Imam nekoliko kompjutera u mrezi. Dali preko cmd.exe i nekih komandi (kojih?) mogu da saljem txt poruke sa jednog na drugi komp ako poznajem njihovu ip i mac adresu. Nebih nista instalirao vec koristio postojeci windows xp sp3. Hvala
ima extra fora, pretpostavljam da si konfigurisao IP adresu, prvo treba da napravis fajl koji ce ti sluziti nesto kao pokretanje poruke putem command prompt-a, pravis ga tako sto otvoris notepad i paste-ujes ovo:
@echo off :A Cls echo MESSENGER set /p n=User: set /p m=Message: net send %n% %m% Pause Goto A
sacuvas ga kao Messenger.bat, zatim, dupli klik na to, pojavice ti se cmd prozorcic sa nazivom user:, ukucas ip adresu kompjutera kome ide poruka, zatim enter, i pojavljuje se Message:, tu kucas poruku i to bi trebalo da bude to..
:: Imam nekoliko kompjutera u mrezi. Dali preko cmd.exe i nekih komandi (kojih?) mogu da saljem txt poruke sa jednog na drugi komp ako poznajem njihovu ip i mac adresu. Nebih nista instalirao vec koristio postojeci windows xp sp3. Hval ::
da, zaboravih da napomenem na kraju, moras da startujes jedan servis, udjes u control panel, administrative tools, nadji messenger, desni klik, properties (stoji na disabled verovatno), selektuj manual, i stisni start, pa apply, sacekas i trebalo bi da proradi.
@marko, daj bre, ne zaebavaj, ovo je korisna stvarcica
:: ukljucio sam telnet, startovao servis, iskucao i mikin i igorov metod ali istu mi gresku daje: an error occured sending a message to.. :: :: kucao sam i ip i imena kompova u randoj grupi i isto :( i kad predjem na drugi kom :: :: ::
im kralj si. RADI!!!!!! bio je ugasen messenger :)
:: da, zaboravih da napomenem na kraju, moras da startujes jedan servis, udjes u control panel, administrative tools, nadji messenger, desni klik, properties (stoji na disabled verovatno), selektuj manual, i stisni start, pa apply, sacekas i trebalo bi da proradi :: :: @marko, daj bre, ne zaebavaj, ovo je korisna stvarcica :: :: :: :: ukljucio sam telnet, startovao servis, iskucao i mikin i igorov metod ali istu mi gresku daje: an error occured sending a message to.. :: :: :: :: kucao sam i ip i imena kompova u randoj grupi i isto :( i kad predjem na drugi kom :: :: :: :: :: ::
ja u potpunosti zaboravio na taj servis :red: davno je to bilo kad smo se sa tim igrali, inache *.bat sto je imarkovic rekao je ok resenje da se ne ulazi stalno u cmd takodje je dobro i da se koriste imena lakshe je pozdrav
ok je resenje za neke admine, ili naprednije usere, jer obicne smrtnike to smara da rade, ili neki ne zele.. tako da, nije prakticno za chat bas, ali radi posao extra..
:: :: :: ja u potpunosti zaboravio na taj servis :red: davno je to bilo kad smo se sa tim igrali, inache *.bat sto je imarkovic rekao je ok resenje da se ne ulazi stalno u cmd takodje je dobro i da se koriste imena lakshe j :: pozdrav
messenger servis podrazumevano utuljen jer su se virus-majstori dosetili i preko dotičnog slali upozoravajuće poruke o (ne)postojećim virusima na računaru i kako se na određenoj adresi koju preporučuju nalazi program koji će rešiti baš sve probleme.
Win 3.11 (mislim i 95 i 98) su imali simpatičan programčić WinPopup koji je mogao da šalje poruke korisniku ili čitavoj radnoj grupi.
ima u office paketu, odnosno outlook-u isto simpatican servis iPop, vrlo je zgodan..
:: messenger servis podrazumevano utuljen jer su se virus-majstori dosetili i preko dotičnog slali upozoravajuće poruke o (ne)postojećim virusima na računaru i kako se na određenoj adresi koju preporučuju nalazi program koji će rešiti baš sve probleme :: :: Win 3.11 (mislim i 95 i 98) su imali simpatičan programčić WinPopup koji je mogao da šalje poruke korisniku ili čitavoj radnoj grupi :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.