na 1280x1024 i male su razlike. Bitan je dolazni signal i rezolucija..Neki kanali su povecali rezoluciju tako da je i slika sad bolja.
:: :: @Sky: Kakva je slika preko RF-a,moze li da prodje?Mozda bih uzeo IPTV kada budem u mogucnosti tj kada se stvore tehnicki uslovi :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: ili to ne zeli da podeli sa drugima,navodno sam procitao sve teme vezane za ovo na raznoraznim forumima i nista konkretno o tome,samo tipa nagadjanja...cirkus!
Ovde je problem, da neko ima žarku želju, ali nimalo volje da prizna šta sve ne zna. Prvo nije pitao tamo gde je uzeo modem i IPTV uređaj, verovatno, da bi se napravio pametan i velik. Onda nije znao kako da proveri ima li signala - pomoću klasičnog TV aparata koji tome služi. Onda je pomislio da će se slika pojaviti na monitoru ako se IPTV približi istom, pa nije. Onda je negde pitao ili pokušao da pročita, i shvatio da mu treba TV kartica. I tu nastaje kuršlus: - strašna stvar zvana `povezivanje` tj. stavljanje oba kraja kabla u pravo mesto, jer - ne zna šta je RF, ne zna šta je činč, ne zna šta je skart, ne zna odakle u stvari dolazi signal, gde već mora da ima sliku, itd. itd. A, veoma je lenj da pita, ispod časti mu je, nego, mi da pogodimo šta bi on hteo. Ko` mali Crnogorac koji nije govorio 7 godina.... E, da, ne zna ni engleski, inače bi pročitao da nije povezao kako treba ni modem, a tek onda da se zeza sa PC-karticom.... Ima jebena šema na Open Telekmovom sajtu, kako se povezuje. SLIKA, sve sa kablovima i (jedinim mogućim) rupama gde da se udenu. Sve rupe-konektori imaju protuidiotsku zaštitu u smislu da ne mogu da se međusobno zamene jer su fizički različiti.... Umesto uvređenog dizanja nosa, bolje da je nabrojano šta sva ima, šta sve zbunjuje i pitanje šta sve treba da se nabavi za priključenje. Ovako se smaramo do iznemoglosti.
i pored svega toga sto si napisao opet nisi odgovorio na pitanje? sto znaci da nisi povezao kod sebe a ovde kao delis neke savete,mislis da si prepametan,tvoj princip je jedini ispravan jel? pa dragi prijatelju pre svega nisam ja uzimao to vec neko ko je potpisivao ugovor za adsl i iptv sto uopste nije bitno sada,druga stvar nemam tv ovde u stanu...a da me mrzi da pitam ne bi se ni ovde zamlacivao i nemoj ti mnogo da si pametan kad nisi,nagadjanjem neces daleko stici :D
:: Ovde je problem, da neko ima žarku želju, ali nimalo volje da prizna šta sve ne zna :: Prvo nije pitao tamo gde je uzeo modem i IPTV uređaj, verovatno, da bi se napravio pametan i velik :: Onda nije znao kako da proveri ima li signala - pomoću klasičnog TV aparata koji tome služi :: Onda je pomislio da će se slika pojaviti na monitoru ako se IPTV približi istom, pa nije. Onda je negde pitao ili pokušao da pročita, i shvatio da mu treba TV kartica. I tu nastaje kuršlus :: - strašna stvar zvana `povezivanje` tj. stavljanje oba kraja kabla u pravo mesto, jer - ne zna šta je RF, ne zna šta je činč, ne zna šta je skart, ne zna odakle u stvari dolazi signal, gde već mora da ima sliku, itd. itd. A, veoma je lenj da pita, ispod časti mu je, nego, mi da pogodimo šta bi on hteo. Ko` mali Crnogorac koji nije govorio 7 godina... :: E, da, ne zna ni engleski, inače bi pročitao da nije povezao kako treba ni modem, a tek onda da se zeza sa PC-karticom.... :: Ima jebena šema na Open Telekmovom sajtu, kako se povezuje. SLIKA, sve sa kablovima i (jedinim mogućim) rupama gde da se udenu. Sve rupe-konektori imaju protuidiotsku zaštitu u smislu da ne mogu da se međusobno zamene jer su fizički različiti... :: Umesto uvređenog dizanja nosa, bolje da je nabrojano šta sva ima, šta sve zbunjuje i pitanje šta sve treba da se nabavi za priključenje. Ovako se smaramo do iznemoglosti :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: Dobro Pisko,jesi li ti povezao IPTV sa PC? :: :: :: :: :: ::
Kupi ovaj adapter: http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=33041 imaš ga u tržnom centru na dnu Balkanske ulice na I spratu (kad ideš nizbrdo od hotele Moskva, sa leve strane). Košta 250 RSD. Skart iz IPTV poveži na njega, a iz njega izvuci činč audio (bela i crvena rupa, levi/desni kanal) i činč video (žuta rupa). Audio veži na zvučnu karticu (tamo možeš da kupiš i kabl 2x činč na 1x mini džek stereo - ulaz u zvučnu). Objasni čoveku šta ti treba, sve će da ti proda ili napravi. Video poveži na TV karticu (na obe strane kabla činč ili composite). Tako mora da radi, pod uslovom da imaš Video capture software za gledanje. Treba ti ili softtware sa instalacionog diska Leadtek kartice ili nešto jednostavnije što služi samo za gledanje ulaznog signala. Ako ovo ne ukapiraš i ne uspeš da povežeš, onda ti niko ovde ne može pomoći.
Pozdrav.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Kupi ovaj adapter :: http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=3304 :: imaš ga u tržnom centru na dnu Balkanske ulice na I spratu (kad ideš nizbrdo od hotele Moskva, sa leve strane). Košta 250 RSD. Skart iz IPTV poveži na njega, a iz njega izvuci činč audio (bela i crvena rupa, levi/desni kanal) i činč video (žuta rupa) :: Audio veži na zvučnu karticu (tamo možeš da kupiš i kabl 2x činč na 1x mini džek stereo - ulaz u zvučnu) :: Objasni čoveku šta ti treba, sve će da ti proda ili napravi :: Video poveži na TV karticu (na obe strane kabla činč ili composite). Tako mora da radi, pod uslovom da imaš Video capture software za gledanje. Treba ti ili softtware sa instalacionog diska Leadtek kartice ili nešto jednostavnije što služi samo za gledanje ulaznog signala :: Ako ovo ne ukapiraš i ne uspeš da povežeš, onda ti niko ovde ne može pomoći :: :: Pozdrav :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Ja imam Leadtek TV2000XP Expert i IPTV. Dobru sliku nisam nikako uspeo da dobijem sa tim scart adapterom koji se spominje, već je slika bila zelenkasta i u gornjoj polovini PVR2.
Povezivanje klasičnim antenskim kablom je urodilo plodom i slika je podnošljiva.
Takav simptom mi ukazuje da nisi podesio na PAL standard u podesavanju kompozitnog ulaza u programu.
:: Ja imam Leadtek TV2000XP Expert i IPTV. Dobru sliku nisam nikako uspeo da dobijem sa tim scart adapterom koji se spominje, već je slika bila zelenkasta i u gornjoj polovini PVR2 :: :: Povezivanje klasičnim antenskim kablom je urodilo plodom i slika je podnošljiva :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: ::
hm,mada sam upravo procitao kako je skart varijanta mnogo bolja bas zbog kvaliteta slike...puno razlicitih iskustava
:: Ja imam Leadtek TV2000XP Expert i IPTV. Dobru sliku nisam nikako uspeo da dobijem sa tim scart adapterom koji se spominje, već je slika bila zelenkasta i u gornjoj polovini PVR2 :: :: Povezivanje klasičnim antenskim kablom je urodilo plodom i slika je podnošljiva :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: ::
Naravno da je bolja,preko RF-a ce biti losija,mutnija...jer ide preko tjunera.
:: hm,mada sam upravo procitao kako je skart varijanta mnogo bolja bas zbog kvaliteta slike...puno razlicitih iskustav :: :: :: Ja imam Leadtek TV2000XP Expert i IPTV. Dobru sliku nisam nikako uspeo da dobijem sa tim scart adapterom koji se spominje, već je slika bila zelenkasta i u gornjoj polovini PVR2 :: :: :: :: Povezivanje klasičnim antenskim kablom je urodilo plodom i slika je podnošljiva :: :: :: :: ___________________________________ :: :: :: :: Master Splinter. :: :: :: ::
Svaka čast Rašo, ali zamalo. Čoveku treba bukvano nacrtati tj. na snimku - fotografiji iscrtati gde šta da utakne, dati sliku skart adaptera, uz nacrtnu geometriju ili GPS kodove prodavnice, zatim sliku sa nazivom činč kabla, pa nacrtati gde se koja boja kači a ne samo napisati itd... Ovako, i ti si kao i ja zabrazdio u činčeve, mini džek-ove, leve i desne kanale, činč video što su stvari koje čovek sada ne razume a mi nismo objasnili... a on nije našao gde da to rastumači. Čini mi se da bez slike neće ići?
P.S. umesto da provociraš, bolje da pametnije pitaš, nisi napredovao ni malo iako se petnaestak ljudi slomilo da ti nešto objasni i pomogne. Sve to kad odradiš, i DALJE nemaš sliku na IPTV uređaju...
dragi dude (ravenoss) ... nemoj da se ljutis ... ajd sto neznas da citas english .. vec necitas ni serbish ... lepo ti je comrad Pisko objasnio sve sto treba da uradis .. a Nebeska Vatra te lepo uputio na jedinu stvar koju si jos trebao da uradis .. da RESETUJES TO GOVANCE (STB) .. tako sto ces ga raskachiti i baciti kroz prozor ... kad ti ga neko od komsija vrati ..ima da radi ...
nema potrebe da trcis po gradu i bacas pare na nesto sto ti netreba ...
(`NE` se pise razdvojeno - ali ne i na mojoj tastaturi)
Prodavnica o kojoj ti je pričao Raša se zove Silken Elektronic. Na prvom spratu, prva desno od stepeništa. Evo linka sa svim informacijama: http://www.silken.co.rs/ Lik (gazda) koji tamo radi je veliki poznavalac elektronika. Objasni mu problem i dobićeš rešenje i objašnjenje za male pare.
upravu si .) nadam se da ti je sad puno lakse :D ahahaha
:: Svaka čast Rašo, ali zamalo. Čoveku treba bukvano nacrtati tj. na snimku - fotografiji iscrtati gde šta da utakne, dati sliku skart adaptera, uz nacrtnu geometriju ili GPS kodove prodavnice, zatim sliku sa nazivom činč kabla, pa nacrtati gde se koja boja kači a ne samo napisati itd... Ovako, i ti si kao i ja zabrazdio u činčeve, mini džek-ove, leve i desne kanale, činč video što su stvari koje čovek sada ne razume a mi nismo objasnili... a on nije našao gde da to rastumači. Čini mi se da bez slike neće ići :: :: P.S. umesto da provociraš, bolje da pametnije pitaš, nisi napredovao ni malo iako se petnaestak ljudi slomilo da ti nešto objasni i pomogne. Sve to kad odradiš, i DALJE nemaš sliku na IPTV uređaju.. :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
:: Prodavnica o kojoj ti je pričao Raša se zove Silken Elektronic :: Na prvom spratu, prva desno od stepeništa :: Evo linka sa svim informacijama: http://www.silken.co.rs :: Lik (gazda) koji tamo radi je veliki poznavalac elektronika :: Objasni mu problem i dobićeš rešenje i objašnjenje za male pare :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.