Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
TP-Link problem
STRANA 1 OD 1
zerocool55 TP-Link problem 18.05.2010. 12:11 T26856

status: user
broj poruka: 1131
Posedujem Tp-link model TL-WR340G ,i imam 2 problema:

1. Neradi mi bezicnim putem moram da povezem lan kabl i

2.Kada skidam nesto sa toorenta uvek mi stoji da imam problema sa konekcijom te stalno kada hocu da nesto skinem moram da se prikacim direktno na modem.
A stoji upozorenje tipa:

Not connectable
A firewall-routher is limiting your network traffic. You need to open up a port so others can connect to you....

Da li neko zna kako da resim bilo koji od ova dva problema?

Hvala na pomoci
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NDSystem TP Link 18.05.2010. 12:23 #214636

broj poruka: 209
Pa lepo ti je napisao `A firewall-routher is limiting your network traffic. You need to open up a port so others can connect to you....
`

Otvoris port i zavrsis posao jelte. Moras da se logujes na ruter, nadjes gde je `port forwarding` sekcija. Tu upises port preko kog ce ici komunikacija sa internetom sa tvoje lokalne ip adrese na kojoj ti je racunar preko javne ip adrese preko koje si na netu. Uh, kako sam objasnio, mozda bolje da nisam :)

A to sto nece wireless da radi, moze biti i do podesavanja na tvojoj wireless mreznoj kartici itd.. Ako se iole razumes u problematiku i razabiras engleski resices ako uzmes `uer manual` u ruke.
Dušan Nastić
Beograd,

vladarko Znaš li da podesiš ruter? Da uđeš u podešavanja, makar? 18.05.2010. 12:29 #214637

broj poruka: 4228
Da li si se ikad priključivao na njega bežičnim putem?

Pozdrav!

Vlada

pajsgudgud A ako se ne razumeš... 18.05.2010. 12:38 #214640

broj poruka: 3741
uloguj se na ruter i na levoj strani ćeš naći na dnu opciju system tools, pa ondak odabereš factory defaults. To bi trebalo da ti reši problem, jer sve više manje namešteno da radi iz prve.

Drugo, pošto to uradiš promeni šifru na ruteru da neko ne bi preuzeo kontrolu nad njim...po osnovnom podešavanju uzer i pass ti je admin-admin.
support normality

zerocool55 re 18.05.2010. 13:07 #214643

broj poruka: 1131
Hvala na odgovorima

Proverio sam stvar izgleda da nije do mog rutera nego do lap topa izgleda da mu je crkla wairles kartica ili nesto nevalja ali nkao da ustanovim sta ima konekciju konektovan je ali nema prenosa podataka......
vladarko Da li imaš neki antivirusni program, firewall? 18.05.2010. 13:45 #214653

broj poruka: 4228

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs