Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
wireless konekcija pomoc!!!
STRANA 1 OD 1
voxxx wireless konekcija pomoc!!! 28.08.2010. 13:53 T28972

status: user
broj poruka: 351
Ne verujem da mi se ovo desava!

Oprema: ADSL MT882 (Telekom), TP-LINK wireless kartica i router Linksys wrt54gc ver2.0.
Sistem: Windows 7 x64

Uradjeno: Ukljucim router u adapter. Iskljucim ethernet karticu. Udjem u router, stavim wep key(probe radi). Znam da je WPA2 najbolji. Spoje se lepo router i wireless kartica, nadejm u ponudjenim wireless mrezama svoj linksys i sve se to poveze sa wep key-em.

Problem: Nikako ne mogu da dobijem internet konekciju. Logicno je da ubodem iz MT882 mrezni kabl u Lynksys na mesto na kome pise internet i da posle nekog vremena proradi net. Medjutim, ubijam se od jutros sa raznim podesavanjima u linksys router-u, ali nista.

Vise ne znam sta moze da bude problem. Da li treba mozda MT822 podesavati, nemam pojma!

Da bude jos interesantnije, bez ikakvih podesavanja Linksys-a sam juce uspeo na poslu da ga povezem i da dobijem net. Naravno, na poslu imam lokalnu mrezu, ne ADSL.

Prihvatam sve savete! Ovako nesto mi se nikada nije desilo, 100x sam radio slicne stvari.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 28.08.2010. 14:05 #240101

broj poruka: 2836
Nagadjam (ako sam te dobro razumeo) trebao bi da serujes konekciju neta (ne znam dal ti ide net preko rutera ili kartice)

voxxx Re: re 28.08.2010. 14:17 #240103

Ako nije problem, malo detaljnije mi objasni sta si hteo da mi kazes. Na koji ruter mislis? ADSL ili Linksys?

:: Nagadjam (ako sam te dobro razumeo) trebao bi da serujes konekciju neta (ne znam dal ti ide net preko rutera ili kartice
::
vladarko Pod uslovom da su ti podešavanja na Linksys dobra 28.08.2010. 14:20 #240105

broj poruka: 4228
i da imaš ADSL konekciju (svetli ADSL led)

1. Isključiš oba strujna adaptera (HuaWei i Linksys)
2. Uključiš prvo Huawei
3. Sačekaš da se stabilizuje ADSL led
4. Uključiš Linksys

Pozdrav!

Vlada

voxxx Re: Pod uslovom da su ti podešavanja na Linksys dobra 28.08.2010. 14:22 #240107

Vlado, sve je onako kako sam uspeo da se povezem i na poslu na net preko istog linksys-a. Znaci samo treba da probam tvoju proceduru.

:: i da imaš ADSL konekciju (svetli ADSL led
:: 1. Isključiš oba strujna adaptera (HuaWei i Linksys
:: 2. Uključiš prvo Huawe
:: 3. Sačekaš da se stabilizuje ADSL le
:: 4. Uključiš Linksy
:: Pozdrav
:: Vlad
markopvict klasicna greska 28.08.2010. 14:23 #240108

broj poruka: 4515
MT882 je na istoj ip adresi ako i Linksys.
Kada ih spojis tako oba rade u routing modu i dupli nat ne moze da se izvrsi zbog iste ip adrese.
Zovi telekoma da ti da savet. Za to ih placas.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: klasicna greska 28.08.2010. 14:28 #240111

broj poruka: 4228
+10

Na to sam zaboravio, ali sam pretpostavio da ti je radila već ta kombinacija.
Naravno, promeni IP adresu ruteru na 192.168.x.y gde je x različito od 1.
npr 192.168.0.1

Pozdrav!

Vlada

:: MT882 je na istoj ip adresi ako i Linksys
:: Kada ih spojis tako oba rade u routing modu i dupli nat ne moze da se izvrsi zbog iste ip adrese
:: Zovi telekoma da ti da savet. Za to ih placas
:: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
:: 8====D ~ ~ ~
voxxx Re: klasicna greska 28.08.2010. 14:59 #240119

U MT882 je u opciji dhcp server: 192.168.1.3.
Na Linksys je 192.168.1.5. Medjutim kada dam da win7 sam popravi gresku, javlja mi problem kod DNS.

:: MT882 je na istoj ip adresi ako i Linksys
:: Kada ih spojis tako oba rade u routing modu i dupli nat ne moze da se izvrsi zbog iste ip adrese
:: Zovi telekoma da ti da savet. Za to ih placas
:: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
:: 8====D ~ ~ ~
voxxx Re: 28.08.2010. 17:10 #240140

Hoce li mi neko pomoci oko ovog problema? Nemoguce je da niko ne zna o cemu se radi!

xenox Odgovorili su ti 28.08.2010. 19:44 #240171

broj poruka: 1400
I ADSL i Linksys su na 192.168.1.0/24...

Prebaci na linksysu sve na 192.168.2.0/24, znaci adresu, DHCP server opseg - WAN ce na nemu deobiti adresu od ADSL-a kao i DNS i sve ce to lepo da maskira. Tvoj windows ce dobiti nesto iz 192.168.2.x od Linksys-a...

Druga varijanta je da udjes u ADSL sa admin/ztonpk i prebacis u bridge mod, a wan nalinksys setujes da ima PPPoE sa user/pass koji su ti dali sa ugovorom, ali posto mi se cini da se slabije snalazis ne bih ti preporucio da tako sta radis.

voxxx Re: Odgovorili su ti 28.08.2010. 20:53 #240185

Znaci ako sam te dobro razumeo u varijanti 1. da samo linksys prebacim na IP 192.168.2.0/24.

A ovo po 2., nije mi bas jasno user i pass iz ugovora. Mislis na ugovor sa Telekomom za ADSL? Ako na to mislis, ovo prebacivanje na bridge i setovanje na PPPoE mi uopste nije strano. Samo mi napisi da li mislimo na isti user i pass, jer drugi i nemam.

:: I ADSL i Linksys su na 192.168.1.0/24..
:: Prebaci na linksysu sve na 192.168.2.0/24, znaci adresu, DHCP server opseg - WAN ce na nemu deobiti adresu od ADSL-a kao i DNS i sve ce to lepo da maskira. Tvoj windows ce dobiti nesto iz 192.168.2.x od Linksys-a..
:: Druga varijanta je da udjes u ADSL sa admin/ztonpk i prebacis u bridge mod, a wan nalinksys setujes da ima PPPoE sa user/pass koji su ti dali sa ugovorom, ali posto mi se cini da se slabije snalazis ne bih ti preporucio da tako sta radis
xenox Na taj mislim 29.08.2010. 01:31 #240270

broj poruka: 1400
nesto tipa

HW******@xdsl.isp.telekom.yu

Ako nije to to mozes taj username/pass da pokupis sa firefoxom

Basic WAN setting i ne diras nista i samo kliknes Submit.

Firefox te kulturno pita oces li da snimi user/pass - ti to snimis, a posle iz opcija firefoxa i vidis sta tamo treba da pise :) Pose toga mozes da pritisne i reset taster na modemu imaces mogucnost da sve namestis bez `tehnicke podrske` telekoma.

voxxx Da ne postavljam novu temu... 29.08.2010. 16:43 #240400

Popi.... sam od ovog Linksys-a. Po meni je nemoguce ako ga ukljcis u struju povezes mu ethernet kabl u njega iz lan kartice nece da u win7 nadje mrezu. Vrti u nedogled i na kraju stavi onaj odvratni uzvicnik na ikonicu za link.

Zar ne bi trebalo odmah da se poveze u network i da mu se posle toga pristupi preko default-ne adrese i konfigurise onako kako mi je xenox rekao?

Kakva je ovo zona sumraka? A juce je tu uspevalo....

voxxx Ovaj linksys zeza ocigledno... 31.08.2010. 23:16 #240972

Nece da radi uopste kako treba kao wireless. Spojio sam ga preko MT882 i promeni na njemu IP na 192.168.2.0/24. Sve je proradilo ali se gubi signal. Mislio sam da povezem ethernet kablom LAN i linksys a iz linksys-a u internet konekciju ubodem drugi kabl i povezem sa MT882. Medjutim, nece da se uspostavi mreza sa ovim podesavanjima. Gde gresim?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs