Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Wireless u kućnoj varijanti?
STRANA 1 OD 1
mlazic87 Wireless u kućnoj varijanti? 04.07.2010. 09:07 T27921

status: user
broj poruka: 33
Hteo bih da povežem laptopove i desktop računar, tako da mogu da koristim internet bilo gde u kući. E sada, desktop je povezan na adsl ruter bez wirelessa, ono što mene interesuje da li bih mogao da kupim bežični usb adapter (navedeni link)

http://www.tehnomanija.rs/katalog/belkin-bezicni-usb-adapter-f6d4050nv.html

priključim ga na desktop računar i da na taj način imam internet na laptopovima? Čitao sam specifikacije ovih uređaja i koliko mi se čini oni pružaju tu mogućnost, ali bih hteo da mi kažete da li je to moguće (samo mi je bitno da imam internet) da ne bih kupio uređaj, a posle da izvisim.

Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tsp303725 bilo koji 04.07.2010. 10:31 #227816

broj poruka: 79

CERI

http://www.itsvet.com/proizvodi/tp-link/comp_comp_router/producer/317

vidi koliko para imas pa izaberi neki u skladu sa tvojim fondom
corrupt ruter 04.07.2010. 10:35 #227817

broj poruka: 19

Dodaj jos 600 dinara i uzmi ruter:

http://www.tehnomanija.rs/katalog/tp-link-bezicni-ruter-wr-340g.html

Ja ga imam i radi odlicno.
Jebivetar Ne bilo koji! 04.07.2010. 10:39 #227818

broj poruka: 2386
Kupi broadband router, ne ADSL router.
Broadband se moze koristiti sa bilo kojim modemom i routerom i u tvom sluchaju ce raditi oba routera u isto vreme, dok ADSL router cesh moci da koristish samo za ADSL, s tim shto cesh taj router shto si dobio od provajdera drzati po strani.
Ako nekada predjesh na SBB taj ADSL router shto kupish ce biti neupotrebljiv, dok sa broadband imash vishe mogucnosti.
Taj Belkin shto hocesh da kupish, nije router vec usb wireless adapter(mrezna kartica) koji sluzi za prijem signala. OD 2600-2700 dinara moze se naci TPlink, Dlink, Netgear...
Uzmi bilo koji od ovih navedenih koji nadjesh da je najjeftiniji.
Kolega pre mene ti je dao dobar predlog.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

mlazic87 ... 04.07.2010. 10:58 #227820

Koja mi je bolja solucija da kupim ruter, jer pare nisu problem ili ovaj usb adapter, jer već imam ruter i switcher, jer je na to povezan i telefon, komp i televizija. meni licno se vise dopada resenje sa usbom, zbog prostora i svega toga a i potrebno mi je samo da imam internet konekciju sa kompa na laptop.

Jebivetar Re: ... 04.07.2010. 11:15 #227821

broj poruka: 2386
Ti ochigledno ne chitash ili se ne trudish da shvatish shta je napisano!
Ne treba sa desktopa da shaljesh signal na laptop, vec da bezichni ruter shalje signal kablom na desktop i bezichno na 6 laptopova ako imash.
Taj usb adapter SAMO prima bezichni signal, i on je bezichna mrezna kartica koju laptop ima integrisanu u sebi, mozesh ga iskoristiti za desktop rachunar da ga povezesh bezichno sa routerom.
Prema tome, kupi bezichni broadband router, stavi ga posle tog ADSL routera shto si dobio od provajdera i imacesh mogucnost da shaljesh internet kablom i bezichno na vishe rachunara.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

:: Koja mi je bolja solucija da kupim ruter, jer pare nisu problem ili ovaj usb adapter, jer već imam ruter i switcher, jer je na to povezan i telefon, komp i televizija. meni licno se vise dopada resenje sa usbom, zbog prostora i svega toga a i potrebno mi je samo da imam internet konekciju sa kompa na laptop
::
drmika ocigledno 04.07.2010. 11:19 #227822

broj poruka: 59
Koliko posedujesh racunara kad aimash i ruter(da li pod ruter mislih onaj modem sa usb i 1lan portom) i swich?

Znachi kupis najjeftiniji, i umesto tog swicha njega bocnesh, i to je to imash wireless signal u kuci a ostale racunare koji su ti bili u swichu prikljuchish na ovaj novi ruter.... preporukaje ovaj tp-link 340 stabilno radi
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Sve su ti lepo rekli samo josh jedna preporuka 04.07.2010. 11:31 #227823

broj poruka: 1889
Uzmi D-Link jer ako imash josh neki uredjaj koji cesh da umrezhish (ili cesh imati - nikad se ne zna) mozhe da se desi da nije kompatibilan sa TP-Linkom (primer je WD TV LIVE media player), mada nije iskljuchena ni kontra varijanta.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

Mixx ... 04.07.2010. 11:49 #227827

broj poruka: 2931
mozes da kupis napr. http://tinyurl.com/tl321g
to je USB wireles adapter sa Soft AP funkcijom, tj. moze da se ponasa kao access point i da se kacis tako kako si zamislio a pritom kosta samo 10 eura. jedina stvar koja ce ti mozda biti problem je sto desktop mora da ti bude ukljucen dok koristis net na laptopu.
druga opcija je iskukas od provajdera da ti zameni ruter za neki sa wirelesom.
treca opcija je da da se raspitas koji provajder daje wireless rutere i promenis provajdera.
ili jednostavno kupi neki wireless ruter/ap, tp linkovi se krecu oko 3500-4500

Mixx Re: ocigledno 04.07.2010. 11:52 #227831

broj poruka: 2931
jos nisam naleteo na ruter koji ne radi stabilno (sem ako je neispravan, a onda ga zamenis). kad ga jednom iskonfigurises radi i to je to

:: Koliko posedujesh racunara kad aimash i ruter(da li pod ruter mislih onaj modem sa usb i 1lan portom) i swich
:: Znachi kupis najjeftiniji, i umesto tog swicha njega bocnesh, i to je to imash wireless signal u kuci a ostale racunare koji su ti bili u swichu prikljuchish na ovaj novi ruter.... preporukaje ovaj tp-link 340 stabilno rad
tsp303725 koliko para toliko muzike 04.07.2010. 12:27 #227840

CERI

imao sam kontakta sa cetiri rutera na poduze vreme i svi rade kao sat.
1 netgear614-druga godina i radi bez greske oko40 evra
2 tplink 340nd-kupio drugu,podesio pre 6 meseci i jos nije me nije zvao da mu se zaglupeo25evra
3 tplink 542 ili 543 odneo na poklon,ortak ga podesio uz moju pomoc jer je imao istu adresu kao i adsl modem i od tada mu super radi.30evra
4 tplink 841nd sam kupio pre mesec dana i jos ga testirm-45evra

volim i liksys ali je za kucnu varijantu trenutno skup
tsp303725 ispravka 04.07.2010. 12:29 #227843

CERI

ima mozda puno pravopisnih gresaka jer kasnim na fudbal
TheBear Meni radi 04.07.2010. 12:38 #227848

broj poruka: 6502
WR-340G vise od godinu dana bez ijednog problema, znaci nonstop, povezan je laptop na njega a ponekad i mobilni itd. Moja preporuka.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Seerauber re:Wireless u kućnoj varijanti? 04.07.2010. 12:42 #227849

broj poruka: 946

http://www.nebo.co.rs/

Scyter Re: 04.07.2010. 12:45 #227852

broj poruka: 8138
Imao sam WR-340G, radio je ok, signal mu je baš dobar. Međutim, prodao sam ga i uzeo TD-W8901G, iz razloga što me je nerviralo da imam ADSL ruter i WiFi ruter. Ovako, sa ovim ruterom imam sve u jednom.

The Way It`s Meant To Be Played

mlazic87 ... 04.07.2010. 18:35 #227988

Ok, sve sam ukapirao. Uzecu jedan ruter lepo da ga spojim i nema problema onda. Uzecu taj kako se zove broadband ruter. Hvala svima na odgovorima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs