Od mog provajdera (beotel) imam adsl modem - ruter zyxel P660rt,preko koga izlazim na internet. Kupio sam TP-Link wr741nd wirelles router i otada pokusavam bezuspesno da povezem oba rutera zajedno u kombinaciji kompjuter - lan veza do tp linka - wan veza do zyxela - tel kabl.Googlao, menjao postavke, dobio od provajdera upustvo kako da konfigurisem zyxel sve djaba nece da radi kako god okrenuo.Da pojasnim kada sam zyxel radi i funkcionise postavim ga ovako: LAN - dhcp server WAN - mode - routing encapsulation - PPoE moj user i password multiplexing Vpi i Vci - postavke beotela mtu - isto od beotela i to radi bez greske E kada prikljucim moj ruter tp link onda na zyxelu promenim server u none, routing u bridge i PPoE u RFC1483 a ostale postavke prepisem, stim sto ne postoje postavke za VPI i VCI koje trebaju da su 8 i 35, mozda je to problem? Konekcija krene i ne moze da se uspostavi a Zyxel je ustvari nedostupan tj preko browsera i njegovog ip ne mogu da ga dobijem tako da mislim da WAN ne funkcionise iako lampice svetle...da IP za zyxel je 192.168.1.1 a za tp link 192.168.1.2. Nemam pojma sta da uradim i gde gresim. U tehnickoj beotela su mi dali fajl sa postavkama za rucno podesavanje zyxela u uz mnogo price o tome kako u principu oni to ne podrzavaju negu kupovinu rutera preko njih koji treba doplatiti a onda ga vratiti kad raskinem ugovor? Uglavnom ako neko zna kako da mi pomogne bio bi zahvalan...
ne moraju da konfigurisu opremu koja nije njihova, mozes da dobijes samo parametre.
18.10.2010. 12:29
status: user broj poruka: 4515
Ti si dobio internet na lan kablu, dalje radis sam. Bolje bi bilo da si odmah kupio adsl wi fi, pa da ne moras da stavljas 2 uredjaja. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ajde ovako. Zyxel-u Wan bridge, vpi 8 vci 35 - Save TP Link-u Wan PPPoE, user pass, Save. Posle toga Ugasis i Upalis oba rutera, sacekas 2 Min (OBAVEZNO)
Izgleda da je upalilo...nisam ih ugasio i sacekao par minuta kako si rekao da ne verujes da je tako prosto, zahvaljujem ti puno spasio si me...zasto prosto kad moze komplikovano haha a ja napisao referat o problemu
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.