Na wireless sam vezi,256KB/s ...download-upload je + -,mnogo vise - nego +, 210 / 87 (Kbps) (25.7 / 10.6 KB/sec) Antena je(majstor-izrada?!-limena-110cm-izgleda kao kupovna)Air Live 54Mbps Wireles Access Point.Ostalo,kablovi i ostala oprema je slicnog kvaliteta.Signal primam sa udaljenosti,oko 4-5km od vojvodina on line-a.Sa moga krova nisam imao prijem(opticka vidljivost)pa se antena nalazi kod komsije na krovu.Izmedju antene i comp-a je kabel od 80m. Dali bih bez obzira na cenu,kvalitetnijom opremom dobio "nesto" vise KB/s. Za kabel od 80m komsija i ja nemozemo blize jedan drugom. Unapred sam beskrajno zahvalan na pomoci.
Pazi,duzina kabla ne bi trebala da utice na brzinu,jedino ako je lose odradjen neki spoj pa tu malo gubi propustnost.A,sto se tice antene, prilicno sam siguran da bi malo bolje radilo ako je originalna(tj. namenjena za tu upotebu).Ja sam imao antenu domace radinosti i nekih problema,pa sam kupio novu i radi extra a nema direktnu vidljivu tacku sa odasiljacem.Ako si u prilici da je kupis,nemoj mnogo da razmisljas, isplati se.Uostalom,za bezicni garantuju 256kbs i retko kad pustaju brzi prenos, dakle ima veze i do provajdera.Vidi sam isplatili se. Pozdrav
Antena i antenski uvodnik - kabl jelte, izuzetno su bitni za kvalitet prijema - predaje, a također i njihovi spojevi. Sa povećanjem dužine kabla neminovno raste slabljenje signala, koji je ionako mizeran mereno u milivoltima. Uz samo povećanje dužine, zbog talasne karakteristike prostiranja signala kroz kabl (tzv. talasovod), pravi radio amateri još i mere dužinu tj. mesto na kom prema frekvenciji signala, priključuju antenu i uređaj da bi izbegli mrtve tačke i izvukli maksimum amplitude. Pošto se ovde radi o visokim frekvencijama, to ne igra nikakvu ulogu (veeeoma kratki talasi), ali sam kvalitet (impedansa) kabla i kvalitet spojeva, igraju. Najkvalitetnijom antenom i kablom, trebao bi da dobiješ na brzini AKO BRZINA NIJE SRUŠENA AGREGACIJOM I KARAKTERISTIKAMA BEŽIÃNE MREŽE, i pre nego signal dopre do tebe... što bi trebao da proveriš kod nekog ko je bliže AP-u.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.