Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
network sharing
STRANA 1 OD 1
repsi network sharing 03.08.2010. 11:13 T28496

status: user
broj poruka: 1276
evo ljudi ja imam problem sa vec prozvakanom temom, a to je: kako da shareujem bratu konekciju preko routera, znaci treba mi 50:50 protok dok su oba kompa ukljucena i bilo bi dobro da ako je njegov iskljucen da meni ide 100% protok redovno.. da li je to uopste moguce i kako bi se to moglo resiti? ako nije moguce ono drugo onda bar da je 50:50 uvek i to je to. Router je neki canyon nema nikakve oznake na njemu.. neka bazichna varijanta sa 5 lan portova i obojica koristimo win xp s tim da ja imam i neku realtek lan kartu, dok on nema nista. Ako treba jos neka informacija rado cu `pomoci`.
Hvala,
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Alphacore Re:network sharing 03.08.2010. 11:42 #234799

broj poruka: 624
Trebace ti mrezna karta i na njegovom racunaru kao i jedan Cross kabal.Povezes Cross-om router i njegov racunar i to je to.Kasnije sa nekim od programa za kontrolu protoka sredis da ide 50:50 i pici.

neXus2000 ... 03.08.2010. 12:05 #234804

broj poruka: 3350
Instaliraj Net limiter bratu i podesi da koristi 50 odsto brzine. Npr za 1024/128 ti mu postavis 512/64. Kada on nista ne radi, posto ti nemas kod sebe Net limiter, uvek ces koristiti full brzinu.
mikac962 Re 03.08.2010. 18:38 #234902

broj poruka: 555
Zasta ce mu kros kabl? Obican strajt kabl nikakav kros. On se koristi samo kod veze racunar - racunar, a za nove gigabitne kartice nije potreban kros ni u ovom slucaju (racunar - racunar).
Ako nista ne diras, sam ruter ce deliti konekciju pa ce recimo dok on ne radi nista zahtevno na netu tebi rasti protok (ne do 100%, ali ce ipak biti veci), a kada ti ne radis nista zahtevno rasce protok kod njega. To ce sam ruter odradjivati, pa cete sve u svemu otprilike imati 50-50%.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs