Problem je sledeci: umrezio sam drugarici dva kompa preko croosover kabla,sve radi, samo ne moze onaj drugi komp na internet. Parametri na kompu koji je na netu: IP 192.168.0.1 Sub. mask 255.255.255.0
2. komp koji nije na netu. IP 192.168.0.2 Sub mask 255.255.255.0 Dns gate 192.168.0.1
DNS server adres prefered DNS 192.168.0.1 alternate DNS nisam nista stavio
U pitanju su DELL racun. GX 620 a mrezne kartice su Broadcom Netxtreme integrisane.
Sad sam provalio!!! Na kompovim su instalirani Win XP Home, a na njima nema kartice advanced, tj. ima ali samo podešavanja za Firewall, nema internet conection sharingkao kod XP Pro!!! Šta mi je činiti?! Bane Bgd.
Nema veze sto je `Home`, trebalo bi da ima ICS. __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Vidi u control panel - administrative tools - services da li ti je startovan Windows firewall and intrenet connection sharing service, ako nije stavi na automatic i restartuj
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.