problem je sledeci imam dva racunara umrezena u LAN-u, umrezeni su preko crossowera i preko modema za kablovski internet. sve radi normalno, vide se i komuniciraju. ali, kada preko total commander-a udjem na network neighbourhood u microsoft win netvorks pored moje workgroup postoji jos 4-5 grupa, koje ja nisam pravio, a kada udjem u moju workgroup, pored moja dva racunara ponekad bude i neki drugi. to me malo brine, nisam upoznat sa tim. da li to ima veze sa modemom za kabl. internet ili je nesto drugo u pitanju? da pomenem da ja ne mogu uci ni u jednu od tih workgroupa niti u taj treci racunar.
To je zato sto na internet izlazis preko LAN mreze provajdera, tako da vidis sve ostale workgroup-e koje su zakacene na njihovu mrezu... Kako resiti ovo neznam tacno...
"Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu..." Douglas Adams
Jesi li probao da pristupis nekom od tih racunara? Ako mozes, onda to bas i nije dobra stvar :) To znaci da su nesto lose podesili kod kablovskog operatera...
U svakom slucaju, mozda je pametno da uzmes neki ruter i da tako povezes kompove... Bar nece moci da pristupe tvojoj mrezi (a ni ti njima)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.