Imam tp link wittch (sf1008d) ima sbb net sa klasicnim sci.atlanta modemom. Dva racunara i jedan stampac. Podesio sam ranije isti taj switch na 2 laptopa i sve je bilo Ok sad imam problem: ne mogu pristupiti ni switchu na 192.168.1.1 ni racunarima. Adrese sam na oba kompa stavio na obtain ip adr. automatikly i Switch je automatski postavio ipv4 adrese tipa : 89.216.200.169!? u ovom slucaju net radi al ne mogu videti stampac. Kad postavim manualno ip adr. imam pristup stampacu vide se racunari ali nema mizlaz na sbb...
Nisam strucan sa mrezama pa bih moilo nekog da mi objasni kako sta
Pre svega, taj modem ima mogućnost da dodeli jednu IP adresu (baš zato što je modem), tako da je šema sa switch-om nemoguća. Moj ti je savet da kupiš RUTER koji će da dodeljuje IP adrese svim računarima na mreži. Trenutno u https://www.nebo.co.rs ima na extra popustu ruter 340G koji ima i wireless za 2000 dinara, tako da ti preporučujem da to kupiš
TL-SF1008D 8-port 10/100Mbps Fast Ethernet Switch je obican LAN switch i ne mozes preko njega da delis internet, vec samo mrezu, tebi treba ruter switch
:: Imam tp link wittch (sf1008d) ima sbb net sa klasicnim sci.atlanta modemom. :: Dva racunara i jedan stampac. Podesio sam ranije isti taj switch na 2 laptopa i sve je bilo Ok sad imam problem: ne mogu pristupiti ni switchu na 192.168.1.1 ni racunarima. :: Adrese sam na oba kompa stavio na obtain ip adr. automatikly i Switch je automatski postavio ipv4 adrese tipa : 89.216.200.169!? u ovom slucaju net radi al ne mogu videti stampac. :: Kad postavim manualno ip adr. imam pristup stampacu vide se racunari ali nema mizlaz na sbb.. :: :: Nisam strucan sa mrezama pa bih moilo nekog da mi objasni kako sta
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.