Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Deljenje neta???
STRANA 1 OD 1
Dragot Deljenje neta??? 15.09.2010. 19:38 T29416

status: user
broj poruka: 1149
Zdravo.
Imam par pitanja u vezi deljenja interneta.
Ja imam bezicni internet na 5GHz a komsija na 2.4Ghz.
E sad ja bi uzeo neki Ruter pa bi ga spojio na moj net a komsija bi njegovu antenu okreno prema mojoj kuci da bi hvatao signal.
Da li bi ja nekako mogao da ga ukljucim i da mu odredim kolku brzinu moze da koristi a kad ne koristi da ta brzina meni ostane.

Dal to moze nekako da se izvede i koji bi ste nam ruter preporucili?

Komsija je odaljen otprilike 50m!

ASUS P5Q PRO
Q9550 & HYPER 212
GAINWARD GTX 260 SP216
2x2GB KINGSTON TALL HS 1066 MHZ
SAMSUNG 750GB 32MB
OCZ STEALTH X STREAM 600W
THERMALTAKE SOPRANO RS101 WINDOW
LG GH22NS40
SAMSUNG T220
LOGITECH X-540
A4 G800
A4 X-755FS
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vaikiki ... 15.09.2010. 23:12 #245133

status: user
broj poruka: 304

ja imam tplink WR542G smesten mi je na pogkrovlju... gledaj kao drugi sprat...

u prizemlju imam oko 2 crte ono kako pokazuje windows i zna da prekida kad se nakaci laptopom
ali to je ispod antene (nije dobro polarizovano) posto iznad i ispod antene imas naj losiji signal...

nije bitno
uglavnom komsinica koja je na oko 30 metara vazdusne linije me hvata isto tako sa pci karticom

znaci prolazi kroz moj krov i njen zid od sobe sve sa onim obicnim antenicama... koliko sam skontao vi imate prave antene pa to nebi trebao da bude problem mada kod bezicnog se nikad ne zna :D

kako god ovaj ruter sto ja imam je skroz cool a VERZIJA 6 ima i podesavanje protoka za neki opseg ip-ova mozes da kazes recimo 2mbps mora da bude dostupno za taj ip ili taj ip sme minimalno da dobije 1mbps

ja tu opciju nemam posto je moj ruter verzija 4 ali ortak je uzeo skoro i kaze da dobro radi

pozz

p.s. mozda je taj ruter sto je ortak pazario i WR543G nisam vise siguran uglavnom jako su slicni
malo proguglaj
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs