imam dlink switch, obichan 1005d i radi bez greshke. Postavljen posle jednoportnog adsl rutera, iz njega povezan rachunar i drugi kabal koji ide dalje do broadband wireless rutera. Samo ubo kablove, nikakva podeshavanja. posle njega, napisao sam, povezan http://www.itsvet.com/proizvod/netgear-wgr614-10-100-4xports,-1xwan/comp_comp_router/346/278 obichan wifi ruter, lepo izgleda, signalne lampice su velike i ujedno su oznake tako da se vide i sa 3m daljine. Ovaj switch isto izgleda. Mislio sam da cu se petljati sa podeshavanjima jer su povezan dva uredjaja pre njega, ali ne. Opet, kazu da je komplikovan za konfigurisanje, nadam se da mi nece trebati neshto posebno. Switch koji ti kupujesh nikada nisam koristio, ne znam ni chemu sluzi, koje su prednosti u odnosu na ovaj moj obichni. Samo vidim jednu razliku kod ta dva oko kojih se dvoumish, netgear ima 128mb memorije a dlink 1mb. Reci mi molim te za shta se koriste ti switchevi i zashto ima tu ram memoriju, da nauchim neshto novo. Shto se tiche izbora, kupi onaj koji se nalazi u blizoj radnji, da ne shetash po vrucini. Isto je to, verujem.
Ma treba mi gigabitni switch da povežem moj i burazerov komp i ujedno da se oboje povezujemo na ADSL modem.
Već imam neki krš switch, toliki krš da nema ni oznaku. Pre par dana je počeo da mi konstantno puca net. Tipa radi 5 minuta i onda odjednom neće da otvori nijednu stranicu, a neke koje su već otvorene normalno rade. Čak i download koji je u toku ide normalno. Sigurno je switch u pitanju jer mi se to nikada nije dešavalo kad sam direktno povezivao ADSL modem... __________________ Scourge of PCBerza
Upravo to sam i chitao kada sam birao ruter, bash to za bagove, ali kupio sam ga upola cene koliko koshta nov i ne vidim da baguje za sada. Nervira me nemachki jezik u podeshavanjima, ali opet kazem, nadam se da mi nece trebati. Firmware nisam apdejtovao, niti znam koja je verzija na njemu, jer mi za sada ne treba nishta specijalno. Mozda je i bolje Dlink, trebalo bi da je sigurica. On je otprilike, ubodesh i ne mislish, bar tako ovaj moj prostac radi.
kupi za tu lovu wlan ruter i kachi na sve zivo shto dobijesh od provajdera, bilo da je SBB sa modemom, Adsl sa ruterom ili Beotel sa jednoportnim ruterom... Koji kod da ti je provajder imash reshenje josh i wireless.
Ne treba mi WLan jer u tom slučaju moram da dokupim Wifi karticu za oba kompa. Već imam sredjenu mrežu sa ovim switchem ali mi treba gigabitni protok izmedju mašina... __________________ Scourge of PCBerza
:: kupi za tu lovu wlan ruter i kachi na sve zivo shto dobijesh od provajdera, bilo da je SBB sa modemom, Adsl sa ruterom ili Beotel sa jednoportnim ruterom.. :: Koji kod da ti je provajder imash reshenje josh i wireless :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
U redu onda, jer ne znam. Pitao sam ali nekoga mrzi da pishe `Reci mi molim te za shta se koriste ti switchevi i zashto ima tu ram memoriju, da nauchim neshto novo.` Znachi treba veci protok, ali za shta, to ne znam, jel to znachi da ce sa rachunara na rachunar moci da prebaci vecu kolichinu podataka za manje vremena?
:: Ne treba mi WLan jer u tom slučaju moram da dokupim Wifi karticu za oba kompa. Već imam sredjenu mrežu sa ovim switchem ali mi treba gigabitni protok izmedju mašina.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: kupi za tu lovu wlan ruter i kachi na sve zivo shto dobijesh od provajdera, bilo da je SBB sa modemom, Adsl sa ruterom ili Beotel sa jednoportnim ruterom.. :: :: Koji kod da ti je provajder imash reshenje josh i wireless :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: :: :: :: ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Ne treba mi WLan jer u tom slučaju moram da dokupim Wifi karticu za oba kompa. Već imam sredjenu mrežu sa ovim switchem ali mi treba gigabitni protok izmedju mašina.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: kupi za tu lovu wlan ruter i kachi na sve zivo shto dobijesh od provajdera, bilo da je SBB sa modemom, Adsl sa ruterom ili Beotel sa jednoportnim ruterom.. :: :: Koji kod da ti je provajder imash reshenje josh i wireless :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: :: :: :: ::
Ček, ček, znači trebaće mi posebni kablovi za gigabitni prenos izmedju mašina? Imam najobičniji mrežni kabl... Koliko to košta uopšte? __________________ Scourge of PCBerza
Ne treba nikakav poseban prezni kabal, moze i CAT5 ili CAT5e (to su obicni) ali je npr. CAT6 kvalitetniji i ima sitniji korak upredanja parica (veci propusni opseg -> veca teoretska brzina)...
Cijena je manje vise ista ako se ne varam, a za GBit mrezu trebas kupiti / napraviti sebi kabal za GBit mrezu, tj. ne idu parice isto kao na 10/100MBit-a...
Pogledaj na: http://tinyurl.com/hjmkx (tako bi trebalo napraviti kabal da iskoristis maksimalno konekciju)
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
NMY daj pajnelu ,na switch se po pravilu kacis straight mreznim kablom ali vecina prepoznaje i crosover kabel i vrsta vezivanja kabla ne utice na brzinu a za 1Gb mrezu je predvidjen 6E utp kabel mada i 5E savim korekrno rade u takvoj mrezi
nisam se susretao sa 1Gb switch-evima ali ovo sto ti govoris malo mi je cudno mislim u vezi prekida u mrezi, switch jednostavno radi ili neradi i neema ispadanja ima da crknu poneki portovi ,to je nesto drugo ali oni koji rade,rade kako bog zapoveda a da slucajno nemas neku budzotinu od napajanja to moze da izazove ovakve probleme pogotovu kad se nakaci vise masina, moj savet je da probas neki drugi adapter ........
Nisam bas skapirao tvoju situaciju. Imas ADSL koji je doveden do jednog kompa, pa on seruje internet ovom drugom kompu. I ti bi da napravis izmedju 2 kompa gigabitnu vezu?
Malo mi je suludo davati 30-40 evra za ove raspale switcheve. Bolje odmah kupi ADSL ruter sa gigabitnim portovima.
nemenjaj kablove ,pogotovu ako su kraci reda velicine 10-20m i jos ako su kvalitetniji pogotovu A CENA 6E kabla je kudikamo veca od 5E a upredanje nema veze sa vrstom kabla vec sa doticnim proizvodjacom
sustina je da 6E kabel ima vecu povrsinu u preseku svake zice i zato je kvalitetniji i ima sigurniji protok
:: Pogledaj konektor i vidi dal ima 8 zica. :: :: Nisam bas skapirao tvoju situaciju. Imas ADSL koji je doveden do jednog kompa, pa on seruje internet ovom drugom kompu. I ti bi da napravis izmedju 2 kompa gigabitnu vezu :: :: Malo mi je suludo davati 30-40 evra za ove raspale switcheve. :: Bolje odmah kupi ADSL ruter sa gigabitnim portovima :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
Netgear je kvalitetniji naravno, ali D-Link (TP-link, jedno te isto) je mnogo jednostavniji za konjfigurisanje i svi zivi imaju technical support za njega, preporucio bih ti da uzmes u Netiksu.
Uh, ovako... Kupio sam Netgear GS605 pošto nisam mogao D-Link 1005 da nadjem nigde.
Ono što je meni potrebno je da imam gigabitnu vezu izmedju mog i burazerovog kompa jer ja skidam na mom kompu filmove i igre, on samo kopira od mene stvari kroz mrežu.
Zvao sam ranije Telekom da ih pitam jel mogu da mi zamene modem za bilo koji drugi sa ugradjenim switchem, samo mi rekli `A, ne mi to ne radimo`...
Kupio sam 10 metara kabla u Kanibalu, koštalo je samo 550 dinara, nisam zapamtio koji standard koristi ali mi je rekao da je za gigabitnu vezu.
Za sad evo da kucnem u drvo sve šljaka kako treba bez problema... Možda sam samo trebao da izobrćem portove na starom switchu jbg, ali pitanje koliko će to sranje da radi, jer kako sam već naveo switch je noname... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.