Problem je sledeći.. Dva računara u zasebnim prostorijama, štampač(HP p 1102w) u trećoj. Računar poseduje wireless u sebi, tako da bi se koristila bežična mreža za povezivanje štampača sa uredjajima. U prostorijama postoji instalirana mreža, ali nema u prostoriji gde je štampač. Da li mogu da povežem računare običnom mrežom, a samo u jedan rač.da ugradim wireless karticu i povežem ga sa štampačem? Ili 2 wireless kartica, pa sve da bude povezano bežično? POMOĆ Bane Bgd.
ne znam dal racunari imaju izlaz na net, ali wi fi ruter bi to sve umrezio i tako bi se svi videli medjusobno. - - - - - - - - - - - - - - - Moze i varijanta da kupis jednom kompu wi fi karticu, i spojis ga sa stampacem i serujes posle stampac na tom kompu.
da se nadovezem i ja mozda mi neko pomogne.... 4 kompa vezna na kucnu mrezu... 2 preko kabla 2 wifi (sve preko adsl wifi rutera) na svima XP i jedan stampac na jednom kompu koji se nagasi.. svi ga vide sve radi savrseno.. sad na tom `glavnom` kompu je sedmica 64 bti zbog rama, sad svi vide stapac ali ne moze ad se instalira, nece da stampa zna li neko u cemu je problem, da na pomenem da mreza radi ok file transfer radi
Pretpostavljam da je hteo da kaže da printer poseduje wireless u sebi
29.08.2010. 20:21
status: user broj poruka: 4228
Ima više rešenja. Zavisi kako dobijaš internet, da li ti internet treba, planira se itd. Jedno od rešenja je da se postavi bežični ruter u prostoriji koja je na nekom približno jednakom odstojanju od računara i štampača, a da se 2 računara povežu žično/bežično, kako je zgodnije.
1 kom w7 64bit i stampac na njemu, serovan naravno, svi kompovi se vide medjusobno i radi fajl transfer medjutim ne mogu da stampam sa drugih racunara nemam dozvolu da instaliram stampac, znaci vidim stampac ali nece da se istalira (nije do drajvera).. na XP sve extra radilo, naravno ovaj komp na kom je stamac mora da bude ukljucen uvek i on je povezan da ruter + 2 laptop-a preko wifi-a i jedan komp na lan
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.