Interesuje me da li postoji neki UTP spliter, adapter ili nesto slicno, hocu da nastavim utp kabal. Lemljenje spajanje ne dolazi u obzir, jer cu morati da ih `rastavljam` cesto.. Za iptv je, znaci obican utp kabal...
Nesto ovako.. Nista slicno nisam mogao da nadjem po netu u SR..
u netiksu nesto slicno - rj45 zabica sa jedne strane, a dve uticnice sa druge...
Principijelno mozes to i sam da napravis... Uzmes kutije sa dva modula i kabl pocepas recimo narandzaste i zelene na svoja mesta 1236 1 - bn 2 - n 3 - bz 6 - z
a drugi par zamenis recimo narandzasta = braon, zelena = plava 1 - bb 2 - b 3 - bp 6 - p
To isto i na jednom i na drugom kraju kabla i eto tebi dve mreze kroz jedan kabl.
Imas ove module koji idu bez alata - samo se stegnu zice u plastikicu... Mada ja vise molim da napucavam :)
pre dve tri nedelje takav sam kupio za 200 din u comtrade usce, mozda ima i u big bang takodje u uscu, ako si blizu vera na konjarniku pogledaj i tamo, mislim da sam video i tamo
Imas ih u svim malo bolje snabdevenim prodavnicama opreme, da ne reklamiram pojedine kuce, par minuta surfa ili okrenes nekoliko brojeva telefona i nacices sigurno. __________________________________________ Ja uvek lupam gluposti, nemojte me shvatati ozbiljno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.