U modeme se ne razumem. Crkao je stari, a zeleo bih novi da ga ne menjam za tri meseca. Vec sam zamenio 4 za 6 godina - sto je mnogo, mnogo je. Mislio sam da sam komponente rastabirio u sitna crevca, ali ovo me nervira - sta god probam - crkne.
Pa sta sta da ti kazem... Ako si promenio 4 za 6 god, onda promeni masinu. Nekom ne crkne ni jedan modem za 6 godina, hajde jeda ili dva pa da keazes koencidencija ali 4... Inace uzmi bilo koji. Najjeftiniji koneksant od 700 dindzi radi ko zmaj ;)
:: Banalno, ali kljucno pitanje: koji modem :: :: U modeme se ne razumem. Crkao je stari, a zeleo bih novi da ga ne menjam za tri meseca. Vec sam zamenio 4 za 6 godina - sto je mnogo, mnogo je. Mislio sam da sam komponente rastabirio u sitna crevca, ali ovo me nervira - sta god probam - crkne ::
Ali sam menjao i plocu i proc i graficku vise od jednom, jos jedino kuciste. Nadam se da je koincidencija.
Reko, samo da neko nema slican problem, pa da je nasao bilo kakav uzrok.
Da ne bude kao i uvek kod kompjutera - mali gremlini. Cackas, mucis se, a od jednom sve u redu. Cisto, danas mi se opet desilo, pa sam se silno nanervirao.
Nije koincidencija. Trebao bi biti bas baksuz. Sala mala. Elem, modemi redovno crkavaju jedino od groma, ali opet ne u toj meri. Na koji nacin ti crkne? "Zalepi" kod okretanja broja, ne detektuje se ili naprasno ne otvara port. Odgovorno ti tvrdim da nije problem u modemu i kvalitetu istog vec u necem sasvim drugom. Ako ti se guma busi kad god izlazis autom iz dvorista, nemozes svaki dan menjati gume... zar ne?
Napajanje ti isto postoji sve vreme...?
:: Ali sam menjao i plocu i proc i graficku vise od jednom, jos jedino kuciste. Nadam se da je koincidencija :: :: Reko, samo da neko nema slican problem, pa da je nasao bilo kakav uzrok :: :: Da ne bude kao i uvek kod kompjutera - mali gremlini. Cackas, mucis se, a od jednom sve u redu. Cisto, danas mi se opet desilo, pa sam se silno nanervirao :: :: ::
Imaš veliki problem, a kako nisi to sam uočio i preduzeo nešto, razmisli. Po meni, najverovatnije ti nije dovoljno kvalitetno ili ga uopšte nemaš - uzemljenje u elektroinstalacijama kuće - stana, ili je neko napravio fazne - međufazne priključke umesto pravih. I meni su riknula 2-3 modema do sada, i to isključivo kada ih nisam povezao preko zaštitnih prenaponskih priključaka (ebg-a, servisiram i rasturam često pa zaboravim da priključim) od toga jedanput i telefonska sekretarica + posledice po tv. Ali ovo kod tebe, liči na probleme sa mrežnim naponom. Neko pomenu napajanje.... ono propušta samo istosmerni napon, i šum od naizmeničnog, a u slučaju proboja zbog visokog napona na ulazu, više se ne oporavlja pa bi i ono crklo. Stavljaj hitno zaštitu i zovi nekog električara da proveri stanje instalacije. Od modema, pa ako malo štediš, uzmi PCI "hardverski" intel. Pre sam favorizovao Lucentove ali od kako je to agere, nekako su toliko bedni da ih treba izbeći... mada je sve to zajedno sve veooooma slično. Intel radi dobro kao telefon, eto...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.