Otisho sam kod drugara da namestimo net. Pre toga sam kuci skinuo firmwire za taj ruter (ali njegov je verzion 1. a ja skinuo za v2):
WL-5460AP v2, EU firmware version e18, Add static DHCP entries and Bridge Send Beacon mode, Release Note, 2009/11/02
E sad, ja lepo pristupio ruteru i fleshovao ga, i ona izadje: `plz wait 35-40sec` ja cekao 2min i isho OK, koje je stojalo otpocetka... E sad restartovao komp, kao ono ne mogu da pristupi ruteru... ne vidi ga uopste... AUUU Ja popizdim, sjebao coveku ruter... E sad uradio RESTART na ruteru, pokusao sa restore, bilo cime i nista... LJUDI STA DA RADIM??? jel ima pomoci? Kako da vratim na stari? reset ne pomaze... :((((
Ti vise ne mozes nista, a i u servisu tesko da bi ista islo...
:: Otisho sam kod drugara da namestimo net. Pre toga sam kuci skinuo firmwire za taj ruter (ali njegov je verzion 1. a ja skinuo za v2) :: :: WL-5460AP v2, EU firmware version e18, Add static DHCP entries and Bridge Send Beacon mode, Release Note, 2009/11/0 :: :: E sad, ja lepo pristupio ruteru i fleshovao ga, i ona izadje: `plz wait 35-40sec` ja cekao 2min i isho OK, koje je stojalo otpocetka... E sad restartovao komp, kao ono ne mogu da pristupi ruteru... ne vidi ga uopste... AUU :: Ja popizdim, sjebao coveku ruter... E sad uradio RESTART na ruteru, pokusao sa restore, bilo cime i nista... LJUDI STA DA RADIM??? jel ima pomoci? Kako da vratim na stari? reset ne pomaze... :((( ::
ti Ovislinkovi bas umeju nekad da dovedu do ludila bas tako bez nekog razloga odkazu da saradjuju,ja sam par komada oziveo a ima i takvih koje nisam uspeo (jedan recimo zato sto mu je otkazao lan1 a preko njega ide reanimacija )ima i neka varijanta kad otkaze botloader sa lemljenjem na chip pa preko linuxa sa odredjenim alatima itd,itd koju nisam odradio (a mozda bi pomogla) jer nije imao ko da mi zalemi zicice o chip i usustini mi je bila dosta komplikovana. ako si zainteresovan daj mi mail da ti posaljem neke file-ove koje su meni odrali posao,procedura nije preteska a moze da pomogne a pokvariti se nema sta
Ovde je problem u tome sto je ubacen pogresan firmware, ja sam vam napisao koji sam stavio a ruter je cist WL-5460AP. Odakle da skinem original FIRMWIRE???
Sad vas pitam, jel ima pomoci? Kako se vraca pocetni firmware, mora da postoji nesto? Restartovao sam ruter ali nista, tj drzao sam restart dugme oko 5-6sec, a procitao sam negde ovo:
lease check if your WL-5460AP`s serial number is e5460AP70500001 or later. If it is, it has emergency code function. Otherwise, it doesn`t. Once you make sure it has emergency code function. Please follow the steps below:
1. Unplug the power of WL-5460AP. 2. Hold the reset button while plugging the power. Do not release the reset button until the `Status` LED goes off. 3. Set your PC`s IP address to 192.168.1.199. Connect your PC to the WL-5460AP. 4. Open your web browser, then type `192.168.1.6`. You should see the emergency code page where you can upload your AirLive firmware again.
Icecream: ae posalji mi na mail: marko_92_ks@live.com te fajlove, ali ne planiram da lemim i to ostalo, samo mi trebaju cisti programi!
Vmarc: kako da proradi? ti kazem da ne reaguje uopste, znam ja da pristupim browseru i ukucaj ip adresu za pristup, ali nije to to...
markopvict: znaci kad se ubaci pogresan firmwire moze da se baci ruter?
NE MOZES da ukucas POGRESAN fw ni u jedan ruter, ako ga ja izbacila fabrika. Bar ne bez veeelikog cekica, jer ti sam AP nece dozvoliti, tj recice da je pogresan....Na kraju krajeva, onako kako si ubacio POGRESAN mozes ubaciti i pravi... Pravi se skida sa Ovislink sajta. Tvoj problem je, vrlo verovatno, taj sto se ruter resetovao i upao u AP Client mode, bez ukljucenog DHCP servera, tako da MORAS zadati staticku IP adresu kompu,(pozeljno je da komp bude pod WIN XP, ja sam imao problema sa pristupom istom APu iz WIN7 i Viste) i da tako pristupis ruteru. Taj znak uzivika ti govori da je konekcija Limited or no connectivity. Ajde lepo zadaj fixni IP 192.168.100.2 pa onda pokusaj pristup na 192.168.100.252 pa nam javi sta si uradio.
EDIT. 1. Pre nego sto zadas fiksni IP, ocitaj koji ti je trenutni, da vidimo da li ti radi DHCP na APu 2. Taj AP se resetuje tako sto ga iskljucis iz struje, pritisnes taster hemijskom olovkom ili whatever toolom, ukljucis ga u struju i drzis tako 10 sec, u medjuvremenu ce mu bliinkovati lampice. Napomena, neretko reset uspe tek iz 5-6 puta, pogotovo ako nema ko da ti pomogne, nezgodno je...
Moram naci negde uputstvo selio se tj ozenio vamo tamo, strpi se samo da nadjem dan dva u svakom slucaju mozes ga resiti, neko je gore napisao da trebas da drzis reset dugme 10-15sec pa onda da ostane samo jedna lampica da sija i onda ga flesujes iz cmd i ubacujes mu neki recovery firmware i onda posle toga cepas sa org firmwareom koji si skinuo....
znam da posle ide nesto i preko telneta ali otom potom...
e da jos jedna stvar treba ti i straight kabal za ovo nemoze cross ... i moras da bodes kabal u lan1 na uredjaju
nemoras paniciti resivo je svakako! u krajnjem slucaju se boot moze upisati nekim jtagom ili eprom programatorom a i za to imam negde semu tako da resices ga 99% ako je softverski ubijen i nije nesto crklo!
Mudro zboris. U pravu si, ali se postavlja pitanje da li je sam u stanju da sve to odradi. Da li je potrebno platiti covek da to odradi, odnosno ulagati kes u smece od tog AP-a.
@VMARC NE MOZES da ukucas POGRESAN fw ni u jedan ruter, ako ga ja izbacila fabrika. Bar ne bez veeelikog cekica, jer ti sam AP nece dozvoliti, tj recice da je pogresan....Na kraju krajeva, onako kako si ubacio POGRESAN mozes ubaciti i pravi... Pravi se skida sa Ovislink sajta.
evo sad sam ustao i razbijao glavu gde mi je to, cak imam i jedan ap koji mi stoji u stolu neipravan tebalo bi tako da se sredi. Veceras cu to pogledati videti sta ko pa ti pisem, ako nezas da rukujes sa eprom programatorima i sl onda ces platiti nekoga a sacekaj i ovu hom variantu da vidim pa ces probati da li moze ili ne. Mada u 99% pomaze samo ako nije crklo nesto!
he .. nebi da vam sjebem koncepciju .. ali deco ... neznate vi to ... kad sjebes fw onda si sjebao stvar .. do kraja ...
postoji jedan alat i zove se JTAG ... malo parce hardvera koje se nakaci na JTAG pinove procesora .. i uz pomoc jtag softwera mozes da prepucas fw .. i ozivis stvar .. e sad .. obucavat ces se jedno 2-3 meseca da koristis jtag ...
drugi nacin je da skines flash ... i programiras ga externo ..
probao si prst u grlo ? .. shalim se .. odlemi se flash chip sa ploce i isprogramira se fw preko programatora .. zalemis chip nazad i .. radi ...
ako nije prepisan bootloader onda moze da se reprogramira kao i prvi put .. ali obicno se uvek desi da se bootloader prvo sjebe (bootloader - nesto kao bios na maticnoj - uprosteno) pa uredjaj postaje klinicki mrtav .. nereaguje ni na prst u oko sto bi kazali doktori ..
jee ala je ovo stara tema .. izvinjavam se svim ucesnicima u ovoj teme sto sam vas nazvao `deco` .. kakav sam kreten !!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.