Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Umrezavanje
STRANA 1 OD 1
mkukic Umrezavanje 08.09.2010. 14:11 T29245

status: user
broj poruka: 2591
Treba da povezem 12 kompjutera u LAN. Kupljen je switch sa 16 portova, kablovi i povezao sam ih ali mi se desava da ne mogu svim kompjutetima da pristupim preko mreze. Recimo otkucam `\comp2` i pojavi mi se prozor za logovanje, a na tom kompu, na koji hocu da se zakacim, nema passworda. Postoji samo jedan administratorski nalog, za sada, bez passworda i ne znam sta da ukucam i gde da podesim da me to ne pita.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shone79 re: 08.09.2010. 14:33 #243185

broj poruka: 142
step by step:

Na racunaru na koji ne mozes da pridjes prvo udjes u folder options i proveris dali je ukljucen simple file sharing (na XP-u zadnja opcija u folder options). Cekiras ako nije i izadjes. Posle toga napravis novi folder i odes u properties na sharing. Kliknes na `i understand risk......` u donjem delu prozora, i cekiras just enable file sharing. Sve ostavis tako i svakom folderu koji budes sharovao ubuduce moci ce da se pridje preko mreze bez passworda. Podrazumeva se da ti je u firewallu cekiran exception file i printer sharing ili da je iskljucen. Nadam se da sam pomogao

pozz

mkukic ... 08.09.2010. 15:12 #243191

Hvala puno na odgovoru! Probacu pa javljam da li je uspelo!

pozz
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

mkukic ... 09.09.2010. 14:28 #243482

Uspelo je! Puno hvala na odgovoru jos jednom!

Pozdrav!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs