Koji ruter provereno nepravi radio smetnje ne wirelessom nego kroz lan mrezu, FM ima smetnji pa slabe stanice se necuju zbog toga? Nevalja d-link dir100 zna li neko pouzdano neki ne preko 50e ?
Nista nemam bezicni internet jeste ruter, imam ekstremno osetljive uredjaje, mislim na radio prijem, lan kabal proizvodi smetnje koje nestaju kada se ruter iskljuci. Naime jedan kabal prolazi na 5m od antene krovne i on prenosi smetnje, videcu da napravim ili da kupim trazim semu lan interference filter, nebavite se radio signalima videli biste kako smeta.
Smetnje ti NE pravi router, već loše oklopljen kabal. Kupi kvalitetniji kabal, sa omotačem i zaštitom, ili ga proturi kroz metalnu, uzemljenu cevku bar u tom delu gde emituje ka anteni. Sve drugo bi se moralo svesti na prigušivanje samog korisnog signala kroz UTP kabal, a to je blesavo.
Ono sto ti treba je FTP kabel a ne UTP. Razlika je u oklopu koji eleiminise smetnje koje se javljaju kod tebe:
FTP cable - FTP (foil screened twisted pair) cable is a cable containing multiple pairs of copper wire enclosed in a sheath of aluminum foil. It`s used in wiring systems in buildings or other environments where heavy noise adjacent to the wire might cause interference. The foil provides insulation not afforded by UTP (unshielded twisted pair), the most common kind of structural wiring. The disadvantage of FTP is that it requires somewhat more care in `earthing` (grounding) than UTP and electrical impedances must be matched when connecting to UTP. Typically, FTP might be used in a factory setting and UTP in an office setting.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.