Ovako, zanima me sta treba da uradim da bih koristio stampac preko onog telekomovog jetspeed routera, ima pozadi usb i kad ubacim prepozna ga router kada odem na 192.168.1.1 Na primer hocu da preko telefona odstampam nesto tako, sta treba da uradim, podesim? U ruteru ima samo enable/disable i naravno da je enable.
Radi tako sto na svakoj radnoj stanici imam instaliran software Network Printer Server (PS Admin) i preko njega ide stampa na ruter, tj on govori masini da se na IP adresi rutera nalazi HP1010. Na svakoj masini moram imati prethodno instaliran HP1010 stampac i to ne kao mrezni vec kao lokalni, zakacen na masinu. Software sam dobio uz ruter.
Postoje i ruteri za koje podesavanja vrsis na masini, tako sto radis instalaciju mreznog stampaca, i to putem URL adrese, mozes pokusati i tako (npr: http://192.168.1.1/naziv stampaca onako kako ga sam ruter vidi). Naravno, prethodno ga moras instalirati lokalno, da bi Windows imao drajver za njega. S obzirom da moras imati drajvere na masini, mislim da neces moci da koristis stampu sa mobilnog telefona, osim ako sam telefon nema podrsku za taj tip stampaca... Ali pokusaj....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.